1.9TDI 96KW Po výmene zmizol skoro všetok olej

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

volvo pan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Re: 1.9TDI 96KW Po výmene zmizol skoro všetok olej

Příspěvek od volvo pan »

no přes ten tandem to asi možný je,teoreticky,a hlavně by to mohlo vysvětlit tu jízdu bez kouře atd. Viděl sem auta co žraly 1 na 500-1000km a tam už to znát i bylo a jestli ti to žere nápln na 300km a neni nic vidět,je divný. Počítam teda,že filtr bude zas černej.
NAZARETH
Nováček

Příspěvek od NAZARETH »

slovacek.milos píše: 22 bře 2025, 17:35 právěže

když ti de olej sáním tak nějak v malém množství tak výfuk nekouří ale je cítit, hulí až když ti třeba jebne turbo a z výfuku ti kape olej, když ti de přes kroužky v množství jak píšeš tak hulí modře, když ti de přes gufera tak máš zaprskanou prdel auta a výfuk je mastný, nebo taky když je motor vyhoněný jak se ohřeje olej a motor tlačí do kliky olej ti vběhne do sání a není za tebou vidět, motor umí i na ten olej chytnout a rozletí se pokud nemá chcípací klapku nebo ho nezadusíš

ty máš ale výfuk suchý tak se ten olej dobře spaluje, když byla nafta drahá si přečti jak se jezdilo i na vyjetý motorový olej ředěný naftou, oblaka dýmu se nekonala
Ono auto trochu začmudí len pri štarte ..inak sa z nejo vôbec nehulí...ani keď mu dám plný kotel... jediné podozrivé je to že to smrdí trochu. olej zmizol extrémne rýchlo a nájsť príčinu bude asi záhul.
NAZARETH
Nováček

Příspěvek od NAZARETH »

tatko Tom píše: 22 bře 2025, 17:43 Keď mi mechanik menil (pískajúce) turbo - vylial a vyťahal hodne oleja z intercoolera. Tam ste pozreli?
Ostatné už bolo napísané.
pozeral... odtiaľ vyšlo len sotva pol deci. čo je u 1.9tdi normálka.
NAZARETH
Nováček

Příspěvek od NAZARETH »

slovacek.milos píše: 22 bře 2025, 11:00 tolik oleje když by se ti ztratilo přes kroužky tak z toho máš vzadu dýmovnici, začni kde chceš, já bych vytáhl tu hadici z odlučovače oleje na ventildeklu a ucpal ji třeba hadrem na zkoušku, pokud je výfuk suchý a nehulí olej se ti dobře spaluje nasáváním, práce to moc není a za pokus nic nedáš

co se týče těch olejů 15W40 + turbo tak stím mám bohaté zkušenosti a statisíce kilometrů, benzin diesel, vydrží to i long třeba renault má některý 30.000, nikomu to nevnucuji, výměny oleje dělám jen přes auto kelly, zadám auto náplně motor a objednám přesný olej a filtr, kdo má problémy nabídnu alternativu.

ten třes při akceleraci máš vůle v poloosách, nehledej vůli v homo v kole, tam homouše netřepou, vůle je i nepatrná a zkouší se nad kanálem na zvedáku se poloosa posune a najít vůli třeba i nenajdeš
čo mi pomôže že to ucpem? resp. čo sa má stať potom? moc nechápem tomu prečo to mám urobiť.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

na zem ti to neteče, v tandemu máš osmičku a tvůj starý olej tak zatepla bych typl max tlak dvojka, přes kroužky by to hulilo tak kama? možná pánu bohu do oken (LOL)
NAZARETH
Nováček

Příspěvek od NAZARETH »

slovacek.milos píše: 22 bře 2025, 22:49 na zem ti to neteče, v tandemu máš osmičku a tvůj starý olej tak zatepla bych typl max tlak dvojka, přes kroužky by to hulilo tak kama? možná pánu bohu do oken (LOL)
sused mi ho chodí kradnúť v noci spod auta 😄
slovacek.milos
Aktivista

taky zvaž možnost že jste ten olej prostě nenalili, i mně se to stalo, nalil jsem poslední dva litry a objednal na další den sud, spolupracovník odpoledne auto vydal majiteli, majitel přijel asi za dva měsíce ;)
NAZARETH
Nováček

Příspěvek od NAZARETH »

slovacek.milos píše: 23 bře 2025, 09:39 taky zvaž možnost že jste ten olej prostě nenalili, i mně se to stalo, nalil jsem poslední dva litry a objednal na další den sud, spolupracovník odpoledne auto vydal majiteli, majitel přijel asi za dva měsíce ;)
Nalialo sa tam 4,5l ...ja osobne som tam robil olej a aj som ho kontroloval. hladina bola pekne tam kde mala byť.
slovacek.milos
Aktivista

nazaret já si vzpoměl na G5 + co tři měsíce jezdil dolít olej motor benál 75 kw a chtěl stím něco dělat, asi srpen září jsem mu dal M7ADS + turbo , už se tu neobjevil, taky jsem si vpoměl na žigula klepala tam klika, denně rozvody železářství, na superturbo které se už nevyrábí klika naklepala 100 tisíc tlak takmax 1 atm za tepla, pak schnil a šel do šrotu, železářství holomčík strážnice, taky 15W40, někdy se tam přídával i motor doktor, to je spíš takový med, zimy tehdy byly, ted ve strážnici je sníh vzácností i teploty třeba mínus 7
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

NAZARETH píšem súkromnú správu.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Oddělej hadici ze sání, dej před ni ruku nebo třeba kus kartonu a a´t ti někdo párkrát šlápne na plyn, pokud to zu hadice práší olej, máš jasno a tahej turbo, pokud ne, gufera na ventilech a vyšlahaný vodítka, tady nic divnýho s tím nájezdem a když už bude hlava dole zrovna bych to překroužkoval a máš pokoj...
NAZARETH
Nováček

Příspěvek od NAZARETH »

roman1648 píše: 26 bře 2025, 08:12 Oddělej hadici ze sání, dej před ni ruku nebo třeba kus kartonu a a´t ti někdo párkrát šlápne na plyn, pokud to zu hadice práší olej, máš jasno a tahej turbo, pokud ne, gufera na ventilech a vyšlahaný vodítka, tady nic divnýho s tím nájezdem a když už bude hlava dole zrovna bych to překroužkoval a máš pokoj...
Sanie ťahá/nasáva takže nemá prečo z nej prášiť olej 😄😅
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

TVL z plnící hadice co vede od IC do sání...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“