Katastrofální řazení po výměně oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Michi
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Michi »

Tak jedině ivula má špatné zkušenosti s výměnou za originální náplň.Řazení proboha snad nemohli jen při výměně rozladit?! Poptám se ve VW, co mají za origo olej do skříní a po neděli dám vědět, jak jsem na tom. :(
ivula
Nováček

Příspěvek od ivula »

Můj názor na to je že ten taf-x a origo je to samé akorád v jiném obalu 2 a3 jdou blbě po po zahřátí líp ale není to ono
passat1,9TDI PD85kw kombi
superb10
Přispěvovatel

Příspěvek od superb10 »

skus tam naliat origo olej ale co ide do 6 kvaltu ....skusil som to a radenie super lahke az na tu cenu (wallbash) (wallbash) (wallbash)
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Kdo používá levný Divinol, ten se diví... :roll:
Dej tam značkovej nebo nejlíp origo a máš klid. ;)
Patří tam plná syntetika, jinak je potřeba měnit . Mimochodem není v Galaxy jiná převodovka než v Alhambře?
G3 Variant synchro
Michi
Nováček

Příspěvek od Michi »

Nevím, Bobe, jestli je to jen o ceně ;) Divinol splňuje jak viskozitu, výkonnostní klasifikaci, tak i normu VW. A takový olej bys nekupoval?
Michi
Nováček

Řešení se našlo!

Příspěvek od Michi »

Takže je vyřešeno, do skříně se dal originál převodový olej VW do pětikvaltu, bez označení, oni rozlišují jen olej do pětikvaltu nebo šestikvaltu/ mimo automat, samozřejmě/. Teď to řadí stejně dobře, jako před mým experimentem s výměnou, jen se mi přece jen zdá, že 2.st. jde malinko hůř, ale s tím má potíže kdekdo.... :) Potíže tedy eliminovány, ale stejně mi není jasné, proč to výrazné zhoršení s Divinolem,když normou VW odpovídá? Už jsem poučen, do převodovek raději jen origo náplně výrobce, už žádné experimenty! Díky za diskusi k mému tématu.
mavag
Sběrač informací

Příspěvek od mavag »

dobré téma : dej vědět výrobci oleje!! (LOL)
ivula
Nováček

Re: Řešení se našlo!

Příspěvek od ivula »

Michi píše:Takže je vyřešeno, do skříně se dal originál převodový olej VW do pětikvaltu, bez označení, oni rozlišují jen olej do pětikvaltu nebo šestikvaltu/ mimo automat, samozřejmě/. Teď to řadí stejně dobře, jako před mým experimentem s výměnou, jen se mi přece jen zdá, že 2.st. jde malinko hůř, ale s tím má potíže kdekdo.... :) Potíže tedy eliminovány, ale stejně mi není jasné, proč to výrazné zhoršení s Divinolem,když normou VW odpovídá? Už jsem poučen, do převodovek raději jen origo náplně výrobce, u ž žádné experimenty! Díky za diskusi k mému tématu.
Byl ten olej v origo balení nebo čepovanej ze sudu ?
passat1,9TDI PD85kw kombi
Michi
Nováček

Příspěvek od Michi »

Olej byl v litrovém balení a stál cca. 800,- vč. DPH/l
vikino1
Přispěvovatel

Příspěvek od vikino1 »

Ja som chcel dať prevodový olej Divinol do Fabie 1,4 mpi no keď čítam toto téma tak neviem. Tak čo risknúť alebo nerisknúť? Ma niekto skúsenosti s týmto olejom u Fabky? :?
Curda
Přispěvovatel

Příspěvek od Curda »

Sorry za OT, ale dával jsem do prevodovky golf 3 ASD novej olej (nevim jak to řadilo dřív, ale teď to řadí strašně z tuha 1 a 2ku, když je to studený, pak jak se to ohřeje, je to oukej :? :? Jakej tam má bejt origo olej prosím?

Dííky moc
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

vikino1 píše:Ja som chcel dať prevodový olej Divinol do Fabie 1,4 mpi no keď čítam toto téma tak neviem. Tak čo risknúť alebo nerisknúť? Ma niekto skúsenosti s týmto olejom u Fabky? :?
Mám ho tam asi 50 tkm a bez problému.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Michi píše:Olej byl v litrovém balení a stál cca. 800,- vč. DPH/l
Prosímtě kdes to kupoval, dyť tenhle Divinol stojí asi 300 kč/l s dph maloobchodně...
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Tomas.cz píše:
Michi píše:Olej byl v litrovém balení a stál cca. 800,- vč. DPH/l
Prosímtě kdes to kupoval, dyť tenhle Divinol stojí asi 300 kč/l s dph maloobchodně...
... asi měl na mysli origo olej :D
GIV Variant TDi ???kW
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jojo už jsem to zjistil taky, pardon za překlep.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“