Zadní bubnové brzdy Octavia
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zadní bubnové brzdy Octavia
Začalo mi něco vrzat a skřípat, při brzdění od pravého zadního kola.Tak jsem sundal buben ,ale nikde nic viditelně špatného. Pakny i buben mají asi 40 000km.Po složení jsme ovšem zjistily, že když stoupnu na brzdu, jde normálně bubnama točit. Odvzdušnovaly jsme je a chvilku tekla černá kapalina, ale za chvilku krásně čistá.Vubec to nepomohlo, jen když opravdu dupnu na brzdu tak už s kolem neotočím.Tudíž se chci zeptat, co to může způsobovat, jak to vrzání, dělá to jen při dobrždování, tak to že to tak špatně brzdí. Ještě když dele stojím, přijdu do auta a šlápnu na brzdu, pedál je tvrdý jako šutr,Hned jak nastartuju, změkne.Viděl jsem že je naprasklá hadička, co vede z vývěvy do brzdového válce, jak je nasazená na ten nátrubek ve válci.Může mít vše souvislost s tou hadičkou, nebo je v prdeli brzdový válec. Jinak je to Octavia 1.9 AGR.
Díky za každou radu
Díky za každou radu
OCTAVIA 1.9 TDI 66kw AGR
5-6 je ok od jakýho výrobce máš pakny bubny a máš namazaný styčný plochy pakna-štít?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Co to mám za značku brzd nevím.Ale nedávno to právě začlo divně vrzat, tak jsem myslel že právě váleček, ale vše je čisté jenom zaprášené. Zvlaštní je že když dupnu na brzdu s kolem neotočím, ale když brzdím normálně, kolo se točí.A mě nehorázně točí to skřípání co to dělá.Jinak jsem zkoušel tu ručku a mám to na 6-7 zubu. A taky je zajímavé, že když jedu a brzdím ručkou, tak to ani nevrzne a neskřípne.Tak já už nevím.Zkusím to poměřit, ale najeto to má málo.Předek jsem dělal dříve, a tam jsem sotva v polovině opotřebení destiček
OCTAVIA 1.9 TDI 66kw AGR
Tak vyměněn hlavní válec a dělá to stále. Stále stejný vrzavý zvuk a po malých kručcích padá pedál brzdy. Jde cítit jak v pedálu jakoby lupne a klesne trošku.Vzadu jde slyšet, jak pracují pružinky.Může to dělat zátěžový regulátor, jak poznám jestli funguje.Jinak už nevím co s tím 

OCTAVIA 1.9 TDI 66kw AGR
Zaslep zadní kolo a zkus to, když nic tak zkus to druhé. Pokud se ti krok zvedne, víš, kde to je..Divím se, jak psali pánové, když nastavíš samostav tak, aby šlo bubnem ztouž otáčet, že tam něco vrže a nemá to krok. Ztrátu kroku může dělat i bouchlá hadice uvnitř. Je to vidět při šlápnutí, jak se hadice nahne do strany..
nepropadat panice...
Tak jsem byl na technické a zjistilo se, že auto brzdí, ale pravé zadní kolo, to co tak divně vrže, brzdí ale pulsuje. Ručička vylezla stejně jako u levého, ale trochu se propadla, zase vylezla a pořád dokola. A čím to teda je. Buben jsem prohodil a dělá to pořád, i ložisko se zkusilo jiné a pořád to samé. Napadá někoho něco? Technik říkal že mám asi trochu křivý náboj a nebo špatné obložení 

OCTAVIA 1.9 TDI 66kw AGR
-
- Nováček
Odpovědi: 0
Re: Zadní bubnové brzdy Octavia
Zdravím mám stejný problém, zjistil jste po těch letech co to způsobuje ?