Skákanie otáčok
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Skákanie otáčok
Zdravím Vás a potreboval by som radu.Na mojom Pole 6N2 1.4 16v automat,mi pri zohriatom motore začínajú skákať otáčky.Chystám sa vymeniť čidlo teploty chladiacej kvapaliny,stávalo sa mi že ručička teploty spadla na nulu a vtedy Vag ukazoval chybu čidla,zatial som len skúsil nanovo nasadiť konektor na čidlo,teraz už ručička nepadá,ale ked sa motor zohreje vylezie na 90c,a už sa ani nehne,ale ked som mal auto napichnuté na Vag budíky sa držali na 90c,a v počítači teplota liezla až na 100 a potom sa pustil ventilátor,a práve vtedy ked bežal ventilátor a motor bol viac zaťažený začali skákať otáčky v rozsahu 300-800ot/min,a motor mal na mále aby nezdochol.Vag nenašiel žiadnu chybu.
Čo by ste mi doporučili?Môže vadné čidlo pri vysielaní zlých hodnôt do RJ spôsobovať pri zohriatí a zaťažení motora že motor nestíha a skáču otáčky?Alebo mám pozrieť ešte napr.škrtiacu klapku?
Dík za pomoc.
Čo by ste mi doporučili?Môže vadné čidlo pri vysielaní zlých hodnôt do RJ spôsobovať pri zohriatí a zaťažení motora že motor nestíha a skáču otáčky?Alebo mám pozrieť ešte napr.škrtiacu klapku?
Dík za pomoc.
-
- Aktivista
-
- Nováček
1.Čidlo vymenené
2.Klapka vyčistená.Vybral som ju,handrička,kefka a aceton,šlo to celkom dobre,a ked som ju dokázal vybrať a vyčistiť ja,tak to nemôže byť problém pre väčšinu ľudí.Som telesne postihnutý,len mi to trvalo dlhšie a trochu ma to zmohlo,ale inak pohoda.
Ešte to poriadne vyskúšané nie je,trocha som ho prebehol.Budík zas vyliezol len na 90 a držal tam,aj ked počítač ukazoval v rozsahu 84-99,otáčky mi skákali len na začiatku ale potom sa to nejako ustálilo a držali aj ked bežal ventilátor.Možno zajtra mu dám zabrať a uvidím ako sa bude správať.
2.Klapka vyčistená.Vybral som ju,handrička,kefka a aceton,šlo to celkom dobre,a ked som ju dokázal vybrať a vyčistiť ja,tak to nemôže byť problém pre väčšinu ľudí.Som telesne postihnutý,len mi to trvalo dlhšie a trochu ma to zmohlo,ale inak pohoda.
Ešte to poriadne vyskúšané nie je,trocha som ho prebehol.Budík zas vyliezol len na 90 a držal tam,aj ked počítač ukazoval v rozsahu 84-99,otáčky mi skákali len na začiatku ale potom sa to nejako ustálilo a držali aj ked bežal ventilátor.Možno zajtra mu dám zabrať a uvidím ako sa bude správať.
-
- Aktivista
Prepacte za OT: Druhy krat si rozmysli co napises. Nenecham si od niekoho bez priciny nadavat do hovadbombastiq píše:nejsem hovado !!! uplně normálně to ten motor pobere
u oktávky 1,6 zcela běžná věc
držím na 3000ot a stříkám a za 1 minutu je čistá jako nikdy

Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R