Fabie kontrolka dobíjení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Boban
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Fabie kontrolka dobíjení

Příspěvek od Boban »

zrdavím všechny, chtěl bych se zeptat mám Fabii 1.9Tdi 2003 a při zapnutí zapalování se rosvítí všechny kontrolky až na dobíjení kde jen rychle problikne. U předchozích aut mi svítila az do nastartování a pak zhasla ale u tady toho pouze problikne :? je to nějaká závada nebo je to normál
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

dobíjení zůstává svítit do nastartování a zhasne jak začne dobíjet
Boban
Přispěvovatel

Příspěvek od Boban »

no a to mě nesvítí jen problikne, a když by nedobíjel altík tak by to se rosvítila snad za jízdy a pípala nebo ne ??
včem je tedy zakopanej pes ??
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

hledej dobíjí to?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
muttm151
Nováček

Příspěvek od muttm151 »

Bývají utržené kabely z propojovacích svorkovnic na převodovce.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

to by neblikla ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Rychly Jakub
Přispěvovatel

Příspěvek od Rychly Jakub »

Boban píše:no a to mě nesvítí jen problikne, a když by nedobíjel altík tak by to se rosvítila snad za jízdy a pípala nebo ne ??
včem je tedy zakopanej pes ??
koukni na kabelaz u alternatoru na ocka u ceskych jsou spatne proletovana ocka a kuli vode soli atd to obcas zlobi uz sem to parkrat resil odkud si 8)
skoda octavia 1.9 Tdi GT asz, 312mm, katt off, power chip..... max spokojenost
muttm151
Nováček

Příspěvek od muttm151 »

Ladas píše:to by neblikla ;)

No bývají tam dost krátké kabely a jsou částečně uhnilé a tak to převádí nepřevádí.
superb10
Přispěvovatel

Příspěvek od superb10 »

ja som mal jednu fabku co mala odtrnuty kabel pri prevodovke
kontrolka nesvietila vobec a po starte to nedobijalo iba ked sli otacky nad 2000 potom v pohode aj na volnobeh (rofl)
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

superb10 píše:ja som mal jednu fabku co mala odtrnuty kabel pri prevodovke
kontrolka nesvietila vobec a po starte to nedobijalo iba ked sli otacky nad 2000 potom v pohode aj na volnobeh (rofl)
bude to v tom uz som tu o tom pisal ;)
Boban
Přispěvovatel

Příspěvek od Boban »

Tak jsem to proměřil a vypadá že to dobíjí - samotná baterie ukazuje 12.50V a po nastartování 14.00V a pak jsem dal měřák na samotnej altík a tam mi ukazovalo taky 14V
malej ale blbej dotaz - když otočim klíčkem a chvilku počkam tam postupně pozhasínaj úplně všechny kontrolky, nemělo by svítit jětě něco pořád a po nastartování pak zhasnou ???
(wallbash)
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Boban píše:Tak jsem to proměřil a vypadá že to dobíjí - samotná baterie ukazuje 12.50V a po nastartování 14.00V a pak jsem dal měřák na samotnej altík a tam mi ukazovalo taky 14V
malej ale blbej dotaz - když otočim klíčkem a chvilku počkam tam postupně pozhasínaj úplně všechny kontrolky, nemělo by svítit jětě něco pořád a po nastartování pak zhasnou ???
(wallbash)
a ten konektor si pozrel ?
Boban
Přispěvovatel

Příspěvek od Boban »

myslíš konektor přímo na alternátoru ? ten jsem vycvaknul kouknul a zase nasadil, vypadal že je v poho. ale je mi divný že nim auta mi svítil i olej s dobíjením a do doby kdy jsem nastartoval a pak zhasly ale u tady toho to pozhasína všechno ještě před nastartováním (LOL) tak jsem z toho asi jelen bud to je to vpořádku a nebo je něco v p... a mám zase o peněženku postaráno (wallbash) (wallbash)
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Boban píše:myslíš konektor přímo na alternátoru ? ten jsem vycvaknul kouknul a zase nasadil, vypadal že je v poho. ale je mi divný že nim auta mi svítil i olej s dobíjením a do doby kdy jsem nastartoval a pak zhasly ale u tady toho to pozhasína všechno ještě před nastartováním (LOL) tak jsem z toho asi jelen bud to je to vpořádku a nebo je něco v p... a mám zase o peněženku postaráno (wallbash) (wallbash)

kontrolka oleja je v poriadku. ale dobijanie nie. je tam este jeden konektor, zospodu na takom drziaku na prevodovke. musis dat dole spoddny kryt motora apotom to najdes. idu tam tie 2 kabliky z altiku. je to tam zle riesene a kable tam odhniju. skus to pozret a daj vediet caffa
pepik
Přispěvovatel

Příspěvek od pepik »

a nebo mas schniloej svazek elektryky na podbehu
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“