Seat Leon 2.0TDI CUNA veľmi zlé štarty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Seat Leon 2.0TDI CUNA veľmi zlé štarty
pulzovani do sani robilo dost často omlatena vačka a zodrane hydra
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Já bych to viděl na nastavovač vačkové hřídele. Jestli máš ten předfaceliftový , tak ty umírají zcela běžně. Začíná to jedním špatným startem za měsíc a zhoršuje se to. Mám též tenhle "úžasný" motor CUNA
a mě to teprve začíná zlobit, občas dlouhé starty , občas rachot při startu. Takže mě solenoid nastavovače vačky nemine. Ty dvě součástky jsou za 10000 kč, ale ten nový po FL díl je již spolehlivý a prý funguje už na věky. Věřím , že to je též tvůj problém. Jen je blbý , že toto je hodně špatně diagnostikovatelný. Ostatně jako vše na tomhle dementním motoru 
Seat Leon 2.0 TDI 135kW FR = "Furt Rozbitý"
BMW E39 530d 2260V - kovadlina 600 Nm
BMW E39 530d 2260V - kovadlina 600 Nm
No bavil som sa s kamarádom čo mi robil GO na Octavii čo mám ešte a ten mi hneď po zhliadnutí videa a popise čo som skontroloval povedal, že to bude tesnenie medzi 2,3 valcom. Už tak robil niekoľko týchto motorov. A štartuje to preto lebo to nemá dobré kompresie na tých dvoch válcoch, čo zodpovedá aj na to, že len na týchto dvoch vyhodí občas chybu "rozdil momentu valce".
Ale na 100% to budem vedieť po rozobratí.
S tým prestavovačom som si to aj myslel, pretože je tam ešte origo, ale podľa diagnostiky to nastavuje podľa požiadavky.
Ale na 100% to budem vedieť po rozobratí.
S tým prestavovačom som si to aj myslel, pretože je tam ešte origo, ale podľa diagnostiky to nastavuje podľa požiadavky.
Tak ty komprese změř a máš jasno.
Oct asv 2000, DieselPower
To sa zmeria u neho, lebo ak by sa zalomil zhavic tak nech to ma uz u seba aby to rozobral on.
A mam veci na meranie kompresie iba na benziny.
A mam veci na meranie kompresie iba na benziny.
Taky mě to v tom videu přijde jak bez tlaků.
Určite dám vedieť čo zistíme a v čom bol problém.
Vstreky som vymenil aj za ine nič sa nezmenilo, teploty ukazuje v poriadku. Tlak na raile dáva podľa požiadavky a hneď. Skontrolované sú aj na piliny a nič tam nebolo.
Vstreky som riešil hneď ako prvé, ale vzhľadom na to, že som mal 3ks po repase z druhého motoru čo mám v zálohe tak to som rýchlo vylúčil tento problém.
Vstreky som riešil hneď ako prvé, ale vzhľadom na to, že som mal 3ks po repase z druhého motoru čo mám v zálohe tak to som rýchlo vylúčil tento problém.
Tak mám nejaký update problému čo sa mi vyskytol.
Dala sa dolu hlava a tesnenie pod hlavou je medzi 2. a 3. valcom poškodené, čiže celý problém je v tom.
Aktuálne je hlava na zrovnaní a komplet repas a kontrola. Ostatné veci sú v poriadku.
Po zložení spravím znova video.
Dala sa dolu hlava a tesnenie pod hlavou je medzi 2. a 3. valcom poškodené, čiže celý problém je v tom.
Aktuálne je hlava na zrovnaní a komplet repas a kontrola. Ostatné veci sú v poriadku.
Po zložení spravím znova video.