Modrý kouř
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kdys je to turbo tak to huli prevazne kdys je to teple.
modre a kdys se turbo toci.
vlasne jak to turbo uchcava do vyfuku takto spaluje ve vyfuku a kouri to modre az bile)))
pokud to uchcava do motoru do sani tak se vecina spali v motoru. to byto muselo uchcavat hodne
nejednodusi zpusob jak to zjistit je nastartovat projet to (tak aby se nezahral vyfuk zastavit vymontovat turbo zkontrolovat))))
pokud je turbo vypalene krasne zadne nanosy je ok (vecinou) pokud ma nanosy jak jetel tak to je jasne.
ale zalezi zde take na spalovani motoru)))
bez toho aniz bys neelaboroval to nezpravis
pokud nastartujes a prvnich caa 30s to kouri modre kdys je venku kolem nuly je to ok pokud ti to huli stale je to spatne
me to kouri asi prvnich 5 sekund jak to nadlabnu))) pak us ne
modre a kdys se turbo toci.
vlasne jak to turbo uchcava do vyfuku takto spaluje ve vyfuku a kouri to modre az bile)))
pokud to uchcava do motoru do sani tak se vecina spali v motoru. to byto muselo uchcavat hodne
nejednodusi zpusob jak to zjistit je nastartovat projet to (tak aby se nezahral vyfuk zastavit vymontovat turbo zkontrolovat))))
pokud je turbo vypalene krasne zadne nanosy je ok (vecinou) pokud ma nanosy jak jetel tak to je jasne.
ale zalezi zde take na spalovani motoru)))
bez toho aniz bys neelaboroval to nezpravis
pokud nastartujes a prvnich caa 30s to kouri modre kdys je venku kolem nuly je to ok pokud ti to huli stale je to spatne
me to kouri asi prvnich 5 sekund jak to nadlabnu))) pak us ne
kk
mne ak načtartujem tak chvílku nič za asi 30s ide šedý dym a ked idem na takom studenšom motore a pridám tak úplna modrá clona na celej ceste ,ked je zohriate na 90 tak pri normálnom jazdení až tak nie ale pri svižnejšom zase ale dymý to v podstate stále ale najviac ked motor neni až tak zohriaty tak 5min po štarte
Re: turbo?
Este moze byt olej nahromadeny v intercooleri. Ak poriadne pridas, natlaci to do valcov a potom ten modry dymrudy5 píše:no ten olej tam nejaký jeCsala píše:Odober hadicu od sania a pozri, kolko tam mas oleja. Ten olej tam mozes mat z turba, ale aj z odvetrania klukovky.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
No, me to kourilo a smrdelo po nespalene nafte, kdyz jsem mel spatne predvstrik. A nastaveni predvstriku zas tak moc nestalo...Tomasvw píše:ja mam tiez podobny problem, rano to na bielo dymí a smrdí po nespálenej nafte jak liazka. Myslel som na zhavice, ale ono to trochu podymuje az pokial nie je motor uplne zohriaty. motor je to 1Z bez katu. Co by to este mohlo byt? ze by trysky?
Zdravi
Honza Marek
aaaa
ja tiež neviem ešte idem cez týžden ku karolovi skúsiť vymenit vstreky tak ak to nie tak asi turbo budeTomasvw píše:ja mam tiez podobny problem, rano to na bielo dymí a smrdí po nespálenej nafte jak liazka. Myslel som na zhavice, ale ono to trochu podymuje az pokial nie je motor uplne zohriaty. motor je to 1Z bez katu. Co by to este mohlo byt? ze by trysky?