Aditivum pro Passat 2.0 TDi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
petman74
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Aditivum pro Passat 2.0 TDi

Příspěvek od petman74 »

Potřebuji poradit jaké sehnat aditivum, příp. kde do nádobky které se přimíchává automaticky do nafty? Jedná se o 2.0 TDi s fitrem pevných částic.
Díky.
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

a důvod??? Pokud na tom trváš, pak jedno z nej... je asi VIF - leje se před tankováním přímo do nádrže, aby se při tankování promíchalo ;)
Jinak jsou samozřejmě i různý aditiva do olejů, ap., ale rozhodně čím míň, tim líp...motor(potažmo výrobce) s žádnejma přídavnejma aditivama nepočítá...pokud jsou nějaký potřeba, jsou už v oleji daný normy, příp. v palivu ;) ... aby se ti s nějakym extra super aditivem pak nestalo, že ho tam jednou nedáš a motor pude do kytek (noteeth) ... jinak viz. oleje.cz - je tam toho o nich vcelku dost, konrétně např. http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... ne_aditiva
8)
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

FandaTDI píše:a důvod??? Pokud na tom trváš, pak jedno z nej... je asi VIF - leje se před tankováním přímo do nádrže, aby se při tankování promíchalo ;)
Jinak jsou samozřejmě i různý aditiva do olejů, ap., ale rozhodně čím míň, tim líp...motor(potažmo výrobce) s žádnejma přídavnejma aditivama nepočítá...pokud jsou nějaký potřeba, jsou už v oleji daný normy, příp. v palivu ;) ... aby se ti s nějakym extra super aditivem pak nestalo, že ho tam jednou nedáš a motor pude do kytek (noteeth) ... jinak viz. oleje.cz - je tam toho o nich vcelku dost, konrétně např. http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... ne_aditiva
8)
motory s pevny filtrom castic maju vlastnu nadrzku (niekde pri rezerve) s aditivom ktore sa pouziva (cerpadlo ho nazenie do filtra nafty) ked je filter castic upchaty aby ho ,,,precistilo,,.. on ma na mysli asi ten :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
petman74
Sběrač informací

Příspěvek od petman74 »

Jojo. Přesně tak. Nejde o to že chci z aby motor šel lépe ale o nutnost to aditivum tam dát. Tyhle motory s filtrem pevných částic přímo od výrobce vyžadují kontrolu po cca 100.000 km nádobky s aditivem. Tudíž je to tak daný už od výrobce. Něco jako u Peugeotu. Jen nevím jaký sehnat.
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

aha :D ,to je pro mě novinka ;) ...tak to bude muset poradit někdo zkušenější :( ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Aha, já myslel že nádobku s kapalinou kvůli FAPu používá leda Peugeot/Citroen.
VW TDi s DPF taky??
petman74
Sběrač informací

Příspěvek od petman74 »

no nebudu dělat chytrýho ale bohužel u pár kousků to tak je. dozvěděl jsem se to včera od "chiptunera" a tak jsem to šel hned zkontrolovat. bohužel aditiva chybí :-)
dist01
Aktivista

Příspěvek od dist01 »

jojo leje jse tam ADBLUE mají ho na benzinkách
Rudolf
Přispěvovatel

Příspěvek od Rudolf »

AdBlue - se tam určitě neleje !!!

AdBlue je určeno do systémů SCR.Převážně do kamionů EURO5
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

petman74 píše:no nebudu dělat chytrýho ale bohužel u pár kousků to tak je. dozvěděl jsem se to včera od "chiptunera" a tak jsem to šel hned zkontrolovat. bohužel aditiva chybí :-)
pro mě taky novinka až to pořešíš napiš co a jak miloš
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

VW group to uz pouziva taky, kdyz jsem delal 406 s fapem, tak se akorat stavoval kamos ze skodovky, pry maji i stejny nacinicko k plneni, nebo aspon podobny...
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“