Spotřeba PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Mára_VR6
Sběrač informací
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára_VR6 »

rendys píše:2hodky prace, cili cca 1000kc, menili mi jeste cep ramene, ten jsem mel svuj a prace tak stala celkem 1600,-
čauky, kde ti to dělali, zrovna to taky řeším a tak zjišťuju a sbírám informace...
Díky
VW forevwer.........
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

Beno, Ricany u Prahy
Halfi
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halfi »

Cau. tak jsem si procital temata ohledne vyssi spotreby u TDI PD a netusil jsem, ze je nas tolik co maji s timto problem. Mam Fabii 1,9 TDI PD. Najeto 140000 km auto mam jako druhy majitel. KDyz jsem ho kupoval melo najeto 98000 km. Nepamatuju si kolik zralo ze zacatku, ale ted mam budikovou prumernou spotrebu 6,5 - 6,8 l, coz mi pripada hodne, protoze kamarad se stejnym autem jezdi bez problemu 5,5 l. EGR jsem cistil, rozvody nekontroloval. Pravdielne menim vzduchove fitlry, tak nevim. Mel jsem to na hloubkovem testu pres Vagcom a zjistili jsme, ze pres vahu vzduchu jde do motoru vic vzduchu nez vyzaduje motor a nevim ciím to je. JKrom toho auto v zime trochu spatne startuje.
Je moznost, ze by byla spatna nejaka tryska? auto nijak necuka ani nekouri a vykon ma taky. Zkuste poradit :-)
Antonin
Sběrač informací

Chorvatsko za 5,5 l s PD 85kW

Příspěvek od Antonin »

Tak jsem tady s dalsi zkusenosti. Nechal jsem auto vycistit pripravkem BG CARE u meho rodinneho automechanika :) a odjel do Chorvatska. Pred vycistenim melo auto spotrebu nekdy az 7l a ted na dlouhe jizde to padlo az na 5,5l a to jsem mel prumernou rychlost okolo 110km/h. Vsem to doporucuji, kdo by chtel kontakt na mechanika, tak mu ho poslu. Zjistil jsem, ze spotreba rapidne klesne az tak po ujeti cca 80km, kdy je motor pekne vytemperovany, do te doby je spotreba tak okolo 6l pak jde az k 5l!
Halfi
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Chorvatsko za 5,5 l s PD 85kW

Příspěvek od Halfi »

Antonin píše:Tak jsem tady s dalsi zkusenosti. Nechal jsem auto vycistit pripravkem BG CARE u meho rodinneho automechanika :) a odjel do Chorvatska. Pred vycistenim melo auto spotrebu nekdy az 7l a ted na dlouhe jizde to padlo az na 5,5l a to jsem mel prumernou rychlost okolo 110km/h. Vsem to doporucuji, kdo by chtel kontakt na mechanika, tak mu ho poslu. Zjistil jsem, ze spotreba rapidne klesne az tak po ujeti cca 80km, kdy je motor pekne vytemperovany, do te doby je spotreba tak okolo 6l pak jde az k 5l!
Zni to zajimave a jak se to cisti? Nekam se neco naleje nebo vstrikne? Trosku to zkus specifikovat :?
Antonin
Sběrač informací

Příspěvek od Antonin »

Je to chemicke cisteni, kdy se cisti vstrikovaci system, saci system vice info je na www.bgcare.cz
Nejdrive jsem se branil to nechat udelat, ale kdyz jsem to pak zkusil a vidim ten rozdil ve spotrebe, tak jsem spokojen. Ujel jsem 3.000 km a je videt rozdil. Je to technologie vyvinuta specialne pro VW a spolu s ni, takze snad je to opravdu dobry. Proto to doporucuji :)
jakub
Sběrač informací

Příspěvek od jakub »

