Klepání od motoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TURBO
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Klepání od motoru

Příspěvek od TURBO »

V poslední době mi někdy klepe motor nebo něco tam nevím :? , včera sem dojel a sliším klepaní od motoru vychází z lévé strany když porovnám zvuk u kola na pravé a levé u řidiče je to hlasitější. Otevřel jsem motor ale nevím odkud to vychází jediné co mě napadlo jestli nespíná třeba kompresor od klimy , ale klimu jsem měl vyplou. Nic jsem nezjistil tak jsem zkusil prošlépnout plyn a přestalo to , tak nevím dneska můžu vyzkoušet zapnout klimu jestli to má stejný zvuk. Nebo někdo můžete poradit co mi to dělá dík.Octavie 1,9 81kw rok
TURBO
Sběrač informací

Příspěvek od TURBO »

Včera jsem to zkoušel a nic , jezdil jsem rychle a pomalu a nic. Byl jsem za kolegou v servisu a ten neví obědnal mě tak uvidím . To klepání byl zvuk spíš kovový jako když klepe motor ale 5 krát hlasitěji. A dělá to jenom někdy nikdo neví nikdo neporadí :? ??????
Byrto
Přispěvovatel

Příspěvek od Byrto »

TURBO píše:Včera jsem to zkoušel a nic , jezdil jsem rychle a pomalu a nic. Byl jsem za kolegou v servisu a ten neví obědnal mě tak uvidím . To klepání byl zvuk spíš kovový jako když klepe motor ale 5 krát hlasitěji. A dělá to jenom někdy nikdo neví nikdo neporadí :? ??????
nenapisal si aky mas typ motoru, kolko najazdene, ci ti to zacalo znicoho nic alebo postupne casom..

klepot taky typicky vyhuleneho dízlu je od hydr. zdvihatiek ventilov..
TDI
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
TURBO
Sběrač informací

Příspěvek od TURBO »

Najeto mám 120000 km , začalo to s ničeho nic, někdy to udělá ted jsem jezdil a nic , vyměnil jsem olej , a jak jsem byl pod autem tak jsem poslouchal jestli neusliším divný zvuk , jenom se mi zdá že mi to mírně klepalo od převodovky ale nebyl to ten zvuk co jsem psal.Vyměnil jsem olej a poslouchám to znovu a nic tak nevím . Asi musím čekat až se to zase oběví. Jo chci se zeptat na měrce oleje kde je min a max četl jsem forum ale moc jsem se nedopátral a v servise??? mi řekli že spodní ohyb je minimum to uprostřed šrafované je optimální výška a vrchní ohyb je max. A v druhém servise kde jsem kupoval olej tak mi řekli že minimum je spodek toho šrafovaného a vrch šrafovaneho je max tak ted nevím jestli v servisech takle různě dolevají ??? já jsem to dal po vrch šrafovaného . Jak to je teda s těmi měrkami???
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

já bych zkusil silentblok na převodovce,než bych pátral po něčem jiným
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“