motor 2.0TDI od VW váš názor

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bobo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

jojo píše:
xxxmisko píše:
bobo píše: jedině asi tak,že je o trošku víc vzadu pro nohy. Mě se jezdí líp s Passatem, Superb se houpe jak stará bárka.
No najviac sa mi to paci motoricky - ja som kupil passata 19 TDi 96kW, kamos supa 19TDi 96kW. Ale ked sme dali sprint, on absolutne nestihal a ten jeho motor akoby zomieral - obe auta boli fungle a mali cca 25000 km... Nikto ma nepresvedci. a to, ze je to dlhsie o 10 cm - vpredu si kralom ty, takze neviem, ako to mozes citit.... (LOL)
V Kvasinach museli soudruzy z NDR obmedzit vyrobu Superba pretoze sa im prestal akosi predavat Passat. A tie motory su identicke. Zalezi na aky kus trafis.
no omezili,ale proto, že Superb se neprodával a byl to propadák, kdežto Passat je pojem, jeden z nejúspěšnějších aut VW, prodalo se jich mraky a Superb je jen kopie.
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
http://www.vyhodnesplatky.cz
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Forest píše:
xxxmisko píše:Trosicku off, ale neda sa porovnavat ani skoda ani VW. Napr - sadnes do supa, povies si super. Sadnes do passata a povies si. V akej sracke som sedel predtym? (LOL) Tot moj nazor - do skodovky by som nesiel urcite.
Nevim no, kdyz jsme kupovali nove auto (stare byl passat r.v. 1998), tak jsme sedli do Passata - male rekl sef, sedli jsme do Audi A6 a on rekl, ze vzadu malo mista, sedl do Superba (r.v. 2005), a byl ... resp. je dodnes spokojen, precijen nic krome oleje a nafty se do toho nelije a krome garancek slape jako drak (i s chipem od Reeshi) s dlouhodobou spotrebou kolem 5,5.

Mimochodem ja bych trebanechtel nikdy auto ze slovenske linky. Mimochodem o BA lince a jejich vystupech vam muze povidat Dr. Diesel - ma odtamtud ARL a "nemuze si ho vynachvalit" (LOL)

Kamarad dela v MB a kdyz mi rika, jaky jsou tam prisny predpisy a postupy tak pokud bych mel moznost zvolit si puvod vozu, tak bych chtel z teto linky.
Passat malé :-D a A6 s asi o 15cm větším rozvorem než Superb taky (rofl) Ne vždy se musí pokyvovat šéfovi. ;)
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

To by mě zajímalo, jak by ty motory dělily, kterej do jaký značky přijde, jako že by je nabrzdily na brzdě a pak je posílaly do fabrik??? Těžko, první start je na výrobní lince v autě.
Jo Kvasiny jsou co se týče kvality ještě o kus dál jak MB, hlavně co se týče Superbů, jinak rozdíl jízdy mezi passatem a supem, jako že se sup houpe, asi nebude kvalitou, ale různým tipem podvozku, ono se třeba dělalo na supa komfortní podvozek a proti tomu je passat tvrdej, jenže to je záměr a né měřítko kvality. Passat je spíš rodinný vůz, Sup je busines car, i tak byl konstruován. Si postav vedle sebe Passat highline a Supa v plný, a uvidíš ten rozdíl. Já jsem měl volbu jasnou hned.
Jedno je pravda, VW má technologie pod sebou a určuje, kdo a jak je může použít, s tím škodovka nic neudělá.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

[quote="bobo]

no omezili,ale proto, že Superb se neprodával a byl to propadák, kdežto Passat je pojem, jeden z nejúspěšnějších aut VW, prodalo se jich mraky a Superb je jen kopie.[/quote]

To je trochu ujetý, to je jako by jsi porovnával prodeje Golfa a Toleda (LOL)
KTM 250 SX-F
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

bobo píše:
Forest píše:
xxxmisko píše:Trosicku off, ale neda sa porovnavat ani skoda ani VW. Napr - sadnes do supa, povies si super. Sadnes do passata a povies si. V akej sracke som sedel predtym? (LOL) Tot moj nazor - do skodovky by som nesiel urcite.
Nevim no, kdyz jsme kupovali nove auto (stare byl passat r.v. 1998), tak jsme sedli do Passata - male rekl sef, sedli jsme do Audi A6 a on rekl, ze vzadu malo mista, sedl do Superba (r.v. 2005), a byl ... resp. je dodnes spokojen, precijen nic krome oleje a nafty se do toho nelije a krome garancek slape jako drak (i s chipem od Reeshi) s dlouhodobou spotrebou kolem 5,5.

