2.5 V6 TDi 155k r.v.2002

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

markusaurelius
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od markusaurelius »

zip2150 píše:
avatar píše:vule na turbu se nesmi dotykat sten pokud se dotyka tak vecinou uz i protika jak svina.

pokud sundas airbox na 2.5 tdi v6 a nastartujes tak slysis takove bouchani hlubokyton je to od ventilu je to normalni.

cerpadlo nedela zadne zvuky jen jak to vstrikuje tak to pravidelne dela zvuky vstriku takove trtrtrtrtrtrtr (je to rozeznatelne od zvuku motoru)

dat pozor pri kritech, krity motoru docela dost hluci pokud vybruji
No jo. som si vedomy ye siska KN prepusta hluk motora viac ako airbox... ale toto je uplne chrchlanie, chrapcanie turba... kde sa pravdepodobne lopatky dotykaju stien. poslem sem vecer video, nech to je jasnejsie. pre istotu po vcerajsej montazi turba zacal tiect olej:) ...tak rano idem na dufam ze ZADARMO wapkovanie motora, odmastnenie a pretesnenie, kedze jedine kde to mohlo zacat tiect je v turbe... odvadzaci kanalik na olej... doteraz to netieklo... ja hadam nebudem mat s tym motorom pokoja :)
ja som si myslel, že som mal len ja problemy ale keď si čítam tvoj príspevok , tak to sa vôbec čudujem, že si to ešte nepodpálil.
VW G5 R32 DSG
markusaurelius
Přispěvovatel

zip2150 píše:
avatar píše:vule na turbu se nesmi dotykat sten pokud se dotyka tak vecinou uz i protika jak svina.

pokud sundas airbox na 2.5 tdi v6 a nastartujes tak slysis takove bouchani hlubokyton je to od ventilu je to normalni.

cerpadlo nedela zadne zvuky jen jak to vstrikuje tak to pravidelne dela zvuky vstriku takove trtrtrtrtrtrtr (je to rozeznatelne od zvuku motoru)

No jo. som si vedomy ye siska KN prepusta hluk motora viac ako airbox... ale toto je uplne chrchlanie, chrapcanie turba... kde sa pravdepodobne lopatky dotykaju stien. poslem sem vecer video, nech to je jasnejsie. pre istotu po vcerajsej montazi turba zacal tiect olej:) ...tak rano idem na dufam ze ZADARMO wapkovanie motora, odmastnenie a pretesnenie, kedze jedine kde to mohlo zacat tiect je v turbe... odvadzaci kanalik na olej... doteraz to netieklo... ja hadam nebudem mat s tym motorom pokoja :)
ja som si myslel, že som mal len ja problemy ale keď si čítam tvoj príspevok , tak to sa vôbec čudujem, že si to ešte nepodpálil.
VW G5 R32 DSG
zip2150
Sběrač informací

Příspěvek od zip2150 »

markusaurelius píše:
zip2150 píše:

EEEEEEEEJ môj zlatý, s týmto motorom nabereš taký pozitívny pohľad na svet a život :-D ale vážne, určite má veľký potenciál, teoreticky, pretože ako je teoreticky dobrý... predsa V6 24v 2.5 liter je dobrý základ, tak je TOTÁLNE zlý. zažil som, bohužiaľ, šprinty nachipovanej 180konovej A6, proti passatu 1.9 TDi 130k, tiež čip... a tipni si kto vyhral... a vôbec, keby auto na seba nezarábalo a momentálne by som mal voľné zdroje a nemal za tie roky citový vzťah a lásku k designu aa tvarom... tak zajtra dávajú v TV Markíza v TN príspevok o horiacom Audi...

