Servisní interval
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Servisní interval
Mám takovej blbej dotaz, už to tady někde určitě je, ale nějak jsem to nenašel. Po kolika km se mění olej v převodovce u Audi A6, 2,5 Tdi Avant,2002. Normální 6kvalt. Přední náhon. V mazacím plánu u Valvoline/asi není úplně přesný jako u origo Audi/ psali po 35 000km. To se mně zdá docela brzo?! Případně jaký olej nejlépe? Díky
Celoživotní náplň... to by to muselo být absolutně těsné aby to tam celý život vydrželo
mě třeba chybělo 0,5 litrů v převodovce, když sem to auto přivezl a to mělo 188.000 km najeto. Jinak po kompletní výměně paráda, řazení se zlepšilo, Takže doporučuju na tu "celoživotní" náplň občas kouknout a minimálně dolejt.

Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
No kdyby měli stanovenou životnost na 6 let, tak by v servisce nebylo, že se po 15 letech mají vyměnit airbagy a předpínače pásůMarek77 píše:Celoživotní sice je, ale výrobcové nás zapomněli upozornit, že životnost auta je stanovena na 6 let.

Huml píše:No kdyby měli stanovenou životnost na 6 let, tak by v servisce nebylo, že se po 15 letech mají vyměnit airbagy a předpínače pásůMarek77 píše:Celoživotní sice je, ale výrobcové nás zapomněli upozornit, že životnost auta je stanovena na 6 let..Jinak celoživotní může být myšleno i tak, že ve 380000km vylítne čep od satelitů, rozbije obal, celoživotní náplň vyteče a život převodovky skončí. To vše na původní olej, do osudné havárie bez problémů.
I to je možný............
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
-
- Nováček
celozivotny olej
Minuly tyzden som bol na skoleni a tam mi skoliaci pan povedal,ze celozivotny olej je len nadavka a ze on odporuca menit ten "celozivotny olej" po 200 alebo 250000km