Za 800K pěkná hračka.ELM327 za 800,- Very Happy mi tím pádem nejspíš funguje a to mě uklidnilo.
kompatibilita převodníku ELM327
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahoj, proč to tady oživuji? Jde o to, že jsem od včerejška majitelem právě ELM327čky a mám k ní ScanMaster ELM 1.6 cz tady z fóra. Z CD co k tomu bylo, jsem nainstaloval ten driver pro usb a ve ScanMasteru jsem nastavil potřebný Com port a přenosovou rychlost těch 38.400bps (ta už nastavena byla). Zkoušel jsem to na Oplu Astra G rv. 2003 benzín... K autu jsem se připojil, načetl, smazal chyby (simuloval jsem je odpojením konektoru atd...). Pak jsem zkoušel měření hodnot, např. teplota chladící kapaliny, nasávaného vzduchu, úhel klapky (šlapal jsem na plyn a hodnota v % se měnila). Takže to šlo, problém nastal v době, kdy jsem nastartoval, program místo aby z např. ot. motoru 0ot/min začal ukazovat volnoběh tedy okolo 800-900ot/min najednou napsal eror a po chvíli to vzalo i ostatní sledované hodnoty co jsem zadal např již zmíněná teplota úhel, prostě u všeho eror, z toho vyplývá, že z toho nemůžu dostat "Live data" (zkoušel jsem to několikrát) Je tady někdo kdo ví co s tím nebo kde je chyba? Rád bych tento program využil v celém jeho rozsahu a výše zmíněným autem to myslím nebude, když je to 2003 a benzín... Díky!
Fil píše:Ahoj, proč to tady oživuji? Jde o to, že jsem od včerejška majitelem právě ELM327čky a mám k ní ScanMaster ELM 1.6 cz tady z fóra. Z CD co k tomu bylo, jsem nainstaloval ten driver pro usb a ve ScanMasteru jsem nastavil potřebný Com port a přenosovou rychlost těch 38.400bps (ta už nastavena byla). Zkoušel jsem to na Oplu Astra G rv. 2003 benzín... K autu jsem se připojil, načetl, smazal chyby (simuloval jsem je odpojením konektoru atd...). Pak jsem zkoušel měření hodnot, např. teplota chladící kapaliny, nasávaného vzduchu, úhel klapky (šlapal jsem na plyn a hodnota v % se měnila). Takže to šlo, problém nastal v době, kdy jsem nastartoval, program místo aby z např. ot. motoru 0ot/min začal ukazovat volnoběh tedy okolo 800-900ot/min najednou napsal eror a po chvíli to vzalo i ostatní sledované hodnoty co jsem zadal např již zmíněná teplota úhel, prostě u všeho eror, z toho vyplývá, že z toho nemůžu dostat "Live data" (zkoušel jsem to několikrát) Je tady někdo kdo ví co s tím nebo kde je chyba? Rád bych tento program využil v celém jeho rozsahu a výše zmíněným autem to myslím nebude, když je to 2003 a benzín... Díky!
Cusss
no s tim připojenym ELMem během startu jsem to zkoušel a neměl jsem problém, j možný že vypaadlo řipojení během starování.
Zkus spíš po až nastartování auta připojit kabel pak by to mělo být OK.
S ELM327 se mi osobně několikrát již stalo, že mi několikrát něchtělo navázat komunikaci, opětovným rsstartem aplikac eScanMaster se to chytlo...tak asi tak....
zkus třeba jiný Sw třeba to bude uspnějsí např. OBD Diag (v CZ), ten lze stahnout na motordiag.cz a chodí taky OK
no s tim připojenym ELMem během startu jsem to zkoušel a neměl jsem problém, j možný že vypaadlo řipojení během starování.
Zkus spíš po až nastartování auta připojit kabel pak by to mělo být OK.
S ELM327 se mi osobně několikrát již stalo, že mi několikrát něchtělo navázat komunikaci, opětovným rsstartem aplikac eScanMaster se to chytlo...tak asi tak....
zkus třeba jiný Sw třeba to bude uspnějsí např. OBD Diag (v CZ), ten lze stahnout na motordiag.cz a chodí taky OK
Ahoj, to mě nenapadlo, je to možné no (ten výpadek), vyzkouším až po nastartování...
Co se týče OBD-Diag, tak ten mám déle než samotný kabel (elm327), ale tam mám problém to vůbec rozchodit, resp. mám to nainstalováno i s češtinou, ale nedaří se mi spojit s autem píše to něco jako "AGV nenalezeno" či "chybí", už nevím, vzpomínám si jen matně. Co se týče samotného nastavení, tak jsem pouze změnil Com Port na ten ve kterém elm mám a ve kterém mi jede s ScanMasterem (com3) takže tady chyba nebude, ale jsou tam ještě dvě "kolonky" co se týkají nastavení interface a to: Update Intervall (100ms) a Businit Delay (2s) pokud víš, či ostatní na jaké hodnoty to přepsat nebo co udělat, aby to fungovalo, tak bych byl vděčný...
Co se týče OBD-Diag, tak ten mám déle než samotný kabel (elm327), ale tam mám problém to vůbec rozchodit, resp. mám to nainstalováno i s češtinou, ale nedaří se mi spojit s autem píše to něco jako "AGV nenalezeno" či "chybí", už nevím, vzpomínám si jen matně. Co se týče samotného nastavení, tak jsem pouze změnil Com Port na ten ve kterém elm mám a ve kterém mi jede s ScanMasterem (com3) takže tady chyba nebude, ale jsou tam ještě dvě "kolonky" co se týkají nastavení interface a to: Update Intervall (100ms) a Businit Delay (2s) pokud víš, či ostatní na jaké hodnoty to přepsat nebo co udělat, aby to fungovalo, tak bych byl vděčný...
No OBD_DIAG.cz mi chodí na ELM v poho, nastavení mám přes COM4 (doporučeno pro nejvyšší tabilitu od jiných zkušenějších) osttsní standardní výchozí windows paramtry pouze rychlost mám sníženou 9600 baud.
A neni s tim problém, ale jak sem psal taky se mi kolikrát stalo, že se to nechtěl připojit stačilo parkát reset SW a bylo po problému.
Možná by to taky mohlo možná být verzi ELM já mám 1.2a tak pokud nmáš náhodou staší tak by to talky mohlo dělat hlouposti.
Na Olpa by ale měl stačit VAGCOM 7O4 s HEx kablem sic asi nevypíše všechny chyby ale na základní vyčtení chyb by to taky mělo běhat....
A neni s tim problém, ale jak sem psal taky se mi kolikrát stalo, že se to nechtěl připojit stačilo parkát reset SW a bylo po problému.
Možná by to taky mohlo možná být verzi ELM já mám 1.2a tak pokud nmáš náhodou staší tak by to talky mohlo dělat hlouposti.
Na Olpa by ale měl stačit VAGCOM 7O4 s HEx kablem sic asi nevypíše všechny chyby ale na základní vyčtení chyb by to taky mělo běhat....
Ahoj, no abych řekl pravdu, tak nevím jak zjistit tu verzi, takže nevím co mám, ELMko jsem koupil teprve včera a za "pouhých" 700kč, takže pokud na ScanMasteru půjdou ty Live data (ještě jsem nezkoušel), tak budu spokojený... Na Vag s hex-canem se chystam, ale to později... Takže myslím, že jsem každopádně neprohloupil...
Jak teda zjistím tu verzi, na "kabelu" se to nepíše...