Fabie kontrolka dobíjení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabie kontrolka dobíjení
zrdavím všechny, chtěl bych se zeptat mám Fabii 1.9Tdi 2003 a při zapnutí zapalování se rosvítí všechny kontrolky až na dobíjení kde jen rychle problikne. U předchozích aut mi svítila az do nastartování a pak zhasla ale u tady toho pouze problikne
je to nějaká závada nebo je to normál
-
Rychly Jakub
- Přispěvovatel
koukni na kabelaz u alternatoru na ocka u ceskych jsou spatne proletovana ocka a kuli vode soli atd to obcas zlobi uz sem to parkrat resil odkud siBoban píše:no a to mě nesvítí jen problikne, a když by nedobíjel altík tak by to se rosvítila snad za jízdy a pípala nebo ne ??
včem je tedy zakopanej pes ??
skoda octavia 1.9 Tdi GT asz, 312mm, katt off, power chip..... max spokojenost
Tak jsem to proměřil a vypadá že to dobíjí - samotná baterie ukazuje 12.50V a po nastartování 14.00V a pak jsem dal měřák na samotnej altík a tam mi ukazovalo taky 14V
malej ale blbej dotaz - když otočim klíčkem a chvilku počkam tam postupně pozhasínaj úplně všechny kontrolky, nemělo by svítit jětě něco pořád a po nastartování pak zhasnou ???

malej ale blbej dotaz - když otočim klíčkem a chvilku počkam tam postupně pozhasínaj úplně všechny kontrolky, nemělo by svítit jětě něco pořád a po nastartování pak zhasnou ???
a ten konektor si pozrel ?Boban píše:Tak jsem to proměřil a vypadá že to dobíjí - samotná baterie ukazuje 12.50V a po nastartování 14.00V a pak jsem dal měřák na samotnej altík a tam mi ukazovalo taky 14V
myslíš konektor přímo na alternátoru ? ten jsem vycvaknul kouknul a zase nasadil, vypadal že je v poho. ale je mi divný že nim auta mi svítil i olej s dobíjením a do doby kdy jsem nastartoval a pak zhasly ale u tady toho to pozhasína všechno ještě před nastartováním
tak jsem z toho asi jelen bud to je to vpořádku a nebo je něco v p... a mám zase o peněženku postaráno

tak jsem z toho asi jelen bud to je to vpořádku a nebo je něco v p... a mám zase o peněženku postaráno Boban píše:myslíš konektor přímo na alternátoru ? ten jsem vycvaknul kouknul a zase nasadil, vypadal že je v poho. ale je mi divný že nim auta mi svítil i olej s dobíjením a do doby kdy jsem nastartoval a pak zhasly ale u tady toho to pozhasína všechno ještě před nastartovánímtak jsem z toho asi jelen bud to je to vpořádku a nebo je něco v p... a mám zase o peněženku postaráno
![]()
kontrolka oleja je v poriadku. ale dobijanie nie. je tam este jeden konektor, zospodu na takom drziaku na prevodovke. musis dat dole spoddny kryt motora apotom to najdes. idu tam tie 2 kabliky z altiku. je to tam zle riesene a kable tam odhniju. skus to pozret a daj vediet caffa