Tak co ještě pořád jezdíte na RO ?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

mm
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Tak co ještě pořád jezdíte na RO ?

Příspěvek od mm »

Tak co uplynul nějaký čas. Olej jde pořád nahoru.... Tak co ještě pořád jezdíte na RO? Vážně začínám přemýšlet o CNG nebo LPG... patlání s olejem mě přestává bavit.
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(rofl) já už to říkám dávno ze CNG a to mě tady všichni pranýřujou. Typ už mám vybranej po novým roce jdu do toho. Pumpu na zemní mám kilák od baráku.
to LPGčko už začíná bejt trochu za horizontem. Leckde už neví co by za to chtěli (za plyn). Ale kdo má po ruce pumpu, kde se držej těsně nad 15,- má hey. ( já ne) Na nejližšší pumpě chtěj 17,40 . Mám ještě klasiku - reduktor, tak už nic moc výhoda. S přímím vstřikem plynu to ještě ujde.

;) jinak si ale nestěžuju, už mám 2 káru na LPG, rozdíl v ceně paliva jednu z nich zaplatil...
nemám žádnou kárku na naftu...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já jsem zas moc křečkoval a mám zásoby 1000 l a spotřebu u tak 50-80 za měsíc, co jsem u feldy potočil s čerpadlem šel jsem z 7.5 tak pod šest nyní tam mám 800 km a kontrolka neblikla, Sdi žere asi 5.5,
podařila se mi rodina jsou tam tři kuchaři a čistý vyfrit

co jsem měl jeden motorest tak ten vedoucí si to začal lít sám do TDi už se těším jak se mu to poje.. zatím si to vychvaluje :-D miloš
milda64
Přispěvovatel

Příspěvek od milda64 »

Zdroje ještě nevyschly 10kč čistěný na 1mikro nečištěný 100l za flašku tak zatím nevidím nic levnějšího (noteeth)
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Ještě to jde, na prodávání už není ale na mojí potřebu a sem tam pro někoho z rodiny ještě je. Jinak ještě furt kupuju čistou řepku za 15 ale jen tak 100litrů měsíčně. Bída je všude :(
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

slovacek.milos píše: co jsem u feldy potočil s čerpadlem šel jsem z 7.5 tak pod šest nyní tam mám 800 km a kontrolka neblikla,
tak to si snim hnul dost pozdě, mě tu u pick upa nikdy 6 nepřelezlo ani plně naloženej po městě. ;) tech 800 najedeš ale jen když tankuješ doma že??? od cvaknutí pistole u pumpy do plné po hrdlo je ještě skoro 8 litrů...

(rofl) sem teď uklidil v garáži a ještě jsem našel jednu bečku a v ní tak 60nafty ještě z doby kdy mi před 5 lety šlohli náklaďák... to jsem měl nasysleno skoro 4 m3
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

Mám spotřebu 1000 litrů měsičně to se prostě nedá....
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

mm píše:Mám spotřebu 1000 litrů měsičně to se prostě nedá....
při měsíci s 30 dny tedy projedeš 333,333 litru denně tzn. i se spotřebou kolem 8 když nebudu šetřit je to kolem 420km/den to se docela projedeš kam furt jezdíš?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

to bude větší kousek než osobák :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

leda tak...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
TESA
Sběrač informací

Příspěvek od TESA »

Ahoj, vim ze to sem asi moc nepatri, ale chci se zeptat, jestli Ti, co vyfrit produkuji (restaurace) museji ze zakona ten vyfrit likvidovat - pokud ano, tak se zrejme deje na zaklade nejakyho podepsanyho papiru, kterej jim podepise ten, co od nich ten vyfrit bere, k "ekologicky" likvidaci - Tak jestli s tim neni nejakej problem - kdyz vyfrit vemete vy, a tomu "likvidatorovi" vyschne pramen, a restaurace nebude mit papir, ze ho odevzdala...

Nebo to proste mam zkusit, a jit se do nejblizsi restaurace zeptat, a nemyslet do predu, kdyz jsem to jeste nezkusil ? :-))
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Ale jak kdo dokáže tý restauraci kolik oleje jim zůstává? Po mě nikdo nic podepisovat nechce, naopak jsou rádi že si to odvezu. Spousta restaurací ho donedávna lila do odpadu, teď už vědí že si pro to někdo rád přijede. Jinak těch restaurací co nikoho na odběr nemají je už hodně málo
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) je to různé. Někdo má někdo nemá. Někde mají nasmlouvané firmy, ale málo jezdí tak jsou rádi že si dojdeš, že jim to tam nezavazí. Jinak dohlídat kolik si koupil a kolik si vyprodukoval odpadu je nemožné. Záleží co a jak vaříš. Ale nejlepší bude, když se půjdeš zeptat a dáš vědět jak si dopadl. A čím větší restauraci nebo hotel zkusíš tím kvalitnější info získáš. Jinak pořídit si živnost na nakládání z odpady vyjma nebezpečných je jen otázka poplatku... .
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

Ladas píše:
při měsíci s 30 dny tedy projedeš 333,333 litru denně tzn. i se spotřebou kolem 8 když nebudu šetřit je to kolem 420km/den to se docela projedeš kam furt jezdíš?
Jezdím no ;) 3 auta v rodině který slouží i ve firmě. Nejdelší trasy se jezdí 1000km za den :o
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

mm píše:
Ladas píše:
Jezdím no ;) 3 auta v rodině který slouží i ve firmě. Nejdelší trasy se jezdí 1000km za den :o
tak to jo protože jedním bys to těžko zvládal :o
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“