Bliká kontrolka zhavenia ???

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Sekac Magor
Nováček
Odpovědi: 0

Bliká kontrolka zhavenia ???

Příspěvek od Sekac Magor »

Prosím Vás, poradte mi niekto, co sa stalo, že na prístrojovej doske bliká kontrolka zhavenia počas chodu motora? Alhambra 81 kW. Prosím, neposielajte ma na predchádzajúce stránky, ale napíšte čo s tým, čakám, vďaka. [/b]
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

buď ti nesvítí ani jedno brzdový nebo máš špatnej brzdovej spínač, toto je nejčastější důvod proč to bliká, ale samozdřejmě může být závada i někde jinde, nejlepší je to dát na VAG
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

VAG, ale můzou to být brzdová světla (spínač)...
TDi
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Blikající kontrolka žhavení signalizuje závadu elektroniky motoru. U Octavie I signalizuje sedm možných závad elektroniky, u Alhambry to jistě bude podobné. Někde v tomto odstavci "Údržba / problémy" jsem je vypisoval, je to asi dva měsíce, takže starý příspěvek.

HLEDEJ !!!
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
majo8229
Přispěvovatel

Příspěvek od majo8229 »

dnes som riešil ten istý problém.začalo mi z ničoho nič blikať žhavenie.Skontroluj si keď ti to bliká zadné brzdové svetlá či ti svietia.Mne nesvietili.takže chyba v spínači brzdových svetiel pod brzdovým pedálom.ten spínač je buď dvoj alebo štvor kontaktný.Vyber ho z pedála.Postup:zhodiť kryty nad pedálmi,odpojiť konektor,snímač otočiť doľava o 90stupnov a vybrať z držiaka.Na snímači máš číslo.skús očistiť kontakty.ak to nepomože vymeń spínač.eto vsjo.
vwysi
Přispěvovatel

Příspěvek od vwysi »

Mám podobný problém, za posledních 14 dní se mi stalo dvakrát že se mi za jízdy rozvítila kontrolka a za chvilku zhasla, ale dneska sem přišel do auta kontrolka se ani nerozsvítila, a když sem točil tak to vůbec nechytlo, zachvíly se zase normálně rozsvítila jako že nažhavil a chytlo to normáně :? VAG žádnou chybu nepíše, ještě zkusim ten spínač na brzd světla, ale že by kvůly tomu nechytlo auto to se mi moc nezdá :roll: nevíte čím by to ještě mohlo být???
vwysi
Přispěvovatel

Příspěvek od vwysi »

Jo a je to G4 ALH r.v.98
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

relé 109
Sekac Magor
Nováček

Bliká kontrolka zhavenia??? - OPRAVENÉ

Příspěvek od Sekac Magor »

Blikala kontrolka zhavenia - bol vadný brzdový spínač, ale po založení nového vyhadzovalo poistku brzdového systému - ZÁVADA bola v zväzku káblov, ktoré prechádzajú cez zadné výklopné dvere. Káble boli prešúchané a dva z nich roztrhnuté, a to robilo skrat - OPRAVENÉ.
Dakujem všetkým za radu.
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

jo jo, brzdová světla...
TDi
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Kámoš to samé řešil na golfu. Po připojení přívěsu = špatně zapojená elektrika u přívěsu ( na brzdách ).
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Jéňa
Přispěvovatel

Příspěvek od Jéňa »

Nedávno jsem ten spínač brzdových světel taky měnil protože mi nesvítilo ani jedno brzdové světlo.Zajimavé je že kontrolka žhavení vůbec neblikala.Na to že mi nesvítí brzdové světla jsem přišel náhodou když jsem v noci couval.Bůh ví jak dlouho jsem s tím jezdil.
Leon TDi ALH
misssssak
Nováček

brzdova světla

Příspěvek od misssssak »

Mam taky podobnej problem ale mě ty světla po zapnutí kličku svítí pořád a když ho vypnu tak to funguje normalka a samo blika zhavení , VAG píše brzd.spinač nevěrohodny signal , v měřenych hodnotach je furt sepnutej. Skusil jsem dva jiny a je to pořad to samé poradte někdo moc díky
Zdeněk M
Aktivista

Re: brzdova světla

Příspěvek od Zdeněk M »

misssssak píše:Mam taky podobnej problem ale mě ty světla po zapnutí kličku svítí pořád a když ho vypnu tak to funguje normalka a samo blika zhavení , VAG píše brzd.spinač nevěrohodny signal , v měřenych hodnotach je furt sepnutej. Skusil jsem dva jiny a je to pořad to samé poradte někdo moc díky
Tak ho mas spatne nastavenej,vytahni ho nadoraz,zmackni pedal brzdy a dej tam ten spinac,pak ten pedal pust ono to cvakne a je nastelovanej. ;) Když to mas ok,tak kdys lehce seslapnes pedal tak ti ta tycka vyleze a když ho pustis tak zaleze,rozepne no a když ti nic nedela tak ti svití brzdy furt. :D
misssssak
Nováček

Příspěvek od misssssak »

tim to taky není měl jsem ho venku a mačkal a mačkal furt nic je to divny protože s vypnutým kličkem to normalka valy nevim nevim
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“