Stejný příběh jako já no , zvyklej na bytelná jednoduchá Německá auta kolem roku 2000 a najednou moderní nepovedený Eurofašismem zasažený TDI co se trápí už na prospektu

Jednou se ty moje kámoše naučím poslouchat a koupím auto konečně na jejich doporučení

Jinak jsem tu mojí CUNU řešil i s Martinem Vaculíkem a napsal mě na to taky hezký povídání o motoru CUNA
Cituji:
Tam může být špatně všechno. Zaprvé komprese. Tenhle kód motoru měl velké tendence vystrouhat válce do takové zvláštní vlnovky.Pravděpodobně od vysoké teploty, nejčastěji po selhání vodní pumpy, popuštěné pístní kroužky.Za druhé seklé proměnné časování ventilů. Používali ho v době, kdy ještě nechtěli mít AdBlue. Má to příčné uspořádání ventilů, na každé vačce jsou sací i výfukové ventily jako u lokomotivy. To proměnné časování je tady proto, že se posune vůči sobě otevření obou těch sacích ventilů, jeden se otevírá pomaleji než druhý, což udělá víření.Ovšem když to zůstává seklé v téhle vířicí poloze i při vyšším výkonu, tak to má nedostatek vzduchu a opět vysokou surovou kouřivost, stejný problém jako komprese.To proměnné časování ventilů je v podstatě nediagnostikovatelné, nemá to žádnou zpětnou vazbu. Můžeš to zkusit za 25 000 vyměnit. Furt ti zbývá komprese. Korekce vstřiků skoro nemá cenu měřit. Tohle číslo udává, jaké množství paliva musí řídící jednotka přidat či ubrat v daném válci na to, aby motor běžel rovnoměrně. Když pro nějaký válec přidává, tak je to horší vstřik nebo horší komprese nebo sání zanesené karbonem. Takže ani to ti neřekne, co tomu vlastně je. Můžeš zkusit z repasovat vstřiky za 30 000 Kč. Ale zaprvé hrozí, že se ta repase nepodaří, protože Bosch schválně nedodává náhradní díly data ani technologie. A za druhé to pak stejně může být ta komprese s kterou neuděláš nic. A pak máme stovky dalších závad, které to můžou postihnout, když se tohle vyřeší. Prodat nebo vyhodit.