Mimochodem ja bych trebanechtel nikdy auto ze slovenske linky. Mimochodem o BA lince a jejich vystupech vam muze povidat Dr. Diesel - ma odtamtud ARL a "nemuze si ho vynachvalit" (LOL)

Kamarad dela v MB a kdyz mi rika, jaky jsou tam prisny predpisy a postupy tak pokud bych mel moznost zvolit si puvod vozu, tak bych chtel z teto linky.
Passat malé :-D a A6 s asi o 15cm větším rozvorem než Superb taky (rofl) Ne vždy se musí pokyvovat šéfovi. ;)
no promin, ale musim se ho zastat. sem za jedno, ze A6 je rozmerove vetsi, ale v pondeli sme s kamosem privezli A6 2.5TDI Avant z Nemecka a kdyz jsem sedel vzadu, tak ten SuperB tam ma proste mista vic. nemeril jsem to, ale pusobi to na me tak
VW Passat 2.0TDI CR 103kw CBAB
O1 ASV Dieselpower 173HP 410Nm na ND
DIESELPOWER cooperation
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Kornout píše:[quote="bobo]

no omezili,ale proto, že Superb se neprodával a byl to propadák, kdežto Passat je pojem, jeden z nejúspěšnějších aut VW, prodalo se jich mraky a Superb je jen kopie.

To je trochu ujetý, to je jako by jsi porovnával prodeje Golfa a Toleda (LOL)[/quote]

Ujetý ? To je fakt. A proč to neporovnat, když je to originál vs. kopie ? Nepovedený světla podle A6ky, prodloužená karoserie, zadní lampy že se nelíbí ani většině škodovkářům :-) Tak porovnat oba v max.výbavě můžu, Superb má jen víc místa vzadu, ale auto působí pořád jako laciná dvojka s tím nic nenadělám.. I šéfové Škody přiznávají, že S1 byl propadák, prostě luxusní auto a škodovka ještě nejde nějak dohromady, jako manažerský jsou oba určeny. Ujetý je oba rozdělovat je na rodinný a businness, když jsou skoro stejnýho založení.
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

flekyc píše:
bobo píše:
Forest píše: Nevim no, kdyz jsme kupovali nove auto (stare byl passat r.v. 1998), tak jsme sedli do Passata - male rekl sef, sedli jsme do Audi A6 a on rekl, ze vzadu malo mista, sedl do Superba (r.v. 2005), a byl ... resp. je dodnes spokojen, precijen nic krome oleje a nafty se do toho nelije a krome garancek slape jako drak (i s chipem od Reeshi) s dlouhodobou spotrebou kolem 5,5.

no promin, ale musim se ho zastat. sem za jedno, ze A6 je rozmerove vetsi, ale v pondeli sme s kamosem privezli A6 2.5TDI Avant z Nemecka a kdyz jsem sedel vzadu, tak ten SuperB tam ma proste mista vic. nemeril jsem to, ale pusobi to na me tak
jo a taky ještě před pár lety neměl ani zadní sklopný sedačky :-) a třeba Passat je měl sklopný i se zámkem už v r.01. Vůbec Audi vs. Superb porovnávat je úsměvný. Chápu škodovkáře, ale zůstaňme v realitě ;)
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Neni 96kw jako 96kw,do passatu se dávali s krouťákem 310Nm a do supa "jen" s 285Nm v tom bdue ten vtip ;)
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

bobo píše:
Kornout píše:[quote="bobo]

To je trochu ujetý, to je jako by jsi porovnával prodeje Golfa a Toleda (LOL)
Ujetý ? To je fakt. A proč to neporovnat, když je to originál vs. kopie ? Nepovedený světla podle A6ky, prodloužená karoserie, zadní lampy že se nelíbí ani většině škodovkářům :-) Tak porovnat oba v max.výbavě můžu, Superb má jen víc místa vzadu, ale auto působí pořád jako laciná dvojka s tím nic nenadělám.. I šéfové Škody přiznávají, že S1 byl propadák, prostě luxusní auto a škodovka ještě nejde nějak dohromady, jako manažerský jsou oba určeny. Ujetý je oba rozdělovat je na rodinný a businness, když jsou skoro stejnýho založení.[/quote]
Právě proto, Passat je ikona ve střední třídě, Sup je první vlaštovka od Škodovky a Passatu co se týče prodeje nemůže konkurovat, proto píšu že je to ujetý.
Jinak pokd si myslíš že rozdíl je jen v místě vzadu, tak jsi na omylu, se zastav, já tě posadím do obou a můžeš porovnávat.
Passat a Sup nejsou stejně založený auta, Sup byl od začátku propagován jako auto pro šéfy a managery, taky proto je to jen limuzína a né kombi, o tomto faktu vypovídaj i prvky výbavy, které Passat nikdy neměl.
Sklápěcí sedačky jsou u supa podle výbavy, ty nejlevněší je maj pevný, resp. měly pořád.