...je to ten vzťah, stále sa dačo serie, ale verím že to prejde, že sa všetky závady odstránia a že to dačo prežije. Fakt je to škoda. Keď mi niekto poradí 180k oheň.... hneď ho berem, bo už ai presedlám do Fabie vRS... aj tá dá s čipom V6 TDi dole... (LOL)
S týmto už nevydržia nervy naveky... ak sa do mesiaca nevyriešia problémy, berem nové BMW 320d touring, ktoré šupnem na chip. Je to láska, bude chýbať, ale k Audi sa už zo skúseností nevrátim. A to mám meniť ešte zadné brzdy, rameno, čerpadlo, turbo, prečipovať odborne, kat vykuchať.... no proste drbot.

Myslím že toto je jediné Audi A6 na svete, ktorého cena sa investovaním vyšplhala na úroveň ORIGO RS6 :-D :-D :-D :-D
výhodne predám za 1.5 milióna :-D
Audi A6 2.5 V6 TDi 184k r.2002 +komplet kit sania K&N, new chip, EGR off, odstránený koncový tlmič, duplex atď atď...
markusaurelius
Přispěvovatel

zip2150 píše:
markusaurelius píše:
zip2150 píše: No jo. som si vedomy ye siska KN prepusta hluk motora viac ako airbox... ale toto je uplne chrchlanie, chrapcanie turba... kde sa pravdepodobne lopatky dotykaju stien. poslem sem vecer video, nech to je jasnejsie. pre istotu po vcerajsej montazi turba zacal tiect olej:) ...tak rano idem na dufam ze ZADARMO wapkovanie motora, odmastnenie a pretesnenie, kedze jedine kde to mohlo zacat tiect je v turbe... odvadzaci kanalik na olej... doteraz to netieklo... ja hadam nebudem mat s tym motorom pokoja :)
EEEEEEEEJ môj zlatý, s týmto motorom nabereš taký pozitívny pohľad na svet a život :-D ale vážne, určite má veľký potenciál, teoreticky, pretože ako je teoreticky dobrý... predsa V6 24v 2.5 liter je dobrý základ, tak je TOTÁLNE zlý. zažil som, bohužiaľ, šprinty nachipovanej 180konovej A6, proti passatu 1.9 TDi 130k, tiež čip... a tipni si kto vyhral... a vôbec, keby auto na seba nezarábalo a momentálne by som mal voľné zdroje a nemal za tie roky citový vzťah a lásku k designu aa tvarom... tak zajtra dávajú v TV Markíza v TN príspevok o horiacom Audi...

...je to ten vzťah, stále sa dačo serie, ale verím že to prejde, že sa všetky závady odstránia a že to dačo prežije. Fakt je to škoda. Keď mi niekto poradí 180k oheň.... hneď ho berem, bo už ai presedlám do Fabie vRS... aj tá dá s čipom V6 TDi dole... (LOL)
S týmto už nevydržia nervy naveky... ak sa do mesiaca nevyriešia problémy, berem nové BMW 320d touring, ktoré šupnem na chip. Je to láska, bude chýbať, ale k Audi sa už zo skúseností nevrátim. A to mám meniť ešte zadné brzdy, rameno, čerpadlo, turbo, prečipovať odborne, kat vykuchať.... no proste drbot.

Myslím že toto je jediné Audi A6 na svete, ktorého cena sa investovaním vyšplhala na úroveň ORIGO RS6 :-D :-D :-D :-D
výhodne predám za 1.5 milióna :-D
Ja by som len s tým chipovaním sa moc neponáhľaľ... v PN mám kamoša jazdil nedávno RS6 audi .. Maťo .. mal 530xd a tež po tom superchipe raz išiel s autom na odťahovke :)
VW G5 R32 DSG
Aktivista

Příspěvek od avatar »

ja i pres vymenu motoru sem s autem max spokojen))))

motor je dobrej tahne jak ma je to sila)))v A4 proste krasa.

jen auto mi zacina bejt male a ted sem se svezl v RS6 kombajn a musim rici ze to chci))) (az na tu 2x nasobnou spotrebu toho co mam ted kdys na to nebudu dupat)))3x nasobnou kdys si zajezdim)))
Laco19
Sběrač informací

