nefunkční klíč-dálka

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pavel další
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

nefunkční klíč-dálka

Příspěvek od Pavel další »

Koupil jsem před rokem O1 od kamaráda-1.majitele, dal mi dva klíče. Jen dálka-ve dveřích záslepky. Jeden používám, s druhým auto nekomunikuje (myslím dveře-zámky). víc jsem s nimi nezkoušel, nikdo jiný s autem nejezdí, stačí mi ten jeden. Bylo mi řečeno,ať ten druhý dám do spinačky a otočím do Startu, že se s vozem zespáruje a už bude fungovat i na dveře. Je to tak, nebo si např. zablokuju imobilizér, ŘJ, nebo co,....
Jak teda aktivovat ten druhý klíč (předpokládám, že je od tohoto auta, já jelito jsem to doposud nezkoušel, nebylo třeba a kamarád je důvěryhodná osoba. Až přijedu domů ,tak bych rád s tím něco provedl, mám se něčeho obávat ?
SUP II Combi, TDI CR, MR2013, 103kW, CFFB
OII combi, TDI Elegance, MR2006, 77kW, BJB
DworiBak
Přispěvovatel

Příspěvek od DworiBak »

Pře vag:
Tak postup pres VAG je:
1) nacist komfortku (46)
2) prizpusobeni, kanal 00
3) prizpusobeni, kanal 01 - jako hodnotu zadat pocet DO (celkem, nejen novych), tedy 3ks DO ulozit jako 00003
4) do 3s stisknout tlacitko zamcit na vsech ovladacich (postupne)
5) hotovo
atyp
Sběrač informací

Příspěvek od atyp »

takhle je to ofiko psane pro komfort v3

1. zapnout zapalování (naučeným klíčkem), klíčkem k naučení mechanicky zamknout vůz, jednou na něm stisknout tlačítko DO, pauza > 1 s, podruhé stisknout tlačítko (ukončení učení klíče), vůz ohlásí naprogramování krátkým tónem (150 ms) houkačky alarmu.
2. zapnout zapalování a připojit VAG tester, zadat adresu 46 k navázání komunikace s komfortním systémem, zvolit funkci 10 (Anpassung, přizpůsobení), všechny klíčky smazat volbou kanálu 00, znovu zvolit funkci 10, zadat kanál 01 (učení klíčků), zadat celkový počet klíčků, hodnotu stiskem „Q“ uložit, do 15 s stisknout každý klíček (každý jenom jednou, nezáleží na tom, které tlačítko klíčku).
jeansx
Přispěvovatel

Příspěvek od jeansx »

nezablokuješ immobilizer pokud tam ten klíč jen strčíš.Ten klíč aby fungoval tak musí bejt nakódovanej podle postupu co je tady napsanej. Kdyby to šlo pouhým otočení do polohy start, každý (kdo to mu nerozumí)by ti pak mohl ukráct auto. Jen doplnim ještě že musí být prázdná pamět závad.
papirex
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od papirex »

tak sedím v autě, zrovna jsem se rozhodl, že o půlnoci vyzkouším konfigurovat tu dálku. napíchl jsem VAG a kupodivu. funguje. konečně zse fičím dálkou :) to je fajn. díky za rady...
speed4ever - ATJ - vstřiky 130k, Turbo před výměnou.
jiklop
Přispěvovatel

Příspěvek od jiklop »

a imobilizér se mi tam nahraje taky?? nebo ho můžu vypnout přez commandera...to stačí ne?

a mám taky jeden dotaz, známí koupil auto, oktu 1 , nemá k ní DO, a má zaslepené zámky, do auta chodí tak...že strčí klíček do kufru a odemkne se mu zbytek auta... v tomto případě musí koupit nevyřezané klíčky s dálkou???, a ja mu je musim spárovat i s immo i s komforkou???...děkuji...
4motion 4ever

NO SMOKE - NO FUN
papirex
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od papirex »

ten immo nevím, ale pokud klíč má, tak má i dálku ne? tak to přes VAG nakonfiguruješ, ne?
speed4ever - ATJ - vstřiky 130k, Turbo před výměnou.
jiklop
Přispěvovatel

Příspěvek od jiklop »

papirex píše:ten immo nevím, ale pokud klíč má, tak má i dálku ne? tak to přes VAG nakonfiguruješ, ne?
nemá dálku..je to ten typ klíče kde se místo dálky rožne ta "žárovečka" a funguje to jako malinká baterka na svícení po tmě...
4motion 4ever

NO SMOKE - NO FUN
Sůďa
Nováček

Příspěvek od Sůďa »

Jde o to jestli je v autě zabudovaná dálka? Jestli jo tak tak koupíš nevybroušenej klíč s čipem a nakoduješ immo a pak dálku.
jiklop
Přispěvovatel

Příspěvek od jiklop »

Sůďa píše:Jde o to jestli je v autě zabudovaná dálka? Jestli jo tak tak koupíš nevybroušenej klíč s čipem a nakoduješ immo a pak dálku.
tož já bych řekl že tam je tam dálka v tom autě,, když to má zaslepané zámky...
4motion 4ever

NO SMOKE - NO FUN
Sůďa
Nováček

Příspěvek od Sůďa »

tak to není problém z paměti si to nepamatuju ale ve visu je přesnej popis jestli ho nemáš napíšu ti ho.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“