Moderátoři: šulda, Moderátoři
To ne jedu po normální okrsce ale samá rovina..á vesnice taky fuč....jinak fakt po těch 3km to topí a na 2300 to nikdy netočim pokud to neni ohřátý...tak teda ještě uvidim no...jak se to bude vyvíjet..díky.....Deivid píše:No tak jestli jedeš na 5ku konstantně při 2000tis ot.Tak jedeš asi po nějaké rychlostce a nebo dálnici.Takže motor má malé otáčky a jedeš vyšší rychlostí,takže se stačí ochlazovat a danné teploty nedosáhneš a jestli ještě topíš,tak zase odebíráš teplo,takž bych řekl,že je to normální,dej před chladič karton a je to.
Jo a ten předehřev se zapíná až od 2300ot a navíc musí mít altík rezervu,tzn nesmíš mít zapnuto moc spotřebičů.
Souhlasim,ja kdyz vyjizdim rano z garaze ve ktere je zhruba 10stupnu tak se mi dostane rucicka teplomeru na 90stupnu po asi 10km a to celou cestu ani netopim,abych co nejdriv zahral motor.A taky tocim okolo 2000ot.Je to proste TDI,silny blok motoru aby to sneslo tlaky a taky mensi tepelne ztraty,proto i ta spotreba je mensi nez u benzinu a jeste ty silne mrazy k tomu co jsou venku,no hnus.Luke píše:Já bych to neřešil. Mně to dělá podobně a mám nový auto. Každej by hned měnil teromostat a kdyby to dělalo na jejich, tak auto je v pořádku.
Dneska sem jel asi 35km, po státní cca 90km/h a hřálo se to pomalinku. Topí to docela rychle, jde vlažnej vzduch už asi po 2km. Na 90°C to vyleze s přehledem, ale když pustím dopení skoro na plno, jde to mnohem pomaleji a dokonce když pak přijedu do města a popojíždím, tak teplotá padá dolů. Zpátky sem si dal topení už jen asi na třetinu a vylezlo to na 90° a drželo to celou cestu. Všiml sem si, že když přijedu domů, na budíku 90°, zapnu topení na max, začne teplota krásně padat. Prostě se ty motory uchladí. Podle mě je to normální a věřím, že to udělá všem co tady ste.