Sedo-modry dym

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

...not at all ;)
Nissan Primera SW 1,9 DCi
alfik
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od alfik »

Obrázek
Obrázek

Tak toto z neho zostalo....[/img]
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pekne.

Ale podla toho ako su povyhinane lopatky rotora duchadla to vyzera tak, ze turbo asi nasalo nejaky cudzi predmet. Neuvazoval si nad touto variantou. Turbo za normalnych okolnosti odchadza postupne pomaly. Najprv si potroske zacina podymkavat (najprv male potom vzdy vacsie a vacsie oblaciky modreho dymu pri kazdom ubrati plynu) v pokrocilom stadiu uz zacina vydavat pazvuky. Lopatky rotorov sa pritom postupne rovnomerne obrusuju pri kontakte so statorom. Ale podla toho co si pisal ti to znicoho nic odrazu zacalo dymit a chrcat. Vyhlo lopatky na rotore duchadla a surovo odstrihlo osku na rotore plynovej turbiny.
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Ahoj.Plne s tebou suhlasim.A mam taky pocit,ze majitelovi predomnou sa stalo,ze mu tam nieco vletelo,zlepil to tak na oko a mne to prdlo uplne.Ja som na tom rachoteni nabehol tak 60 km a to by asi takto nevyzeralo.A zdalo sa mi,ked som to auto kupoval,ze je to akesi lenivsie.
Passat Variant 1.8T APU
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

A inak som dnes zohnal na Slovensku nove turbo,cena cca 14000,- a je k tomu aj papier na 2 rocnu zaruku.Tak som nan zvedavy....
Passat Variant 1.8T APU
alfik
Aktivista

Re: Sedo-modry dym

Příspěvek od alfik »

alfik píše:Cau chalani.Spozoroval som na mojej Alfe,ze mi zacala dymit tak sedo-modro.Aj za studena a za tepla mozno este viac a smrdi to z vyfuku jak LIAZKA.Mam novy termostat aj palivovy filter.Ale pocujem z turba nejake divoke zvuky.Dost zacalo hucat a chrci to jak spatne lozisko.Teda asi to ide z turba.Co vy na to??? (hm)
Tos zdar chlapi.Turbo je vymenene,auto jazdi jak ma.Este asi vyhodim katalizator.Jak som to po nahodeni natocil a zahrialo sa to,vytieklo z vyfuku tak 0,3-0,4L oleja.Ten kat. bude isto KO.
Passat Variant 1.8T APU
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..moje turbo je zase v takomto stave čiže v dobrom ale húka ako sirena za studena najviac za tepla je to kusok tichšie

http://powerdiesel.sk/viewtopic.php?f=16&t=998
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“