mamproblem s astrou, znicoho nic zacne vynechavat motor, po vypnuti ho necham postat nejaku hodinku a zase vsetko ok. na diagnostike vypisuje vynechavanie zapalovania, ale vzdycky iny valec..
mamproblem s astrou, znicoho nic zacne vynechavat motor, po vypnuti ho necham postat nejaku hodinku a zase vsetko ok. na diagnostike vypisuje vynechavanie zapalovania, ale vzdycky iny valec..
listu som menil.
ma niekto nejaky napad?
diky
Ja by som preveril okrem kontaktov na konektoroch aj čidlo vačky a kľuky. Podľa mňa okrem kabeláže len tieto veci môžu spôsobovať vynechávanie zapaľovania.
ale ked zacne ist na 3 valce tak niekedy pomoze poriadne ho vytocit do otacok a preberie sa. ale nie vzdy.
mohol by to byt teoreticky egr?
Ide o to čo si pod vynechávaním motora predstavujeme. EGR spôsobuje väčšinou stratu výkonu a akoby dusenie motora. Ak sa ti to takto prejavuje môže to byť zasekávanie EGR.
lista to urcite nebude, dal som tam fungel novu a robi to to iste a pre istotu som tam skusal aj listu z dalsieho funkcneho opla.
cely problem je v tom ze obcas, tak asi do hodinky od nastartovania sa rozsvieti kontrolka diagnostiky a v rj sa objavi chyba vynechavania zapalovania ( vzdy ine valce) a vtedy zacne ist motor akoby na 3 vlace a strati vykon a zacneho klepat)
taketo zavady maju francuzy,
a aj nove listy sa menia..zazil som vymenu na jednom aute 3 listy.
skus pozret kable k cievke a urcite pozri sviecky a skontroluj ich odtrh,popripade daj nove
sviecky su uplne nove. lista je tam z auta ktore funguje normalne. svieckove kable tam niesu, lista ide priamo na sviecky. motorova kablovacka vyzera ok, klapka cista.
co to je za motor? Ztkovej?
Dost často u nich je špatná jednotka.
zkus proměřit kable od konektoru cívky a jednotky pokud je ok, pak asi je s největší pravděpodobností jednotka
nebo muže být i špatná synchronizace
jojco píše:ano Zetkovy motor. To stou jednotkou napadlo aj mna. je tam ta jednotka zaliata v tej zelatine . vadu jednotky otestujem asi len tak ze ju vymenim.
Teraz ma nevysmejte - nie som automechanik ani nemám také auto a len čítam zo schém.
Pri zapaľovacích lištách je kreslený kondenzátor. Neviem kde je umiestnený, ale má podľa mňa vplyv na bohatosť iskry. Kondenzátory majú teplotnú závislosť. Ak je to blbosť, berte to len ako šum vetra.
myslím že tam musíš přizpusobit immo,
ale možná to pojede i bez přizpusobení,
ten kondík , si myslím že na to nemá vliv, filtruje akorád špičky napájení