1.9TDI 96KW Po výmene zmizol skoro všetok olej
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: 1.9TDI 96KW Po výmene zmizol skoro všetok olej
no přes ten tandem to asi možný je,teoreticky,a hlavně by to mohlo vysvětlit tu jízdu bez kouře atd. Viděl sem auta co žraly 1 na 500-1000km a tam už to znát i bylo a jestli ti to žere nápln na 300km a neni nic vidět,je divný. Počítam teda,že filtr bude zas černej.
Ono auto trochu začmudí len pri štarte ..inak sa z nejo vôbec nehulí...ani keď mu dám plný kotel... jediné podozrivé je to že to smrdí trochu. olej zmizol extrémne rýchlo a nájsť príčinu bude asi záhul.slovacek.milos píše: ↑22 bře 2025, 17:35 právěže
když ti de olej sáním tak nějak v malém množství tak výfuk nekouří ale je cítit, hulí až když ti třeba jebne turbo a z výfuku ti kape olej, když ti de přes kroužky v množství jak píšeš tak hulí modře, když ti de přes gufera tak máš zaprskanou prdel auta a výfuk je mastný, nebo taky když je motor vyhoněný jak se ohřeje olej a motor tlačí do kliky olej ti vběhne do sání a není za tebou vidět, motor umí i na ten olej chytnout a rozletí se pokud nemá chcípací klapku nebo ho nezadusíš
ty máš ale výfuk suchý tak se ten olej dobře spaluje, když byla nafta drahá si přečti jak se jezdilo i na vyjetý motorový olej ředěný naftou, oblaka dýmu se nekonala
čo mi pomôže že to ucpem? resp. čo sa má stať potom? moc nechápem tomu prečo to mám urobiť.slovacek.milos píše: ↑22 bře 2025, 11:00 tolik oleje když by se ti ztratilo přes kroužky tak z toho máš vzadu dýmovnici, začni kde chceš, já bych vytáhl tu hadici z odlučovače oleje na ventildeklu a ucpal ji třeba hadrem na zkoušku, pokud je výfuk suchý a nehulí olej se ti dobře spaluje nasáváním, práce to moc není a za pokus nic nedáš
co se týče těch olejů 15W40 + turbo tak stím mám bohaté zkušenosti a statisíce kilometrů, benzin diesel, vydrží to i long třeba renault má některý 30.000, nikomu to nevnucuji, výměny oleje dělám jen přes auto kelly, zadám auto náplně motor a objednám přesný olej a filtr, kdo má problémy nabídnu alternativu.
ten třes při akceleraci máš vůle v poloosách, nehledej vůli v homo v kole, tam homouše netřepou, vůle je i nepatrná a zkouší se nad kanálem na zvedáku se poloosa posune a najít vůli třeba i nenajdeš
-
- Aktivista
na zem ti to neteče, v tandemu máš osmičku a tvůj starý olej tak zatepla bych typl max tlak dvojka, přes kroužky by to hulilo tak kama? možná pánu bohu do oken 

sused mi ho chodí kradnúť v noci spod autaslovacek.milos píše: ↑22 bře 2025, 22:49 na zem ti to neteče, v tandemu máš osmičku a tvůj starý olej tak zatepla bych typl max tlak dvojka, přes kroužky by to hulilo tak kama? možná pánu bohu do oken![]()
-
- Aktivista
taky zvaž možnost že jste ten olej prostě nenalili, i mně se to stalo, nalil jsem poslední dva litry a objednal na další den sud, spolupracovník odpoledne auto vydal majiteli, majitel přijel asi za dva měsíce 

Nalialo sa tam 4,5l ...ja osobne som tam robil olej a aj som ho kontroloval. hladina bola pekne tam kde mala byť.slovacek.milos píše: ↑23 bře 2025, 09:39 taky zvaž možnost že jste ten olej prostě nenalili, i mně se to stalo, nalil jsem poslední dva litry a objednal na další den sud, spolupracovník odpoledne auto vydal majiteli, majitel přijel asi za dva měsíce![]()
-
- Aktivista
nazaret já si vzpoměl na G5 + co tři měsíce jezdil dolít olej motor benál 75 kw a chtěl stím něco dělat, asi srpen září jsem mu dal M7ADS + turbo , už se tu neobjevil, taky jsem si vpoměl na žigula klepala tam klika, denně rozvody železářství, na superturbo které se už nevyrábí klika naklepala 100 tisíc tlak takmax 1 atm za tepla, pak schnil a šel do šrotu, železářství holomčík strážnice, taky 15W40, někdy se tam přídával i motor doktor, to je spíš takový med, zimy tehdy byly, ted ve strážnici je sníh vzácností i teploty třeba mínus 7
NAZARETH píšem súkromnú správu.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Oddělej hadici ze sání, dej před ni ruku nebo třeba kus kartonu a a´t ti někdo párkrát šlápne na plyn, pokud to zu hadice práší olej, máš jasno a tahej turbo, pokud ne, gufera na ventilech a vyšlahaný vodítka, tady nic divnýho s tím nájezdem a když už bude hlava dole zrovna bych to překroužkoval a máš pokoj...
Sanie ťahá/nasáva takže nemá prečo z nej prášiť olejroman1648 píše: ↑26 bře 2025, 08:12 Oddělej hadici ze sání, dej před ni ruku nebo třeba kus kartonu a a´t ti někdo párkrát šlápne na plyn, pokud to zu hadice práší olej, máš jasno a tahej turbo, pokud ne, gufera na ventilech a vyšlahaný vodítka, tady nic divnýho s tím nájezdem a když už bude hlava dole zrovna bych to překroužkoval a máš pokoj...
TVL z plnící hadice co vede od IC do sání...