Prasklé čelní sklo

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Vojta7171
Nováček
Odpovědi: 0

Prasklé čelní sklo

Příspěvek od Vojta7171 »

Ahoj všichni, prosím o radu.
Mám na mém autě prasklé čelní sklo, které je vyhřívané a atermické. Pojištěný jsem u Kooperativy bez pojištění na prasklé sklo. Chtěl bych se zetat zda někdo nevíte jak probíhá připojištění skla, zda stačí poslat fotku nebo se na sklo přijede podívat technik. Ještě bych se chtěl zeptat, kdybych si na auto pořídil obyčejné nejlevnější čelní sklo, které bych pojistil a následně by mi nové sklo znova prasklo :), zda by mi pojišťovna proplatila vyhřívané sklo z výroby nabo pouze levnější prasklé sklo. Děkuji
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Prasklé čelní sklo

Příspěvek od hansdob »

Nevim na jake auto to chceš ale atermicke,vyhrivane,pro senzor deste a svetla na Superb 3 original škoda je 10100 a saint gobain o něco méně to zase neni tolik na to kolik chtěli za připojištění okna. A na okno se chtěli fyzicky podívat (čsob)
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Vojta7171
Nováček

Příspěvek od Vojta7171 »

Sklo potřebuji na Passata b7 a našel jsem pouze za 24 000 Kč
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Když jsem pojišťoval S2, vyhřívané se senzorama, tak ho vidět nechtěli. To jsem dělal novou pojistku při koupi. Kolega dodatečně připojišťoval sklo na kodiaqu, ten to vezl na focení.Já tuším VZP a kolega Kooperativa. Já tam měl 3.mesice dobu kdy bych ho platil celé. Kolega netuším jak to má.
Při výměně technik staré sklo fotí, mimo jiné i číslo na něm, předpokládám že dát obyčejné a pak ho vyměnit za drahé nepůjde. Leda bys třeba rozdíl doplatil, ale to se ti nevyplatí.
Jinak já bych s tím moc nešachoval. Ony ty pojišťovny jsou na to háklivé.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

https://nejlevnejsi-autoskla.cz/produkt ... ivane.html b7 mam taky a když sem se ptal zběžně na vyhřívaný sklo,tak mi řekli kolem 6-8k,ale trochu je znam.Je to už nějakou dobu teda. Zatim totiž drží..Čidla to nějaký taky má. S tou pojistkou už to neni tak snadný,jako dřív,ale něco furt de. Záleží,jestli to je moc vidět a jak moc se znáš s pojištovákem. Zkus ještě pohledat,podle mě seženeš ještě za líp,ten odkaz byl hned první hledání.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

Po mě v ČSOB vidět nic nechtěli, ale sjednával jsem to rovnou s poviným a byla tam půl roku 100% spoluúčast
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Přesně tak to je, to je jejich ochrana proti ojebávkám, ono by bylo nejjednodušší to připojistit až když se to rozbije, nechat vyměnit na pojistku a pak to hned zase zrušit (LOL)
Sklo se dneska nechá sehnat za celkem normální cenu,i takovéto,pokud chceš vidět přesně pošli VIN nebo číslo přímo ze skla co tam je
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Pokud se to podaří pojistit prasklý, tak stejně bývá několik měsíců spoluůčast, nebo se pletu?
Člověk se pořád učí.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo je to přesně tak, někdy jim stačí poslat fotky mailem a někdy chtějí aby to fotil nějaký jejich smluvní partner, tohle moc člověk neojebe
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

šulda píše: 02 čer 2025, 11:59 Pokud se to podaří pojistit prasklý, tak stejně bývá několik měsíců spoluůčast, nebo se pletu?
je to tak, jinak by s tim každý vyjebával (hm) pojistka pár stokorun, nový sklo pár tisícikorun (LOL)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“