Re: servis

Příspěvek od Laco19 »

zip2150 píše:Počul som, že v Pezinku sú dosť odborníci na tieto vstrekovače a čerpadlá, máte niekto skúsenosť?
Mam s nimi skusenost ale zlu.
Pred rokom som si dal otestovat vsetky vstrekovace (mimo auta, na stolici) a pri tom pozriet preco vlastne niekedy nestartuje. Zaplatil som 5000SK za test vstrekovacov a 2500 za regulator tlaku, ktory mal byt vadny.
Pri prevzati auto nastartovalo ale vecer uz nie (stav ako predtym).
Ked som sa do opravy pustil sam, zistil som skutocne masivny prepad na jednom vstrekovaci. Po vymene je motor OK.
Ze si nechali zaplatit test vstrekovacov, ktory neurobili si nechceli priznat. Taktiez som necakal, ze aj u odbornikov sa stretnem vymenou dielu na zaklade chyboveho hlasenia, bez dalsej diagnostiky.
Auto bolo sice Renault ale vstrekovanie Bosch.
Mozno im to ide s VW lepsie...
Aktivista

Příspěvek od avatar »

rikam jsou vsude svine jak nemas znameho kterej na to tam dohledne nebo jim nestojis u prdele tak je to nahovno
zip2150
Sběrač informací

Re: servis

Příspěvek od zip2150 »

Laco19 píše:
zip2150 píše:Počul som, že v Pezinku sú dosť odborníci na tieto vstrekovače a čerpadlá, máte niekto skúsenosť?
Mam s nimi skusenost ale zlu.
Pred rokom som si dal otestovat vsetky vstrekovace (mimo auta, na stolici) a pri tom pozriet preco vlastne niekedy nestartuje. Zaplatil som 5000SK za test vstrekovacov a 2500 za regulator tlaku, ktory mal byt vadny.
Pri prevzati auto nastartovalo ale vecer uz nie (stav ako predtym).
Ked som sa do opravy pustil sam, zistil som skutocne masivny prepad na jednom vstrekovaci. Po vymene je motor OK.
Ze si nechali zaplatit test vstrekovacov, ktory neurobili si nechceli priznat. Taktiez som necakal, ze aj u odbornikov sa stretnem vymenou dielu na
zaklade chyboveho hlasenia, bez dalsej diagnostiky.
Auto bolo sice Renault ale vstrekovanie Bosch.
Mozno im to ide s VW lepsie...
Robí na Slovensku niekot niečo poctivo? Ja viem že napr blow-off je na TDi len pre efekt... keď mi vytrhávalo prírubu na pretlakovej hadici v Audi servise sa čudovali čo to je, že to tam nemá byť, nevedeli čo to vôbec je... a to bolo Porsche Bratislava! za domontovanie pretlakovej hadice(keďže som už vedel aký to je problém ,lebo to robilo častejšie...dnes už je to upravené)...vypýtali 16.000SK! za montáž hadice! s tým že v papieroch bolo asi 4.5 milióna úkonov... keď mi to prdlo v PB Audi, spravili mi to na počkanie a nie týždeň ako v BA a pýtali 1.500sk... je to rozdiel, že? a tipni si, či som sa s tými expertami v BA vydiskutoval, prípadne vyhádal :)

A ano, ako vraví Avatar, Nad každým mechanikom treba stáť a kontrolovať úkony ktoré sa spravili. Môj posledný problém bol tečúci olej... bolo to veľkým tesneným, ktoré nezapadlo do odtoku od turba... Opravu som mal zadarmo, teda výmenu tesnenia, wapkovanie a čistenie motora +olej 1liter... Aral Longlife III tuším 5W30..či čo, zistím...

