Ford fokus 1.0ecoboost nouzak.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Ford fokus 1.0ecoboost nouzak.
Zdravím řeším problém s focusem r.2013 1.0ecoboost 90kw. Nepravidelně v tahu nebo když ho chci vytočit nad 5tis.spadne do nouzaku a napíše porucha neodkladně servis.bohuzel se nerozsviti kontrolka poruchy motoru a na diag.Hella nepíše žádné chyby jen senzor polohy neutrálu a to je údajně kvůli vyřazenému systemu start/stop. Je někdo s okolí Frýdku-Místku kdo má origo diagnostiku?nebo napadá někoho co by to mohlo být?? Děkuji mooooc.
Re: Ford fokus 1.0ecoboost nouzak.
Řešil jsem něco podobného a nakonec jsem vyndal turbo, repasáři mi řeklli že netěsní klapka wastegate a hřídelka je vychozená, repas skoro 10tis a nic se nezměnilo
, nakonec jsem našel netěsnou hadici až jsem celý ten tlakový okruh rozebral,přitom nikde nic nesyčelo ani náznakem

-
- Nováček
No turbo už sem taky veměnil
.zkusim ještě projit ty hadice,nepamatuješ si cca která to byla??

Pokud si pamatuju tak to byl ten propoj na obrázku pod 6F075
Překontroluj tuhle membránu pumpičkou.
- Přílohy
-
- zawor-membrana-turbo-1761181.jpg (31.16 KiB) Zobrazeno 2505 x
Mám tam teď Couriera s tímto motorem, zatím nevím co tomu je mám info jen po telefonu,prý to jede jakoby na dva,netáhne, odchází tam něco obvyklého - svíce,cívka,vstřik?
Takže vysypaný turbo ale ukázkově...
, otázka je proč se to stalo, najeto 142tis - že by to byla tak jeho životnost ?
Olej pravidelně co 15tis. ale pravda že to má hovno jakou náplň, tak jestli to zkrátit třeba na 10tis.km

Olej pravidelně co 15tis. ale pravda že to má hovno jakou náplň, tak jestli to zkrátit třeba na 10tis.km
...zkrátit třeba na 10tis.km / rok...
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Sundal bych vanu a mrknul na koš aby se neloupal rozvoðák.
-
- Aktivista
taky bych to viděl na rozvodák v koši, druhé turbo a výsledek bude podobný, časem se vysere, nebo ještě kombinovaný průser s potkanem, ten motor ani tak nespasí částá výměna oleje ale při výměně oleje dolu ventildekl a čumět na rozvodák !!!!, placatí,praská,opadává, asi tam bude i chyba v názvu motoru správně 1,0 ecoblbost