A6 má kratší rozvor jak Superb, ten má tuším 2800mm, právě kvůli tomu místu vzadu, pro pupkáče.
Naprd je, že když děti vzadu zloběj, tak na ně člověk připoutanej vpředu nedosáhne
Jinak já si nemůžu stěžovat, cestování s rodinou je v tom super, je to pohodlný, rozdíl oproti Passatu je znát.
Ale že je to tu pěkně
KTM 250 SX-F
Luďan
Přispěvovatel

Příspěvek od Luďan »

Měřím 191cm a za mnou v passatu není skoro žádné místo, proto jsem si taky vybral superba. Jsem s ním max spokojený, mám 2.0pd, najeto 120.000km a bez jediné chybičky.
Taky je to podle mě v lidech, mám fabii 1,9pd a najeto 393.000km, turbo originál....
Víte jaké je nejlepší terenní auto??? Služební...
Fabia 1,9tdi combi, chip, vstřiky z ARL 456.000km a stále jezdím :)
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

bobo píše:
flekyc píše:
bobo píše: Passat malé :-D a A6 s asi o 15cm větším rozvorem než Superb taky (rofl) Ne vždy se musí pokyvovat šéfovi. ;)
jo a taky ještě před pár lety neměl ani zadní sklopný sedačky :-) a třeba Passat je měl sklopný i se zámkem už v r.01. Vůbec Audi vs. Superb porovnávat je úsměvný. Chápu škodovkáře, ale zůstaňme v realitě ;)
no pozor, ja nejsme zadnej skodovkar, jsem uzivatel jako vsichni tady. pokud bych chtel "limuzinu" stredni tridy, koupim si superba, pokud chci luxus, koupim si A6 Sline 2,5TDI V6 v plny nalozi a pokud chci rodinny auto, tak ze tam narvu milion kufru, celou family a jedu do Spanelska k mori koupim si Pasika combi. co na tom nechapes ? resis tu rozmery, tak zacni resit cenovou relaci tehle vozu.... nevidim na S1 vubec nic spatneho, naopak, podle me je to moc povedeny auto, je mi sympaticke a libi se mi. pohodli, prostor, co dodat.
btw : delal jsem pro skodovku predvadecku Superb II, svezl jsem se vsemi motorizacemi, okresky, dalnice D5, ta prdel me nejak neuchvatila, taky kritizuji volant, ale zbytek ? uzasny, perfektni, dokonaly. hovorim ted o interieru, ne motorizace. sem zhejckanej vykonem, takze 175hp TDI CR v tyhle tezky bestii nic extra, ale pro pupkace v sacku pecka. uvnitr vozu prostoru na rozdavani, mam fotky, videa, kdyby nekdo chtel, rad se podelim. myslim ze tohle se Skodovce sec povedlo ....
DIESELPOWER cooperation
xxxmisko
Přispěvovatel

Příspěvek od xxxmisko »

Kornout píše: "Jinak já si nemůžu stěžovat, cestování s rodinou je v tom super, je to pohodlný, rozdíl oproti Passatu je znát."
Popíš mi prosím konkrétne rozdiely. Rád by som si chcel doplniť svoje vedomosti o tom, čo má passat lepšie (LOL)
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

xxxmisko píše:
Kornout píše: "Jinak já si nemůžu stěžovat, cestování s rodinou je v tom super, je to pohodlný, rozdíl oproti Passatu je znát."
Popíš mi prosím konkrétne rozdiely. Rád by som si chcel doplniť svoje vedomosti o tom, čo má passat lepšie (LOL)
no jestli se nepletu, tak on prave mluvi o SuperBovi ne ? : "rozdil oproti passatu je znat"
DIESELPOWER cooperation
xxxmisko
Přispěvovatel

Příspěvek od xxxmisko »

flekyc píše:
xxxmisko píše:
no jestli se nepletu, tak on prave mluvi o SuperBovi ne ? : "rozdil oproti passatu je znat"
on sa pomylil, myslel to tak, ako ja (rofl) (rofl)
Sup moze byt pre niekoho lepsi, ale v globale (a to vo vw vedia) passatu konkurovat nemoze!!!
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

xxxmisko píše:
flekyc píše:
xxxmisko píše: Popíš mi prosím konkrétne rozdiely. Rád by som si chcel doplniť svoje vedomosti o tom, čo má passat lepšie (LOL)
on sa pomylil, myslel to tak, ako ja (rofl) (rofl)
Sup moze byt pre niekoho lepsi, ale v globale (a to vo vw vedia) passatu konkurovat nemoze!!!
me se hrozne libi, jak reknes slovo NEMUZE. to je to samy jako NEJDE a ono vsechno JDE ;-)
no nic, to sme odbocili, ja bych je bral vsechny tri (LOL)
DIESELPOWER cooperation
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“