Vysoky tlak na prepade Golf 7 cxxb pri regeneracii DPF
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vysoky tlak na prepade Golf 7 cxxb pri regeneracii DPF
AHojte,
ma niekto z vas prosim skusenost s podobnym chovanim vstrekovacov na G7 cxxb (230 000 km) motore? (Doteraz som jazdil OFcu 1 66kW a zlate auto to bolo)
po vymene veka ventilov ( tieklo) a vycisteni a vymene podloziek a gumiciek na vstrekoch ( Delphi) zacala tiect prepadova hadicka ( aj ta bola nova) Najprv som to pripisoval tomu ze gumicky netesnia dobre ( po opatovnom prezreti sme zistili ze je trosku vacsia), tak sme ich vymenili za lepsie, a po zacvaknuti koncoviek novej hadicky vyzeralo vsetko suche.
Po dlhsej jazde sa mi zacalo dymyt od motora ( myslel som ze horim ale bol to len signal vinetuovi ze tecie nafta niekde) a ked som mrkol na VAG DPF monitor tak som videl ze prebieha regeneracia. okolo vstrekov som nasiel po vychladnuti male jazierka nafty, ktore som odsal, vymenil som prepadove hadicky za nove a skontroloval docvaknutie.
Opat jazda bez regeneracie bola v pohode, no ked som spustil na dialnici regeneraciu, tak som po cca 9 minutach jazdy spozoroval ze dymym jak Hoghwarts express z Harryho Potera....
Auto som odstavil mimo cesty a po otvoreni kapoty som videl spust co sa stala - vsetko plavalo v nafte... odsal som co som vedel a skusil som to nastartovat opat (z prepadu striekala nafta jak Fontana pre Zuzanu.... a zadrbala opatk omplet motor)
Otazka je ci tieto problemy mozu indikovat nejaky problem s DPF / vstrekovacmi alebo je to vinou menej kvalitnej hadicky ( nebola original od vyrobcu) ?
v car scannery som nevidel ziadny problem ktory by sa tykal vstrekovania alebo dpf...
Vopred vdaka za tipy ak nejake mate..
Palo
ma niekto z vas prosim skusenost s podobnym chovanim vstrekovacov na G7 cxxb (230 000 km) motore? (Doteraz som jazdil OFcu 1 66kW a zlate auto to bolo)
po vymene veka ventilov ( tieklo) a vycisteni a vymene podloziek a gumiciek na vstrekoch ( Delphi) zacala tiect prepadova hadicka ( aj ta bola nova) Najprv som to pripisoval tomu ze gumicky netesnia dobre ( po opatovnom prezreti sme zistili ze je trosku vacsia), tak sme ich vymenili za lepsie, a po zacvaknuti koncoviek novej hadicky vyzeralo vsetko suche.
Po dlhsej jazde sa mi zacalo dymyt od motora ( myslel som ze horim ale bol to len signal vinetuovi ze tecie nafta niekde) a ked som mrkol na VAG DPF monitor tak som videl ze prebieha regeneracia. okolo vstrekov som nasiel po vychladnuti male jazierka nafty, ktore som odsal, vymenil som prepadove hadicky za nove a skontroloval docvaknutie.
Opat jazda bez regeneracie bola v pohode, no ked som spustil na dialnici regeneraciu, tak som po cca 9 minutach jazdy spozoroval ze dymym jak Hoghwarts express z Harryho Potera....
Auto som odstavil mimo cesty a po otvoreni kapoty som videl spust co sa stala - vsetko plavalo v nafte... odsal som co som vedel a skusil som to nastartovat opat (z prepadu striekala nafta jak Fontana pre Zuzanu.... a zadrbala opatk omplet motor)
Otazka je ci tieto problemy mozu indikovat nejaky problem s DPF / vstrekovacmi alebo je to vinou menej kvalitnej hadicky ( nebola original od vyrobcu) ?
v car scannery som nevidel ziadny problem ktory by sa tykal vstrekovania alebo dpf...
Vopred vdaka za tipy ak nejake mate..
Palo
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Vysoky tlak na prepade Golf 7 cxxb pri regeneracii DPF
Dej poradne hadicky na prepady. Neni co resit.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Diki,
skusil som tentoraz dat nejake Gates hadicky take :
https://www.pdmauto.sk/produkt/MFL1212/33
tak snad podrzia viacej ako naposledy...
skusil som tentoraz dat nejake Gates hadicky take :
https://www.pdmauto.sk/produkt/MFL1212/33
tak snad podrzia viacej ako naposledy...
Jednou jsem se takto trápil na S-Maxu, přepady Metzger, po chvíli vyletěly a vše plavalo, přepady DRMotor, to samé,nové origo a od té doby pokoj..
No vcera som este kusok mal auto na diag ci sa neobjavia nejake cudne veci / hlasky, ale nic. auto bezalo na volnobeh asi pol hodinu bez problemov vsetko suche... zajtra s nim pobeham a skusim tak nech dpf sa spusti...kedze vtedy to z nejakeho dovodu vzdy klaklo..
- martinsidlo
- Aktivista
Kdyz se vypaluje DPF,jde tam vzdy vic nafty a tim i zpet.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
najradsej by som to dpf vyhodil na smetisko, ale to by potom bol problem na STK/EK...
No jo, kdyby to bylo tak jednoduché... 

To by bol a u niektorých motorizácií nie len na EK.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
oreille napíš mi súkromonou správou - aj odkial si, možno Ti poradím ako mať menej problémov s DPF.
Tyhle věci určitě originál, takhle jsem pomáhal kolegovi z oboru s motorem Ford / PSA kde po nějakých pracích vozidlo při akceleraci ztratilo výkon až motor zhasnul. Po dvou dnech bádání jsme přišli na to, že náhradové přepadové potrubí má místo přetlakového ventilu / piezoelektrické vstřikovače potřebují na přepadu tlak min. 6bar pro správnou funkci / jen průtokovou trubku
Sice díl nestal 2 300kč jako origo, ale jenom 1 100kč nicméně nefungoval správně a dva dny práce na to přijít. Oni tehdy měnili ještě žhavky, palivák, egr ventil apod. tak jsme vylučovali postupně co je špatně.

Sice díl nestal 2 300kč jako origo, ale jenom 1 100kč nicméně nefungoval správně a dva dny práce na to přijít. Oni tehdy měnili ještě žhavky, palivák, egr ventil apod. tak jsme vylučovali postupně co je špatně.
ahojte, dakujem za pomoc nakoniec to fakt bola hadicka asi. auto uz prezilo jednu regenerciu v pohode, ale davam na to stale pozor ci je tam okolo vstrekovacov sucho a pod. ta zla hadicka bola od Dr.Motor co som zistoval...
Snad uz to pojde dobre.
Este taka otazocka - kedy uvazovat o cisteni dpf ? momentalne sa robi kazdych cca 200 km ( dost vela som v meste ale 3-4x tyzdenne jazdim aj nejakych 60 km mimo mesto)
Snad uz to pojde dobre.
Este taka otazocka - kedy uvazovat o cisteni dpf ? momentalne sa robi kazdych cca 200 km ( dost vela som v meste ale 3-4x tyzdenne jazdim aj nejakych 60 km mimo mesto)
Daj si do Googlu "DPFCC" a ak Ťa to zaujme, napíš mi súkromnú správu.
Diki ja pouzivam Protec dpf cleaner..
Ja našťastie nemám v kárach DPF no kamarát si na inom aute pochvaľuje čo som spomenul.