Sedadlo řidiče
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Sedadlo řidiče
Čaute, potřeboval bych poradit.
Nefunguje mi na sedačce od řidiče to kolečko se kterým se nastavují bedra, točí se to na prázdno. Včera mi tam něco prasklo asi lanko . Nevíte dá se to nějak opravit? Máte někdo podobnou zkušenost. Typ auta viz profil
Nefunguje mi na sedačce od řidiče to kolečko se kterým se nastavují bedra, točí se to na prázdno. Včera mi tam něco prasklo asi lanko . Nevíte dá se to nějak opravit? Máte někdo podobnou zkušenost. Typ auta viz profil
OCTAVIA COMBI 1,9TDI 81KW, ELEGANCE
-
- Přispěvovatel
bederka
Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
Máš nejspíš utržený konec bowdenu , ten najdeš na dně nebo zůstal v tom mechanismu.
Nabízí se oprava přiletováním nového konce , ale ani tvrdým cínem mi to nedrželo , chtělo by to asi zapájet mosazí . Nakoec jsem tam přidělal takový čudl s dutým šroubkem a dvěma matkami sešrouboval bowden , od té doby drží .
Máš nejspíš utržený konec bowdenu , ten najdeš na dně nebo zůstal v tom mechanismu.
Nabízí se oprava přiletováním nového konce , ale ani tvrdým cínem mi to nedrželo , chtělo by to asi zapájet mosazí . Nakoec jsem tam přidělal takový čudl s dutým šroubkem a dvěma matkami sešrouboval bowden , od té doby drží .
He he. Bederní pás. Nekonečná story.
Tuším, že to prodávají jenom jako sadu za cca. 1.700kč. To hloupé lanko s bovdenem za 5kč se myslím koupit samostatně nedá, alespoň mě to tehdy zdělili.
Já to vyřešil koupí brzdového lanka k jízdnímu kolu. Kuličku jsem zastrčil do toho ovládacího kolečka a druhý konec omotal a zajistil na druhé straně uvnitř sedačky.
Je na to ale vyvíjen docela slušný tah a tak mi chvíli trvalo než se mi uchycení lanka uvnitř sedačky přestalo uvolňovat. Šroub a matka, podobně jako u cyklobrzd, zde má své místo.
V zásadě pokud pořešíš jak lanko na druhé straně pevně zachytit, je výměna lanka drobnost za pár korun.
Tuším, že to prodávají jenom jako sadu za cca. 1.700kč. To hloupé lanko s bovdenem za 5kč se myslím koupit samostatně nedá, alespoň mě to tehdy zdělili.
Já to vyřešil koupí brzdového lanka k jízdnímu kolu. Kuličku jsem zastrčil do toho ovládacího kolečka a druhý konec omotal a zajistil na druhé straně uvnitř sedačky.
Je na to ale vyvíjen docela slušný tah a tak mi chvíli trvalo než se mi uchycení lanka uvnitř sedačky přestalo uvolňovat. Šroub a matka, podobně jako u cyklobrzd, zde má své místo.
V zásadě pokud pořešíš jak lanko na druhé straně pevně zachytit, je výměna lanka drobnost za pár korun.
díky za info přes tyden se na to vrhnu. doufam že to zvládnuRichi píše:He he. Bederní pás. Nekonečná story.
-
- Přispěvovatel
bederka
Taky jsem čekal nějaké ozubené soukolí , tohle je tak pro baletku , né pro metrákového chlapaRichi píše:He he. Bederní pás. Nekonečná story.

Re: bederka
[quote="Richard Šurek"]Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
Nabízí se oprava přiletováním nového konce , ale ani tvrdým cínem mi to nedrželo , chtělo by to asi zapájet mosazí . Nakoec jsem tam přidělal takový čudl s dutým šroubkem a dvěma matkami sešrouboval bowden , od té doby drží .[/quot
Myslíš tu lištu co je zezadu dole? Jinak jsem dneska vytahl to kolo, kterým se nastavují bedra a docela mě zarazil ten plast. asi to není ok?
Nabízí se oprava přiletováním nového konce , ale ani tvrdým cínem mi to nedrželo , chtělo by to asi zapájet mosazí . Nakoec jsem tam přidělal takový čudl s dutým šroubkem a dvěma matkami sešrouboval bowden , od té doby drží .[/quot
Myslíš tu lištu co je zezadu dole? Jinak jsem dneska vytahl to kolo, kterým se nastavují bedra a docela mě zarazil ten plast. asi to není ok?

-
- Přispěvovatel
vlastik1 píše:He , tak to máš rozebráno to , co já jsem se marně snažil rozdělatRichard Šurek píše:Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
Myslíš tu lištu co je zezadu dole? Jinak jsem dneska vytahl to kolo, kterým se nastavují bedra a docela mě zarazil ten plast. asi to není ok?![]()
Šikulka .
Takže komplet výměna . A lanko je v celku ?
Richard Šurek píše:To ještě nevím, zatím jenom to kolovlastik1 píše:He , tak to máš rozebráno to , co já jsem se marně snažil rozdělatRichard Šurek píše:Vím přesně o čem mluvíš . Na mé O1/2003 je čalounění opěradla spojené dole plastovou zacvakávací lištou . Opatrně šroubovákem nakraji lištu rozpoj a vykasej čalounění co nejvýše . Uvidíš bowden , který vychází z nastavovacího kolečka a prochází nahoru do takového mechanismu z plastu , který se zkracováním bowdenu otevírá a nebo zavírá a tlačí tak do zad .
Myslíš tu lištu co je zezadu dole? Jinak jsem dneska vytahl to kolo, kterým se nastavují bedra a docela mě zarazil ten plast. asi to není ok?![]()
Šikulka .
vlastik1 píše:Myslíš že budu muset vyměnit celou tu sadu. Podařilo se mi ty dva kousky dát dohromady a strčit je do toho kola a drží zatím )))))))))Richard Šurek píše:To ještě nevím, zatím jenom to kolovlastik1 píše: He , tak to máš rozebráno to , co já jsem se marně snažil rozdělat![]()
Šikulka .