Výměna zadních destiček na Passatu B6

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

tacho
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Výměna zadních destiček na Passatu B6

Příspěvek od tacho »

Zdravím, i když to spíš spadá pod údržbu, chci se zeptat jestli někdo máte zkušenost s výměnou zadních brzdových destiček na Passatu B6, t.j. s elektrickou ruční brzdou. Prý se nejprve přes diagnostiku musí otevřít brzdiče.

Našel jsem k tomu návod na motordiagu:

http://www.motordiag.cz/info/priklady#10

Ale radši se chci někoho zeptat jak to v praxi funguje a jestli s tím nejsou problémy, než se do toho pustím. Jestli se to tady už řešilo tak se omlouvám.
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

problemy nejsou.....jen u prvních audin se musí ručně měřit šiřka obložení
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

12skvarka píše:problemy nejsou.....jen u prvních audin se musí ručně měřit šiřka obložení
Co se potom, po změření destiček ručně musí udělat?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jde to i bez Vase aVagcomu A6 2006 3.0 tdi ale nepovím jen že je to hroooozně jednoduchý a bez chyb v řj.parkovací brzdy :D :D :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Ladas píše:jde to i bez Vase aVagcomu A6 2006 3.0 tdi ale nepovím jen že je to hroooozně jednoduchý a bez chyb v řj.parkovací brzdy :D :D :D
Tak to nikde neříkej jo. (noteeth) Hlavně že to jde s vagem.
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Ladas píše:jde to i bez Vase aVagcomu A6 2006 3.0 tdi ale nepovím jen že je to hroooozně jednoduchý a bez chyb v řj.parkovací brzdy :D :D :D
Stačí rozebrat stavěcí motorky a pak zase složit dokupy, ale je to čuňárna nejhoršího kalibru a práce navíc. Kromě toho je od výrobce následně předepsán funkční test, který bez VAGu neuděláš. Motordiag to má solidně popsané, toho bych se držel. Jen jim v seznamu chybí Tiguan. Má stejný systém EPB (eFSB).
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

blbost je jiná varianta!!!
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Ladas píše:blbost je jiná varianta!!!
No tak nedělej tajnosti a pověz to, určitě by to bylo zábavné nebo alespoň zajímavé!
Ono totiž neumím si moc představit mechanika, který se zabývá vozy typu Audi A6/A8 nebo Passat B6 a nemá diagnostický přístroj nebo počítač s kabelem.
:bang:
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

Bugs.Bunny píše:
12skvarka píše:problemy nejsou.....jen u prvních audin se musí ručně měřit šiřka obložení
Co se potom, po změření destiček ručně musí udělat?
sila oblozeni v mm se zada v prizpusobeni kanal 6 :o
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

By ses Divil když jsem to dělal prvně měl jsem vase a nic jsem s ním neudělal měl starej soft,frajer měl jet na slovensko byl pátek a desky na plech ale zdravý rozum zvýtězil a bez zásahu do hydraulického systému nebo přepólování elektriky prasete stačilo myslet...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
tacho
Přispěvovatel

Příspěvek od tacho »

Ladas píše:By ses Divil když jsem to dělal prvně měl jsem vase a nic jsem s ním neudělal měl starej soft,frajer měl jet na slovensko byl pátek a desky na plech ale zdravý rozum zvýtězil a bez zásahu do hydraulického systému nebo přepólování elektriky prasete stačilo myslet...
Díky všem za info. Jen pro Ladase - tohle fórum je k tomu aby si lidi vymenovali informace a ne aby machrovali ze neco umi, ale nepovi.
Takze jestli vis neco zajimaveho - fajn tak to rekni, jinak nam vsem muzes usetrit misto na obrazovce prohlizece!
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Nemachruju zeptej se bugse-bunnyho on to ví proč jsem "tajemný"...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Racer
Přispěvovatel

Příspěvek od Racer »

říká se tomu myslím know how (LOL) to je jako by jsi řekl jak nejlépe to udělat ženské (LOL) na to taky máme každý Know how (LOL)

sorry za ot :havaj:
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

že by něco jako: nechat zabrzděný, pwr off, odtočit, podstrčit, dotočit, pwr on ? :D
GIV Variant TDi ???kW
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

na A8 jsem to taky vyměnil bez VAGu a bez chybových hlášek, dokonce už podruhé ;)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“