Zvuky pri zrychlovani

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pitukes
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Zvuky pri zrychlovani

Příspěvek od pitukes »

motor 2.0 tdi, pri zrychlovani (vacsinou do 2000 otacok) sa ozyva,nie prilis hlasny zvuk. Nie je to piskot turba, skor taky rychlo prerusovany, cvrlikavy/ nitujuci zvuk. Moze to byt nejaka vada?
MT8 132.2 4x4, PoN-25-A, NSN 10-2-B, AKP153
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

závady tohohle ražení je dost těžko po netu určovat a radit.. je to opravdu střílení od boku.. může to být víc věcí.. dělá to vždycky nebo jen když se tomu naloží??
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
tomina
Přispěvovatel

Příspěvek od tomina »

Mam podobnej problém u svy Octy1, je to 1,9TDi 81kw. V dobe kdy se zacne roztacet turbo - cca od 1500ot/min se zacne ozyvat kovovy zvuk, ktery ustava cca pri 2000ot/min, to se zvuk turba zacne menit na normalni piskavy zvuk. Zvuk je intenzivnejsi pokud je motor v zaberu, pokud moc nezabira tak je cinkani tlumenejsi. Byl sem s tim ve Skodovce, kde mi rekli ze je vse OK. Na SkodaHome forum jsem daval nejake LOGy z VAGu, podle kterych je taky vse OK. Ale moc se mi tomu verit nechce, zaprve se bojim ze je neco s turbem, ktere se muze rozkocit ;-) minimalne me ten zvuk dost stve, pze zvenku je to hodne hlasity, skoro jako bych za sebou tahnul retez co cinka po asfaltu ;-)
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

tomina píše:Mam podobnej problém u svy Octy1, je to 1,9TDi 81kw. V dobe kdy se zacne roztacet turbo - cca od 1500ot/min se zacne ozyvat kovovy zvuk, ktery ustava cca pri 2000ot/min, to se zvuk turba zacne menit na normalni piskavy zvuk. Zvuk je intenzivnejsi pokud je motor v zaberu, pokud moc nezabira tak je cinkani tlumenejsi. Byl sem s tim ve Skodovce, kde mi rekli ze je vse OK. Na SkodaHome forum jsem daval nejake LOGy z VAGu, podle kterych je taky vse OK. Ale moc se mi tomu verit nechce, zaprve se bojim ze je neco s turbem, ktere se muze rozkocit ;-) minimalne me ten zvuk dost stve, pze zvenku je to hodne hlasity, skoro jako bych za sebou tahnul retez co cinka po asfaltu ;-)
hod nejakej log :) ale ja bych to tipoval na zas... regulci
VW T5 GP 103 KW long
tomina
Přispěvovatel

Příspěvek od tomina »

Tak tady je odkaz na moje dva LOGy.. http://www.edisk.cz/stahni/63148/LOGy.rar_15.53KB.html
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

tomina píše:Tak tady je odkaz na moje dva LOGy.. http://www.edisk.cz/stahni/63148/LOGy.rar_15.53KB.html
počkej si jestli se tu k tomu jeste vyjadři nekdo ze zkušenějších ale ja bych to fakt videl na regulaci turbiny... Koukal si jestli ti funguje?
VW T5 GP 103 KW long
tomina
Přispěvovatel

Příspěvek od tomina »

Jediny co jsem zkousel je, jesi turbo nedava prilis velkej tlak. Napichnul jsem auto na VAG a koukal jsem co to dela v zatezi pri vyssich otackach. Podle toho regulace zakrocila spravne... Nevim uz kolik presne byl max. tlak ale neprekrocilo to hodnoty, ktery jsem se docet na foru(podobny jsou i ve VIS).
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

tomina píše:Jediny co jsem zkousel je, jesi turbo nedava prilis velkej tlak. Napichnul jsem auto na VAG a koukal jsem co to dela v zatezi pri vyssich otackach. Podle toho regulace zakrocila spravne... Nevim uz kolik presne byl max. tlak ale neprekrocilo to hodnoty, ktery jsem se docet na foru(podobny jsou i ve VIS).
mno to jo ale nesouhlasti ti požadovanej se skutečnym misty až o 1000 co sem koukal na ten druhej log tak tam mas skutečnej 2,2 a požadovanej je 0,97
VW T5 GP 103 KW long
tomina
Přispěvovatel

Příspěvek od tomina »

Myslel sem, ze takhle kratkodoby vykyvy jsou normalni, ale necham si poradit co s tim... Jak se to da opravit?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

regulace turba je vcelku ok, akorát máš úplně v pytli váhu vzduchu
tomina
Přispěvovatel

Příspěvek od tomina »

Myslis ze to muze zpusobovat i ten divnej zvuk pri roztaceni turba? Jak se pozna spatna vaha?
tomina
Přispěvovatel

Příspěvek od tomina »

Jeste jednou se koukam na ty LOGy, ale nevidim, ze by vaha davala nejaky nesmysly. Pomerne kopiruje zadany hodnoty z RJ stejne jako tlak turba. Nevim teda jak moc se muze lisit... V jakych mistech se ti to nezda?
tomina
Přispěvovatel

Příspěvek od tomina »

No taaak :? potrebuju jeste nejakej nazor na moje namereny hodnoty... :(
jono
Nováček

Příspěvek od jono »

mam ten samy problem od 1600 do 2100 otačiek počut zvuk ako rachtačka a potom to stichne neviem to tiež diagnostikovať čo to može robiť , keby boli zatuhle lopatky tak by neťahal a vyhadzoval do nuzaku
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

tomina píše:Jeste jednou se koukam na ty LOGy, ale nevidim, ze by vaha davala nejaky nesmysly. Pomerne kopiruje zadany hodnoty z RJ stejne jako tlak turba. Nevim teda jak moc se muze lisit... V jakych mistech se ti to nezda?
nevím kde ti kopíruje zdaný hodnoty, vždyť není zdaleka schopná dosáhnout při plným plynu požadovaných hodnot, nehledě na to, že je má o dost převýšit, váha je prostě v čudu ;)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“