BEZPECNOSTNI šrouby HELP

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

superplastik
Nováček
Odpovědi: 0

BEZPECNOSTNI šrouby HELP

Příspěvek od superplastik »

NEopsal jsem kod z oříšku a přisel o nej..jsou od firmy
SIMBOLZ na krabce je nějaké označení V 428...nevíte někdo zda když objednám tyto budou stejné??????nebo poradte please jak sundat co nejšetrněji šrouby..dííííííky
Aktivista

Re: BEZPECNOSTNI šrouby HELP

Příspěvek od avatar »

superplastik píše:NEopsal jsem kod z oříšku a přisel o nej..jsou od firmy
SIMBOLZ na krabce je nějaké označení V 428...nevíte někdo zda když objednám tyto budou stejné??????nebo poradte please jak sundat co nejšetrněji šrouby..dííííííky
gratuluji me se stalo to same na smartu kdysi stim rozdilem ze sem mel origo Mercedes zajel sem k nim a za 2min sem je mel dole.

Tyto budes mit horsi
superplastik
Nováček

no to vim , už sem někde sháněl pomoc a jedna alternativa je navařit další matku, ale alu asi zapláčou..nebo odvrtat... :(
to se mi moc nechce..tak snad je tu někdo zkušenější...
Kec
Přispěvovatel

Příspěvek od Kec »

Kamoš měl též bez. šrouby(výrobce nevím, cca 1500kč) a ořech potratil. Sundat lze prí u original prodejce nebo silou. Vzal ořech na golu(ale kvalita-chrom-vanad nebo jak se to jmenuje) a kladivem narazit. Pak vytočit. Jde to. ale je po šroubu.Proto ty šrouby už nepoužívá.
GOLF IV 1,9 TDI ALH - trysky 81KW, turbo 1749VA a 159kobyl
superplastik
Nováček

to jdu zkusit zítra ...na šroubech mi opravdu nezáleží, jednak ty co si oříšek vzali z přihrádky spolu s radiem a dalšími věcmi vědí kde parkuju..ale
tyhle jsou téměř bez zářezů takže hledám i jinou alternativu
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Viděl jsem takový klíč, bohužel si nepamatuji, jak se to jmenovalo, ale hned mne napadlo, že by se to líbilo zlodějům kol. Vypadalo to jako nástavec z goly na svíčku a bylo to vyplněno ocelovými tyčkami cca 3mm v průměru. A bylo úplně jedno, jestli se to nasadilo na 17 matku, nebo na 19, nebo i jiné rozměry, prostě některé ty tyčky zalezly a jiné táhly za šestihran. Tady by to mohlo fungovat, stačilo by, kdyby tahly tři. Napřed přes vhodou kulatinu osově pobušit a pak to tímhle bazmekem povolit. Snad někdo z fora bude tenhle oříšek mít a řekne, kde to prodávají.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Měl jsem tady auto a ten měl ty šruby tak zarvany, že ten ořech se strhnul. Tak jsem musel navařovat matky, až na 3 navaření to povolilo. Kola byly alu a nepoškodil jsem je.
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Jo, taky záleží jak jsou ty šruby zapuštěny pro to navařonání a povolení.
superplastik
Nováček

http://www.autodomena.pl/glowna.php?str=zab

je to přesne ten co leži vpředu na krabce je oznacení V428...v schopu mi ale rekli ze jsem mel opsat cislo z oříšku..kdybych vedel že objednám V428 a sundám v poho šrouby bylo by to asi nejlepší ...jinak musim řešit jinou cestu..
ale ten univerzal klič by se asi taky hodil... nemáte ho někdo v dílně??

jinak všem díky ....za jakoukoliv radu :)
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

ja koupil auto a melo taky bezpecaky a samozdrejme orisek tam nebyl, normalne jsem nato narazil orisek z goly (jak uz tu bylo psano) (orisek z goly prezil bez uhony, srouby jsem pak vyhodil) jeden sroub trval asi 2 minuty
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Taky záleží na tvaru hlavy šrubu.
superplastik
Nováček

http://www.autodomena.pl/glowna.php?str=zab

no právě tenhle je hladkej a ma 4 válečkový výřezy...je to nachlup stejnej , ten na obrázku co leží vepředu
Alex
Přispěvovatel

Příspěvek od Alex »

Mám presne tieto isté skrutky ako ty + adaptér. Napadlo ma toto, možno je to ale blbosť- ak máš známeho sústružníka, nechaj si adaptér vysústružiť a daj do neho len jeden kolík namiesto štyroch. Získaš tým univerzálny adaptér na všetky skrutky od tejto firmy (na rôznych typoch sú kolíky inak rozmiestnené, ale ak tam dáš len jeden- určite sa trafíš :) ) musí to byť ale presne vysústružené, aby to nevyskočilo. A dobrý materiál, aby si ten jediný kolík nerozstrihol. Túto metódu som neskúšal ale mohlo by to ísť. Inak dobrý nápad mal origoš, videl som u kamoša ten univerzálny kľúč čo popisuje, tým by to mohlo ísť, je slušná šanca že by niektorý z tých kolíkov zapadol a povolíš to.
SLAMAK
Přispěvovatel

Příspěvek od SLAMAK »

ten orech jak pise origos jsem zrovna videl v sobotu na burze . taky jsme na to s kamosem cuceli . kdybych to vedel tak jsem ti ho koupil a uz jsi ho mel postou doma. a kdyz ho prodavali tam tak si myslim ze sehnat ho nebude zas takovej problem ne ?
SLAMAK a jeho PASIK B4 1.9 TDI+CHIP
JENDA T4
Aktivista

Příspěvek od JENDA T4 »

hornbach,baumarkt,tam nekde jsem vydel orech co popisuje origos.
kdysi jsme to pouzivaly i na vrakaci,kdyz uz fakt nevis co,hlavne teda cim povolit,strzenou hlavu atd,tak to obcas pomuze.
v tomto pripade si myslim idealni reseni.
este se poptej nekde v pneuservise,mozna to tam budou mit.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“