po dlhom patrani a skusani roznych alternativ, sa obraciam na vas.
Asi 2mes. dozadu mi zacal taky zlvastny problem na mojom Tourane 1.9TDI BLS s DSG (Auto ma chip + vypnutie EGR iba softwarovo, to bolo robene cca 1,5r dozadu a vsetko islo OK)
Pri pohnuti sa (pustim brzdu, jemne stlacim plyn) a auto sa rozbieha plynulo mozno 1s, potom riadne stupne do vykonu (ale netlacim intenzivnejsie plynovy pedal) asi na 0.5 alebo 1s, potom zasa klesne vykon ako keby doslo palivo

+ je taka divna vec ze ked drzim plynovy pedal (na volnobeh, DSG v Parkingu) na rovnakej hodnote napr 20% tak otacky same stupaju ako keby som pridaval plyn a nedrzia ustalenu hodnotu napr 2100rpm.
Co som skusal:
Mam take iste auto Touran 1.9TDI BLS (ten isty motor, ten isty rok, este aj ta ista farba

Tak ma napadlo ze zacnem prehadzovat veci a tak dojdem na to co je zle, prehodil som vahu vzduchu, tlak vzduchu, teplotu vzduchu, vsetky tie "horne" dostupne snimace, ale problem stale pretrvava, skusal som merat a logovat aj pedal plynu, vsetky hodnoty aj v "%" aj v "Volt" a "Amp" su v poriadku, neskacu a nelietaju ale odpovedaju stlaceniu pedala. Pozeral som aj hodnoty vsetrkov cez VCDS (vsetky 4 okolo 0), ranne starty aj ked auto spoji aj 4 dni tak su na "brnk".
Skusal som nahrat origo mapy do RJ (lebo teda ze ci to nesposobuje chip, aj ked som tomu neveril lebo cca rok aj daco to auto islo na chip super) + som premazal adaptacne hodnoty v RJ cez kanal 000, asi 2 tyzdne problem ako keby zmizol, a potom sa to objavilo znova. Tak som skusil upravit mapu tak ze chip prec a ponechat EGR OFF, teraz sa prejavuje zavada o podstatne viac ako pred tym, uz aj ked mu riadne stupim tak nad 3000-3500ot sa stane ze vypadne vykon na 0.5 - 1s a potom znova ide. Co pred tym nerobilo.
Potreboval by som trochu teda nasmerovat na co sa este pozret alebo co skusit, mam podozrejnie na dake nasavanie falosneho vzduchu bud pred alebo uz za egr, mozno to bolo tak na hranici limitnych hodnot ze to mapam bez chip-u nevadilo tie 2 tyzdne, a mapam s chipom asi ten vzduch vadil. Alebo nieco s palivom? Tandemove cerpadlo?