Stále měkký brzdový pedál (vyřešeno)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tomas6
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Stále měkký brzdový pedál

Příspěvek od Tomas6 »

Kdysi na O2 jsem z nouze sundal zadní třmeny, tlačil kapalinu přes nádobku a třmenama jsem různě kroutil, klepal po nich kladívkem, klepal po páčce od ruční brzdy a po snad litru kapaliny vyběhly nějaké menší bublinky a bylo...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Jde o pevné čtyřpístkové třmeny. Parkovačka je mechanická, bubnová, čili na vůli destiček nemá vliv.
cheno
Přispěvovatel

Příspěvek od cheno »

čo tak pozrieť hlavny brzdovy válec , občas sa to lubi po.rat po vymene brzdovky alebo práci na brzdovomm systéme .. , mne tiež umrel , ked som sa snažil moc na to šlapať.
Sup 2 2.0 cffb
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Majklovec píše: 13 srp 2025, 05:24 Jde o pevné čtyřpístkové třmeny. Parkovačka je mechanická, bubnová, čili na vůli destiček nemá vliv.
uz těch čtyřpístu jsem taky zažil zoufalství, vychcané kola brzdovky pod autem, borci to už poštěli na zem, pak já z trubky prskanec a ;)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

skus s tým treba týžden pojazdit a potom skus znova ovzdušnit.Niedeky trva než sa ta bublinka vzduchu dostane hore k ovzdušnovaku. Ja som sa tak tiež natrápil daval som nove repas strmene dozadu ne a ne ovzdušnit poslal sem to preč necj s tým pojazdí došel za 4dni povolil sem ovzdušnovak a pocul jak to strelilo do hadičky a pedal jak kamen
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Ok, pojezdím a uvidím.
Ještě jsem (nečekám změnu) objednal kotouče a desky dopředu. Nepatrně to kope do volantu. Chápu, že by to pak mohlo dělat větší mezeru mezi kotoučem a deskami, ale ani na místě, když nepopojedu ani cm, tak se to chová stejně - jedno sešlápnutí je s měkkým pedálem, dvoje po sobě jdoucí sešlápnutí a brzdí OK. Ale stačí nechat 5 vteřin bez brzdy a už se pedál zase při prvním šlápnutí měkký.
Majklovec
Přispěvovatel

Re: Stále měkký brzdový pedál (vyřešeno)

Příspěvek od Majklovec »

Tak vyřešeno. Nevím proč, ale po výměně předních kotoučů a desek (původní byly TRW v téměř zánovním stavu), je sice pedál stále do poloviny měkký stejně jako předtím, ale auto už během této "měkké fáze" brzdí, což předtím nedělalo. A to nejsou nové kotouče ani zajeté (ujeto sotva 5km).
slovacek.milos
Aktivista

je sice pedál stále do poloviny měkký stejně jako předtím, ale je to vyřešeno, tady ve strážnici je takový hic že se steho potím aj na řiti (LOL)
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

A to je problém, když to brzdí?
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

A odpouštěls brzdovku při roztahování předních pístků?
Oct asv 2000, DieselPower
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Ne. Šlo to prstem. Jedničkový Touareg má nějakou specialitu? Na žádném svém autě jsem ještě kvůli zamačkávání pístků odpouštět kapalinu nemusel.
slovacek.milos
Aktivista

Pája 19 píše: 17 srp 2025, 08:52 A odpouštěls brzdovku při roztahování předních pístků?

jednoho dne zaškrtíš, povolíš zatlačíš vyteče a budeš v prdeli pedál se bude propadat, (wallbash)
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Nediv se.Rozchodil jsi ty zadní třmeny,teď se dobře vrací a mají delší,správný chod. Až si pořádně sednou desky,tj. po 1000km,ozvi se. Pedál bude OK.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Majklovec
Přispěvovatel

Příspěvek od Majklovec »

Mě přijde, že je to vlastně správně. Předtím, i když brzdil od začátku dráhy pedálu, tak to i tak brzdilo méně, bylo to mizerně nadávkované (brzdilo to hned, ale muselo se více tlačit na pedál). Teď ta měkkost je zřejmě dána posilovačem a volným chodem všech 16ti pístků. Brzdy moc pěkně dávkují účinek.
Předtím podle mě jednak vůbec nechodily zadní (díky tomu byl kratší chod pedálu) a přední i když chodily volně, tak měly malý účinek (malé tření - proto desky i kotouče byly skoro netknuté).
Dal jsem kompletní celou sadu od TEXTAR. To mě nikdy nezklamalo.
Dnes 150km a jsem moc spokojený.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Majklovec píše: 17 srp 2025, 09:27 Ne. Šlo to prstem. Jedničkový Touareg má nějakou specialitu? Na žádném svém autě jsem ještě kvůli zamačkávání pístků odpouštět kapalinu nemusel.
Tak správně bys měl při zamačkávání pístků přebytečnou kapalinu odpouštět odvudušňovákem u všech aut. Né si pumpovat bláto ze třmenů zpátky do nádobky a následně do celýho okruhu.
Oct asv 2000, DieselPower
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“