VW Golf 2017 2.0 TDi 110kw DPF

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
barryk10cz
Nováček
Odpovědi: 0

VW Golf 2017 2.0 TDi 110kw DPF

Příspěvek od barryk10cz »

Zdravím
potřeboval bych poradit s DPF filtrem. Koupil jsem si ojetý VW Golf 7 2.0 TDi 110kw , motor DCY , najeto 193tkm. Nevím jak to jezdilo a regenerovalo doteď , ale pravděpodobně jezdilo dálnice vzhledem ke stavu kapoty a čelního skla. Byť jezdím krátké trasy , tak mi auto regeneruje co 40km. Což i tak je za mě hodně málo. Ano diesel s DPF na krátké trasy nepatří. Jeden kolega jezdí 12km trasy a 7roku bez problému , regeneraci vubec neřeší a když dojede tak prostě vypne,najeto 250tkm. Druhý kolega ty samé trasy a regeneruje mu to co 2měsíce,najeto 195tkm. Oba mají 3kove RS oktavky.
Po koupi mi to regenerovalo co 60km , na dálniční jízdě cca po 120km. Mám teď půl nádrže najeto s aditivem od BG na čištění a začlo to regenerovat co těch cca 40km. Nafta bez biosložky z EuroOilu.

Mám ještě v plánu udělat příští týden výměnu oleje s proplachem. Oil ash mám 44g (56%). Při automatické regeneraci mi sjede popílek vypočtený na 2-5g a naměřený vždy cca 6g (méně ne). Při regeneraci přes diagnostiku mi sjel vypočtený popílek na 0,05g ale změřený byl stále 7g a regenerace na místě trvala 50min a pak se vypla z důvodu vypršení časového limitu.

Měřil jsem přes diagnostiku diferenční tlaky takto při popel vypočtený 5,11g , popel naměřený 17,3g
Volnoběh 11 hpa
1500otáček 32hpa
2500 otáček 68hpa

Po provedené servisní regeneraci takto při popel vypočtený 0,05g , popel naměřený 7,22g
Volnoběh 10 hpa
1500otáček 26 hpa
2500 otáček 58 hpa

Ten soot measured prostě nesjede na nulu . Včera jsem jel a soot calc mi najednou z 1g skočilo na 23g a začalo regenerovat , Soot meas v té době těch 23g. Během regenerace se mi dvakrát stalo že ten soot meas šel o trošku nahoru.
Může být vadné čidlo tlaku nebo spíše už ucpaný DPF?
barryk10cz
Nováček

Re: VW Golf 2017 2.0 TDi 110kw DPF

Příspěvek od barryk10cz »

Tak aktualizace pro ty co by řešily stejný problém.
Po vyčištění DPF jsem se dostal na regenerace co 135km ve městě. Chtělo by to ještě vyšperkovat. Při regeneraci už jde změřená hodnota do minusu , a rozdíl mezi vypočtenou a změřenou už není tak velký jak byl předtím. A pasivně mi to regeneruje i na 6km trase. Vstřiky dle diagnostiky relativně ok, ale na konci měsíce ještě nechám udělat kompletní kontrolu , vyčištění EGR , kontrola turba atd. Po 1200km jsem doléval asi 3dcl oleje , podle výrobce v normě ale mě se to zdá dost , tak musím zjistit jestli to někde neuniká kde nemá. Vizuálně se mi turbo zdá v pořádku a mastné od oleje to tam není , aspoň ne nic čerstvého.
Marshall007
Nováček

Re: VW Golf 2017 2.0 TDi 110kw DPF

Příspěvek od Marshall007 »

barryk10cz píše: 27 dub 2025, 11:07 Zdravím
potřeboval bych poradit s DPF filtrem. Koupil jsem si ojetý VW Golf 7 2.0 TDi 110kw , motor DCY , najeto 193tkm. Nevím jak to jezdilo a regenerovalo doteď , ale pravděpodobně jezdilo dálnice vzhledem ke stavu kapoty a čelního skla. Byť jezdím krátké trasy , tak mi auto regeneruje co 40km. Což i tak je za mě hodně málo. Ano diesel s DPF na krátké trasy nepatří. Jeden kolega jezdí 12km trasy a 7roku bez problému , regeneraci vubec neřeší a když dojede tak prostě vypne,najeto 250tkm. Druhý kolega ty samé trasy a regeneruje mu to co 2měsíce,najeto 195tkm. Oba mají 3kove RS oktavky.
Po koupi mi to regenerovalo co 60km , na dálniční jízdě cca po 120km. Mám teď půl nádrže najeto s aditivem od BG na čištění a začlo to regenerovat co těch cca 40km. Nafta bez biosložky z EuroOilu.

Mám ještě v plánu udělat příští týden výměnu oleje s proplachem. Oil ash mám 44g (56%). Při automatické regeneraci mi sjede popílek vypočtený na 2-5g a naměřený vždy cca 6g (méně ne). Při regeneraci přes diagnostiku mi sjel vypočtený popílek na 0,05g ale změřený byl stále 7g a regenerace na místě trvala 50min a pak se vypla z důvodu vypršení časového limitu.

Měřil jsem přes diagnostiku diferenční tlaky takto při popel vypočtený 5,11g , popel naměřený 17,3g
Volnoběh 11 hpa
1500otáček 32hpa
2500 otáček 68hpa

Po provedené servisní regeneraci takto při popel vypočtený 0,05g , popel naměřený 7,22g
Volnoběh 10 hpa
1500otáček 26 hpa
2500 otáček 58 hpa

Ten soot measured prostě nesjede na nulu . Včera jsem jel a soot calc mi najednou z 1g skočilo na 23g a začalo regenerovat , Soot meas v té době těch 23g. Během regenerace se mi dvakrát stalo že ten soot meas šel o trošku nahoru.
Může být vadné čidlo tlaku nebo spíše už ucpaný DPF?

"soot calc mi najednou z 1g skočilo na 23g a začalo regenerovat " toto skocilo zato lebo regeneracia sa spusta na zaklade Soot Measured pri hodnote 24g, takze ta bola dosiahnuta pri Soot Calculated "1g",

Soot mass calculated by malo byt vzdy viac ako measured takze skus si sledovat ci sa to tak cca drzi.
Skus si zmerat teraz po cisteni diferencny tlak, podla mna to cistenie aj tak nebolo 100% riesenie problemu lebo co pises ze najazdis po cisteni cca 140km na regeneraciu je malo, mal by si okolo 220-500km ked je vsetko ok.
Soot mass measured je vypocitavana hodnota len na zaklade diff tlaku, takze treba pozret ake mas cidlo, ci bolo uz menene (pokial dali BOSCH) ma na sebe datum, alebo ci tam mas este origo VW (tak treba urcite vymenit) popripade ak mas k dispozicii merak na diff tlak, tak to treba overit ci je hodnota rovnaka ako pise VCDS.
Taktiez pozret offset toho senzora ako je na VCDS.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“