Antonin píše:Je to chemicke cisteni, kdy se cisti vstrikovaci system, saci system vice info je na www.bgcare.cz
Nejdrive jsem se branil to nechat udelat, ale kdyz jsem to pak zkusil a vidim ten rozdil ve spotrebe, tak jsem spokojen. Ujel jsem 3.000 km a je videt rozdil. Je to technologie vyvinuta specialne pro VW a spolu s ni, takze snad je to opravdu dobry. Proto to doporucuji :)
Ahoj, chci se jen zeptat, jestli je po aplikaci cistidla z BG Care nutna vymena oleje nebo ne. Uvazuju o tom nechat si EGR vyčistit, ale kamos me ted desi, ze se musi dat okamyite nejakej olej na proplach a po 1000 km opet vzmenit za normani.....coz u PD motoru neni zrovna malej peniz. Proto me zajima, jak to ve skutecnosti je.
Diky,
Jakub
Antonin
Sběrač informací

Příspěvek od Antonin »

Dela se to pri vymene oleje, ale pak se jezdi normalne 15 tis km. Alespon jsem nebyl upozornen na vymenu oleje.
jakub
Sběrač informací

Příspěvek od jakub »

Antonin píše:Dela se to pri vymene oleje, ale pak se jezdi normalne 15 tis km. Alespon jsem nebyl upozornen na vymenu oleje.
...dik, tak to radeji jeste par tisic pockam a necham to udelat az s vymenou. Nikde jsem totiz nenasel info jestli jo nebo ne.
Tak at slouzi, j
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

tak jak se vlastně nastavuje ten předvstřik??Měnili jsme rozvody na Superbu TDi-PD,měli jsme origo.škoda přípravky,tedy na vačku je to takový kolík a na kliku takový bazmek co se nasadí na kolo a musí jít zase do díry.Vše šlo lehounce,ale taky se mi zdá,že to chloupek více žere,jinak ale jsem to nepoznal-třebas na startech,kouřivosti apod.
Halfi
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halfi »

Antonin píše:Dela se to pri vymene oleje, ale pak se jezdi normalne 15 tis km. Alespon jsem nebyl upozornen na vymenu oleje.
Takze jsem se trochu informoval o tomhle systemu. S vymenou oleje to nema nic spolecneho. ten pripravek se pomoci nejakeho pristroje aplikuje primo do spalovaciho systemu, tzn. auto v tu chvili nejde na naftu ale na tu chemikalii. Cely proces trva asi pul hodiny.

Cena toho pripravku pro dieslove motory je BG Diesel Care (no. 229) 480,-. Vcetne prace se da pry vejit do 1000,- kc.
Antonin
Sběrač informací

Příspěvek od Antonin »

Halfi píše:
Takze jsem se trochu informoval o tomhle systemu. S vymenou oleje to nema nic spolecneho. ten pripravek se pomoci nejakeho pristroje aplikuje primo do spalovaciho systemu, tzn. auto v tu chvili nejde na naftu ale na tu chemikalii. Cely proces trva asi pul hodiny.

Cena toho pripravku pro dieslove motory je BG Diesel Care (no. 229) 480,-. Vcetne prace se da pry vejit do 1000,- kc.
Cena je vyssi, kdyz se dela vse komplet, tak je to asi za 2500,- a doporucuje se to provest s vymenou oleje, ale asi to neni podmineno.
Halfi
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halfi »

Antonin píše:
Halfi píše:

Cena je vyssi, kdyz se dela vse komplet, tak je to asi za 2500,- a doporucuje se to provest s vymenou oleje, ale asi to neni podmineno.
Nevim co myslis tim, ze se to dela komplet. Mluvil jsem primo s borcem, ktery ma zastoupeni BGCARE a ten mi rekl to, co jsem psal v predchozim prispevku.
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Halfi,jestli do toho půjdeš,dej echo.
Halfi
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Halfi »

cosby píše:Halfi,jestli do toho půjdeš,dej echo.
No silne o tom uvazuju. Mam nejaky problem se spotrebou a motor by potreboval trochu procistit. Ozvu se ti pristi tyden, potrebuju prokonzultovat jednu vec.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“