Zhorene žhaviče

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Zhorene žhaviče

Příspěvek od ROMEK »

Na aute /Hyundai i30/ som 2 roky menil žhaviče ktore išli bez problemov povolit. Zistili sme že auto zase nežhaví a je KO žhaviaca skrinka /zhorene Mosfety/ a pri výmene sa kontrolovali žhaviče a boli špatne všetky 4kuse. Su tam 5,4V rychložhavky. Je velká pravdepodobnost že žhaviaca skrinka tam pustila 14V a žhaviče odpísalo.

Teraz kameň urazu že so žiadnou žhavičkou nepohnem tak možno štvrt otáčky a jedna je kameň. Skušal som studený motor teplý motor bez výsledku. Aka je velká pravdepodobnost že sa tam spravili banky na konci žhavičov? Inak mna nic nenapadá aby išli takto tažko povolit len že sa tam utavili špice.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Zhorene žhaviče

Příspěvek od roman1648 »

To jsem nedávno řešil u Boxera hdi na vstřikách,z trysek byly bambule a nešly ven (noteeth)
Ale že by se žhavkou kvůli tomu nešlo otočit se mi nezdá, nemáš možnost indukční ohřev ??
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Jak si to poriešil ? Hlava dole? Indukčný ohrev nemám ale rozmýšlam že by som poriešil máš nejaký tip?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo hlava, stejně to bylo přidřený na prvním válci (noteeth)
Máme tohle a funguje to dobře
https://www.kaufland.cz/product/5360316 ... dQQAvD_BwE
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ROMEK píše: 03 říj 2025, 10:39 Jak si to poriešil ? Hlava dole? Indukčný ohrev nemám ale rozmýšlam že by som poriešil máš nejaký tip?
romane libor belicar šardice to řešil trnavou jeden zaměstanec bydlel v skalici na sídlišti a přijel hned, nakonec se mu osvěčilo dát motoru ceres a za tepla vždy svíčky vytáhl, indukční ohřev má ale nefachčí do špičky se to nedostane, zkoušel jsem švajc a taky jsem neuspěl, ted ten problém nemám nechodí to sem
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Aj tady boli z tej trnavy tahali vstrek ale to je až posledná možnost. Nijak mna nenapadá jak zistit či su na žhavičoch banky treba nejaku inšpekčnu kameru
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“