Týmto sa oficiálne skončili moje problémy dlhodobé...
Jedine ten zvuk turba, pridávam video, robí to už 3 roky,takže...

http://www.youtube.com/watch?v=ADraLZOF4IU

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Hej, v PN máme jednu RS6 avant... len škoda že je to prerobená z pôvodnej S6. CHIP hej, ale kvalitu...
Avatar: v RS6 sme behali s chalanmi v Seredi aj v PN na S6, sú to rakety...ale S6 15litrov, RS6 13 litrov... a ja čo som dnes pozeral tak mi spotreba po servise a montáži demontáži klesla o liter... a to je ešte čapaté turbo a kto vie čo... tak priemernú som mal pri športovej jazde 7 litrov. Na www.auto.cz dám neskôr recenziu na bmw 320d, 130kw, dám to čipnúť a podelím sa o zážitky, čo to dokáže...
A pre zaujímavosť si pozri ešte tento graf, je to zas od Slovenských profíkov MM racing - ten výkon bol požiadavkou majiteľa auta, je to individuálny chip

http://rapidshare.com/files/83857339/a4_25tdi.pdf
Naposledy upravil(a) zip2150 dne 15 led 2008, 00:22, celkem upraveno 2 x.
Audi A6 2.5 V6 TDi 184k r.2002 +komplet kit sania K&N, new chip, EGR off, odstránený koncový tlmič, duplex atď atď...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

:havaj:
Aktivista

Příspěvek od avatar »

peknej hribek)))) ja mam vlozku sani green na hribek sem se vyprd))).

vykon peknej vtom pdf))))

jinak ta hridel obcas cinkne o skrin turba ze bylo tma slyset takove kovove cinknuti jestli to je ono)))
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

Tak ten zvuk je prišerný bud je to tým športovým filtrom alebo to turbo ide akokeby na sucho bez oleja.hrozne čosi.Ja by som ten filter okamzite vyhodil a uviedol to do povodneho stavu.
Aktivista

Příspěvek od avatar »

u hribku je to tezke

puvodni box totiz tlumi takove to bouchani ktere je slysitelne ze sani od ventilu. (a motor je vyrazne tizzsi)

se sportovni vlozkou je to lepsi protoze vlasne jen vymenite puvodni vlozku a to bouchani tam neni.

pokud nekoho zajima bouchani:
(staci kdys oddelate pri nastartovanem motoru tu prvni plastovou cast do sani a vite o jakem bouchani cem mluvim)

normalni vlozka jen zpomaluje narust turba tkaze lze se sportovni vlozkou dosahnout toho aby motor drive tahnul drive se nakoplo turbo napr misto 1750ot uz pri 1700 atd... (ale moc na to nezpolehejte ja ji kupoval jen pro to abych nemusel kupovat furt filtr sportovni vlozka staci vyprat a je hotova))))))
zip2150
Sběrač informací

hribik

Příspěvek od zip2150 »

ja som s tou šiškou spokojný... momentálne to už nevnímam, hlukový rozdiel nebol veľký, problém bol len v tom, keď sa dal dole airbox tak počuť chrčanie turba... a maže ho fajn, len trošku zapiera dáky ten rok :) ale hlavne čo viem, že turbozačalo tlačiť o dosť skôr, dnes to už nevnímam... a keby sa to aj čipom optimaliyzuje tak by to bolo ešte fajnovejšie. Tepelne mám šišku odizolovanú, prívod vzduchu mám vyriešený či už od predej masky, tak od prieduchóv, ktoré boli pôvodne zaslepené v krytkách hmloviek. a hlavná výhoda.... že len opereš:)
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

zip2150 píše:

tu sisku byt tebou dam do prdele,nema to ziadny vplyv na vykon motora a iba to saje väčšie nečistoty do sania a odchadzaju snimace hmotn,vzduchu
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

lubomt píše:
zip2150 píše:

tu sisku byt tebou dam do prdele,nema to ziadny vplyv na vykon motora a iba to saje väčšie nečistoty do sania a odchadzaju snimace hmotn,vzduchu
Presne tak so šiskou rýchlo doprdele. Vobec sa mi tam nepači daj tam povodný filter vymen ho kazdých 15tis a máš vystarane ved stoji 200sk. A uvidiš že aj ten rachot turba sa strati.pokial nemáš sanie na kapote a vzduch sa ti tam netlači rýchlostou tak to si myslim že neplni skoro žiadnu funkciu.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“