Podívejte se s čím dneska přijel zákazník na opravu brzd. To malé je opravdu brzdový kotouč z VW, na druhém obrázku je vidět žiletka co z něj zbyla - tloušťka tak dva mm a ten kus rzi na fotce byl tlustej tak 3mm a loupal se z hliníkáče kam se ty kovový špony napekly. Destičky jenom plechy. Jo a zadní brzdy v tom samém stavu, s tekoucíma prasátkama, bez kapaliny. Sebevrah a vrah v jednom.
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
To je ono každej se diví proč měnit s dekama i kotouče " vždyť vypadaj ještě dobře " pak to takle vypadá . Nedávno jsem taky měnil chlazené kotouče projetý až do žeber , pán říkal " nějak to při brzdění vrní " .
1pavel píše:To je ono každej se diví proč měnit s dekama i kotouče " vždyť vypadaj ještě dobře " pak to takle vypadá . Nedávno jsem taky měnil chlazené kotouče projetý až do žeber , pán říkal " nějak to při brzdění vrní " .
Marek77 píše:A potom Ti sejme manželku s dětmi na přechodu pro chodce, protože prostě nemá čím brzdit........................
Z tohohle je mi na zvracení, fakt že jo.
A takový exot na nás slušné řidiče s autem na cajku pyskuje cosi o agresivitě a nezodpovědnosti jen proto, že sem tam dvojnásobně překročíme rychlost, jezdíme po zebře a jiné drobné prohřešky.
Jednou jsem se setkal s maníkem, co si přišel koupit k nám do prodejny kotouče na Felicii. Když jsem mu je přinesl, on je chtěl rozbalit, aby se prý podíval, jak to vypadá, načež mi řekl, že tyhle nechce, že takové tam nemá. Na mou odpověď, že jiné se na Felicii nedělají a že všechny Felicie mají tytéž kotouče mi začal vysvětlovat, že tyhle nechce, protože jsou strašně tlusté. Že prý on tam má jen třímilimetrové a tyhle mají čtrnáct milimetrů, takže musejí být zaručeně na jiný model.
Myslel jsem, že mě wodvezou....................
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Pravdou je, že mně vydrží destičky minimálně třikrát tolik co běžnému šoférovi. Na bývalé služební Octavii mi měnili destičky poprvé při stavu počítadla 150.000 km (zadní měly přes 200.000 a stále jely). Taky brzdím jinými prostředky než brzdami, až si občas říkám, jestli je s sebou nevozím zbytečně.
Na Galaxy jsem loni hned po koupi měnil komplet přední brzdy (kotouče + destičky) a po ujetí 35.000 km se desky sjely o necelé dva milimetry (z celkových 12 mm).
Nicméně majitel vozidla, jehož kotouče jsou na horní fotce, pravděpodobně brzdil (a asi hodně).
Opotřebení brzd nejvíc závisí na způsobu jízdy, tedy na šoférovi. Není pravda, že ve městě dostávají brzdy do těla víc než třeba po dálnici, o tom bych opravdu klidně diskutoval. Protože i ve městě lze dobrzdit motorem téměř vše.
Nicméně pokud se někdo vyžívá ve stylu "brzda / plyn", pak je víc než jasné, že spotřební materiál tohoto druhu trpí o poznání více.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)