Šály na vačku TDI PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

favo
blázen
Odpovědi: 0

Příspěvek od favo »

Tak ložiska (šály) Glyco jsou objednaný.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

roman1648 píše:Glyko, Kloben tuhle Borsehung a nepoznal jsem rozdily
Důležité je, zda po montáži ložisek od Franty, Pepíka nebo Vojty se bude vačka točit. Pokud půjde ztuha, nic tomu nepomůže, ani kdyby šály poslal osobně generální ředitel koncernu. Proč pořád omlouváte nevydařený motor , protože když to žere vačky, je to vadná konstrukce, o tom žádná. Zeptejte se u konkurentů, kteří najedou půl mega, kolik vaček vyměnili. Trochu objektivity pánové, já nemůžu zato, že dnešní kutil leží pořád pod autem té světoznámé značky.. Bimbo má pravdu, na PD se bude dlouho vzpomínat..Já jsem si vždy myslel, ža auto je na ježdění a hlavně mechanik si nemůže dovolit, aby své auto opravoval..Ale byl jsem poučen, že dnes je to NORMÁLNÍ.Tak budu žít ve svých bludech a nadávat na svou kapotu, která mi zarezla. Proč asi? (LOL)
nepropadat panice...
RAPIDmen
Přispěvovatel

Re: Šály na vačku TDI PD

Příspěvek od RAPIDmen »

Tak pánove, dnes to postretlo aj mna ..už asi 6 "vršok motorov" porobenych na PD aj s novými vačkami ale dnes to postrelo aj mna.....motor 74kw 390tis km ..dal som prerovnat hlavu bola skrutena 0,05mm..spravili rovno aj voditka a gufera + šachty na vstreky dali mosadzne na full hlava proste.....včeraa som to poskladal a dnes chcel založit remen a hlaa STOP vačkou ani mm cez 30cm kluč eskovy...škoro mi oči vypadli...ani tuk...ešte pri skladani vždy som si meraval mikrometrom hrubku starych a novych a tu v zapale prace a par motorov PD porobenyhc bez jedinej reklamancie som to naskladal ,dotiahol momentom a prd ako zavarene..ulloženia vačky su od CZ . fi. ET engine team alebo tak dako...všetko na montažnej vazeline a nič ako zavareneee aky je plan resp postup ? šlahne maaa...
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Asi ti neporadím úplně dobře, jen nemůžeš mít přeházené nebo otočené klemy? Případně bych jednu po druhé povolil a zkusil.jestli to dělá jedna nebo všechny. Jednou jsem se setkal, že byla pd hlava blbě obroušená, myslím že ji měli blbě upnutou, nebo byl tak prohnutý blok, ale to si úplně nemyslím, taky ta vačka nešla úplně pěkně lehce. Ale asi se to rozchodilo, páč ten motor pak ujel ještě dalších 300tis.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
RAPIDmen
Přispěvovatel

Příspěvek od RAPIDmen »

nie klemy mam raznicami označene a presne poradie aj natočene... tie zaklady pri motoroch dodržujem vždy na 100%..no zajtra ..,pojdem do toho ....
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Několikrát jsem to musel škrábat na PD motorech,zkus podkovy postupně povolovat až s vačkou půjde hnout,pak rozdělej ty podkovy a na nových šálech uvidíš která je otlačená, lůžko radekem trochu seškrábat
Třeba na starých 1.9D peugeotech když se sundávala hlava,hlavně uvařená, tak chtěli automaticky i vačku a ta se musela znovu usadit aby se vzápětí nezadřela
RAPIDmen
Přispěvovatel

Příspěvek od RAPIDmen »

DAkujem za cenne rady pojdem na to o vikendu..no hlavu-resp motor uvaril 3-4x
Naposledy upravil(a) RAPIDmen dne 20 pro 2025, 17:47, celkem upraveno 1 x.
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Takový lidi posílám pryč. I když to jsou kamarádi.
Oct asv 2000, DieselPower
RAPIDmen
Přispěvovatel

Příspěvek od RAPIDmen »

Tak včera a dnes ...včera sa snažil zaškrabat uloženia dvojka a štvorka treli..ked som to zaleštil na otlačenom polovica pnutia zmizla na vačke trenia ale stale pri nahodenich rozvodoch a plnej kompresi pri točeni ruky dostali zahul.....dnes doskladane cele 2km na 1500ot opatrne zabieham zasvieti """ Emise do dílny""" a porucha motora kontrolka..dojdem naspat na štvrt plynu zhasne dam diag......Camshaft senzor -crankschaft senzor synchro...zhodim vrhcny deklik...napínka v polohe predpnutej asi viac ako 1cm mimo vybratie a remen na hladkj strane šuplaty..... :roll: Tak pokračovanie v tyždni....
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“