Sedo-modry dym
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pekne.
Ale podla toho ako su povyhinane lopatky rotora duchadla to vyzera tak, ze turbo asi nasalo nejaky cudzi predmet. Neuvazoval si nad touto variantou. Turbo za normalnych okolnosti odchadza postupne pomaly. Najprv si potroske zacina podymkavat (najprv male potom vzdy vacsie a vacsie oblaciky modreho dymu pri kazdom ubrati plynu) v pokrocilom stadiu uz zacina vydavat pazvuky. Lopatky rotorov sa pritom postupne rovnomerne obrusuju pri kontakte so statorom. Ale podla toho co si pisal ti to znicoho nic odrazu zacalo dymit a chrcat. Vyhlo lopatky na rotore duchadla a surovo odstrihlo osku na rotore plynovej turbiny.
Ale podla toho ako su povyhinane lopatky rotora duchadla to vyzera tak, ze turbo asi nasalo nejaky cudzi predmet. Neuvazoval si nad touto variantou. Turbo za normalnych okolnosti odchadza postupne pomaly. Najprv si potroske zacina podymkavat (najprv male potom vzdy vacsie a vacsie oblaciky modreho dymu pri kazdom ubrati plynu) v pokrocilom stadiu uz zacina vydavat pazvuky. Lopatky rotorov sa pritom postupne rovnomerne obrusuju pri kontakte so statorom. Ale podla toho co si pisal ti to znicoho nic odrazu zacalo dymit a chrcat. Vyhlo lopatky na rotore duchadla a surovo odstrihlo osku na rotore plynovej turbiny.
Ahoj.Plne s tebou suhlasim.A mam taky pocit,ze majitelovi predomnou sa stalo,ze mu tam nieco vletelo,zlepil to tak na oko a mne to prdlo uplne.Ja som na tom rachoteni nabehol tak 60 km a to by asi takto nevyzeralo.A zdalo sa mi,ked som to auto kupoval,ze je to akesi lenivsie.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Re: Sedo-modry dym
Tos zdar chlapi.Turbo je vymenene,auto jazdi jak ma.Este asi vyhodim katalizator.Jak som to po nahodeni natocil a zahrialo sa to,vytieklo z vyfuku tak 0,3-0,4L oleja.Ten kat. bude isto KO.alfik píše:Cau chalani.Spozoroval som na mojej Alfe,ze mi zacala dymit tak sedo-modro.Aj za studena a za tepla mozno este viac a smrdi to z vyfuku jak LIAZKA.Mam novy termostat aj palivovy filter.Ale pocujem z turba nejake divoke zvuky.Dost zacalo hucat a chrci to jak spatne lozisko.Teda asi to ide z turba.Co vy na to???
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
..moje turbo je zase v takomto stave čiže v dobrom ale húka ako sirena za studena najviac za tepla je to kusok tichšie
http://powerdiesel.sk/viewtopic.php?f=16&t=998
http://powerdiesel.sk/viewtopic.php?f=16&t=998