VW Sharan 7M6 - hučení od přední nápravy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
nakadah
Nováček
Odpovědi: 0

VW Sharan 7M6 - hučení od přední nápravy

Příspěvek od nakadah »

Zdravím. Zkusím jestli mi někdo neporadí s hučením od přední nápravy na Sharanu 2008 2.0Tdi 103kW. Před týdnem jsem nechal vyměnit manžety na poloosách, protože jedna vnější po 400tkm praskla. Bohužel došlo i na výměnu pravé poloosy, protože mechoš někde při rozborce udělal chybu (nejspíš) a nešla mu z hřídele srazit klec vnější kloubu. Než ho napadlo navlíct manžetu z druhý strany, tak kloub zničil a musela se dát jiná poloosa (použitá z vrakáče ale OK stav). To jen tak pro popis situace.

Po rovině když jedu ustálenou rychlostí, ani nezrychluju ani nebrzdím motorem tak se někde od 70/80kmh ozývá hučení a někdy je to i cítit v podlaze trochu. Jakmile přidám plyn a nebo brzdím motorem tak to hned zmizí. Při rychlostí na dálnici už to přes další hluk není moc slyšet. Ložiška v kolech se mi moc nezdají, to už jsem zažil a hučelo to pořád, jen v zatáčkách při odlehčení ne. Navíc se měnily před 15000km (pravé mělo vůli).

Napadá mě esi to není ložisko prodloužené pravé hřídele diferáku, co tam visi v gumě na plechovém držáku. Zatím jsem pod auto nelezl, abych to fyzicky zkontroloval. Auto už má najeto dost, nechci hned obviňovat mechoše že něco posral, protože v tom nájezdu prostě věci odchází. Prvně si chci dopředu zjistit čemu tyhle symptomy odpovídají.

díky
slovacek.milos
Aktivista

Re: VW Sharan 7M6 - hučení od přední nápravy

Příspěvek od slovacek.milos »

podle mě něco s pravou poloosou
měl by stím pojezdit mechoš co tomu trochu rozumí jinak tě bude pořád něco napadat,
lubomircharvat
Přispěvovatel

Příspěvek od lubomircharvat »

třeba ti to pomůže viewtopic.php?p=1240447#p1240447

otázka, je, jestli ti mechanik při skládání kloub zpět nekladivoval, a nepoškodil tak ložisko v převodovce, protože pokud máš nová ložiska v kolech (nová někdy neznamenají dobrá), tak už tam moc částí, které mohou vytvářet hluk není ;)

krom gum, ale ten rozdíl je evidentní a to by jsi jistě poznal.
Díky a pěkný den.

Charvát
nakadah
Nováček

Příspěvek od nakadah »

Ten hluk zmizí při brzdění motorem a nebo při akceleraci. Je to hluk jako když autem najedeš na krajní čáru na cestě a začne to bručet. Nejvíc citelné to je mezi rychlostmi 80-100kmh, to je fakt fest otravné. Pod a nebo nad tímhle rozsahem už to buď není cítit a nebo to citelně poklesne.

Zatím jsem neměl čas to zkoumat, ale zítra pod to v dílne vlezu. Pokud jsou nějaké práce na autě (pod autem) v zimě, raději to dávám mechošovi než se v kose válet sám po zemi.

Odkaz na fotky je pěkný, jen nevím co si z toho vzít. Já pokud se pamatuju mám přírubový hřídel dělený přes tisícihran a malý kousek je ho našroubovaný v převodovce. Do toho se nasune ten větší hřídel a drží ho pak to ložisko v plechogumě.
nakadah
Nováček

Příspěvek od nakadah »

Tak abych to uzavřel. Nebyla to ani převodovka, ani ložiska v kolech. Byla to ta poloosa z vrakáče. To co tam mechoš strčil bylo o 1cm delší než původní, i když nevím jestli by to mělo až tak vliv. Ale podle čísel na dílech je to poloosa z Passatu nebo Sharana 1.8T 2.0i a nebo 1.9Tdi 81kW. Vnější kloub nevykazuje vady, maziva tam bylo dost. Klasicky už zase pomrdaný drážky tisícihranu u pojistného kroužku. Vnitřní tripod má slabou vůli, ale nikde žádná vada. Maziva esi tam dal jeden sáček 90g tak to by bylo asi moc. Navíc do tripodu patří jiné mazivo než do kloubu. Dal tam co tam být nemá. Jestli je koplá hřídel, to nepoznám. Nemám to do čeho upnout.

Staré poloose sem rozříznul kloub komplet, abyc ho dostal dolů. Opravil drážkování hřídele, klepnul nový kloub, složil a osadil na auto. Je klid a ticho.

A 4500 za práci mechoše a díl z vrakáče jsem spláchnul do WC.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ted už víš jen slabá´vůle jak píšeš vyvolají hluk nebo třes, ani nová nemusí být vítězství, viděl jsem u kámoše stejný problém, do roka to samé ujel cca 10,000 reklamace neuznána, ty poloosy třeba o cm delší to už mě taky v minulosti potkalo jako neštěstí,
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“