felicie 1,9D za tepla spatne chyta

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Power156
Aktivista
Odpovědi: 0

felicie 1,9D za tepla spatne chyta

Příspěvek od Power156 »

přijedu někam zastavim chcipnu a kdyz to chci znova natocit žhaveni se ani nachvilicku nerozsviti a auto nejde natocit, cím to muže byt, pockam treba 15 min a pak to zase jde ...
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Potřebuje trochu přižhavit. Dej odpor 500 ohmů, nebo žluté čidlo teploty a bude startovat jako nová.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

origoš píše:Potřebuje trochu přižhavit. Dej odpor 500 ohmů, nebo žluté čidlo teploty a bude startovat jako nová.
kam bych měl dát ten odpor 500Ohmů, myslim že tam je čidlo se žlutym pruhem ... ale nevim to přesně, takže by to mohlo být tim čidlem že??
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Power156 píše:
origoš píše:Potřebuje trochu přižhavit. Dej odpor 500 ohmů, nebo žluté čidlo teploty a bude startovat jako nová.
kam bych měl dát ten odpor 500Ohmů, myslim že tam je čidlo se žlutym pruhem ... ale nevim to přesně, takže by to mohlo být tim čidlem že??
a když to nepomůže dej si ruční tlačítko pod lucas blikačů, mně se po vymazání závad probudil snad i dveřní spinač, jsem nedávno vlezl do auta
a po chvíli cvaklo relátko aniž bych něco zapnul miloš
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Není vyloučeno, že čidlo je vadné. Zkus dát nové žluté. Odpor se dává k jednotce, najdi červený drát, co vede od čidla a přeruš ho a na konce připájej odpor.
Dveřní spínač je zapojen v systému, jak ale ovlivní funci jsem se nikde nedočetl. Pokud je poškozen, tak jednotka ukládá chybu: dveřní spínač u řidiče přerušení.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
mejchi
Přispěvovatel

Příspěvek od mejchi »

slovacek.milos píše:
Power156 píše:
a když to nepomůže dej si ruční tlačítko pod lucas blikačů, mně se po vymazání závad probudil snad i dveřní spinač, jsem nedávno vlezl do auta
a po chvíli cvaklo relátko aniž bych něco zapnul miloš
Tiež viac uznávam tlačíkto...(ak je niekto pohodlný, tak časové relé).Je to vec názoru...Odpor tiež plní učel ale u PDčka(osobná skusenost) sa prejaví na spotrebe :(
PASSAT B5 1,9TDI PD Tiptronic 96ky vstriky+chip
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

origoš píše:Není vyloučeno, že čidlo je vadné. Zkus dát nové žluté. Odpor se dává k jednotce, najdi červený drát, co vede od čidla a přeruš ho a na konce připájej odpor.
Dveřní spínač je zapojen v systému, jak ale ovlivní funci jsem se nikde nedočetl. Pokud je poškozen, tak jednotka ukládá chybu: dveřní spínač u řidiče přerušení.
já jsem se zas dověděl od elektrikáře který chodil do MB na školení že když otevřeš dveře začíná felicie žhavit pár kamarádu mi to potvrdili nikdy jsem to ale neměřil a taky nikde nečetl miloš
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

slovacek.milos píše:
origoš píše:Není vyloučeno, že čidlo je vadné. Zkus dát nové žluté. Odpor se dává k jednotce, najdi červený drát, co vede od čidla a přeruš ho a na konce připájej odpor.
já jsem se zas dověděl od elektrikáře který chodil do MB na školení že když otevřeš dveře začíná felicie žhavit pár kamarádu mi to potvrdili nikdy jsem to ale neměřil a taky nikde nečetl miloš
To má kamarád pravdu.Přesně tak to je.
1-fáze žhavení při otevřených dveří řidiče
2-fáze žhavení otočení klíčkem
3.fáze žhavení po zhasnutí kontrolky žhavení tkzv.dožhavování asi 30vteřin.
Scania V8 480
Přispěvovatel

Příspěvek od Scania V8 480 »

ano z vlastni zkusenosti muzu potvrdit ze je to tak. po nastartovani mi spadl sroubovak na ten pasek co propojuje zhavice a jak jsem ho chytl ze ho vytahnu tak sem si brnkl o kostru a uz to jiskrilo (crazy). a me felda taky tepla blbe startuje. asi si hodim jeste zhaveni pres vypinac, kterym sepnu rele.
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

Scania V8 480 píše:ano z vlastni zkusenosti muzu potvrdit ze je to tak. po nastartovani mi spadl sroubovak na ten pasek co propojuje zhavice a jak jsem ho chytl ze ho vytahnu tak sem si brnkl o kostru a uz to jiskrilo (crazy). a me felda taky tepla blbe startuje. asi si hodim jeste zhaveni pres vypinac, kterym sepnu rele.
to co psal origos je asi nejlepsi a nesnadnejsi oprava
Nissan Primera SW 1,9 DCi
radano
Přispěvovatel

Příspěvek od radano »

Ahoj mě a mému kamarádovi felicie za tepla velmi dlouho točila nežli chytila a pak jsme u obou pootočily kolo na čerpadle aby byly tvrdší a auta chytají jak teplý ,tak studený na jedno otočení
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“