Klimatizace, servis neví, POMÓC!!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Klimatizace, servis neví, POMÓC!!!
Ahoj všichni, mám pašíka B5, AJM, Climatronic. Minulý týdem mi najednou při jízdě ( po 1000km, Chorvatsko ) přestala fungovat klimatizace. Climatronic na displeji vše OK. Tak jsem ji vypnul, zapnul chvilku zase chladila a pak zdechla, po pár dalších pokusech AUTO/ECON už ani nechladila. Další den normálně chladila ale po 20 min. cca 20 km jízdy to samé. Zajel jsem do servisu, řekli že byl zanešen chladič, který pročistili, ten prý nestačil chladit, tak se to vypínalo. Médium prý doplnit není třeba, když běží tak prý chladí normálně. Další den cestou z práce zas po cca 20 km jízdy zas to samé. Jel sem rovnou zas do servisu. Oni to dali na WAG, žádný chyby. Po opětovném nastartování klimatizace zas normálně chodí. Bohužel sami přiznali, že neví co mají zkoumat. Máte nějaký nápad ?????
Díky za všechny nápady.
Marcel
Díky za všechny nápady.
Marcel
Moze to byt ten susic (filter) a takisto skrtiacy ventil. Niekedy sa upcha. V kazdom pripade pokial to nenasrubujes na plnicku tak nezistis vela. Mozno tam mas fakt malo chladiva. Ak to budes opravovat tak to aj tak musis odsat a hned zistis kolko tam bolo chladiva. Zacni tym ze zajdes k niekomu kto tomu rozumie a ma plnicku na auta a nie na chladnicky. J uz jedno ci ta plnicka bude automat alebo poloautomat. Tvrdit ze chladiva je dost na podklade vonkajsej obhliadky je blbost.
[quote="Marcel22"]Motor v tomhle horku je už zahřátý docela brzo, po těch cca 15-20 km už rozhodně zahřátej je na 100%.[/quote]
Až Ti po nějakým kilometru klimačka
vypne tak zastav...
a šáhni prstem na trubku z výparníku a z kondenzátoru.(i dehydrátoru)
abys poznal jestli ti to nevypla některá z ochran....
nízkotlaká část by neměla bejt namrzlá
vysokotlaká by neměla pálit(cca do 60C;)
tim že Ti jede klimačka celkem dlouho než vypne bych si tipnul,že je problém na straně vysokotlaký (čidlo,ventilátory...)
Zajed k někomu kdo ti projde funkčnost celý klimi-
-tlaky,chladivo
-mechanický věci ventilátor atd
-elektriku(napětí,aby čidla fungovali...)
Až Ti po nějakým kilometru klimačka
vypne tak zastav...
a šáhni prstem na trubku z výparníku a z kondenzátoru.(i dehydrátoru)
abys poznal jestli ti to nevypla některá z ochran....
nízkotlaká část by neměla bejt namrzlá
vysokotlaká by neměla pálit(cca do 60C;)
tim že Ti jede klimačka celkem dlouho než vypne bych si tipnul,že je problém na straně vysokotlaký (čidlo,ventilátory...)
Zajed k někomu kdo ti projde funkčnost celý klimi-
-tlaky,chladivo
-mechanický věci ventilátor atd
-elektriku(napětí,aby čidla fungovali...)