Přehřejvá se 1,9tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
rfarsky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Přehřejvá se 1,9tdi

Příspěvek od rfarsky »

Zdravim klubáky
mám problém s přehříváním motoru,mám VW Passat B4 1,9tdi 66kw.Teplota motoru je běžně na 98°C termostat jsem dával novej,ventilátor někdy sepne někdy ne ale spíná až na 99°C až 100°C,teplota je odezírána z budíku na přístrojovce.Čidlo na spínání ventilátoru jsem měnil,a vše je při starém nic se nezměnilo jen že to někdy sepne.Zpátečka z chladiče mi vrací bez problémů už nevím čím by to mohlo být po rovince je v pohodě má 90°C ,ale jak čuchne ke kopci vylítně na cca 98°C nebo když ho proženu tak taky vyleze.Voda se mi neztrácí.Mám podezření na zanešenej chladič ale stejně není logický to spínání ventilátoru.Poradí někdo
Díkes
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

cidlo na spinani ventilatoru je v chladici ne ?
pak by to teda ukazovalo na ten zanesenej chladic ...
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
rfarsky
Přispěvovatel

Příspěvek od rfarsky »

jo jo je v chladiči to jsem vyměnil ale byly tam zoxidovaný dráty tak jsem je usřihl a přeletoval doufám že to tomu nebude vadit předtím to auto mělo termostat v háji a ukazovalo to furt 70°C po výměně termostatu se to hřeje,auto má klima takže je tam ještě chladič klima ten je taky pěkně zapráskanej ale když ho prosříknu vapkou tak mi zněj zůstanou jenom ty trubky :D
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

ten vodni chladic muze bejt zarostlej i zevnitr, to jsem mel na mysli
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
rfarsky
Přispěvovatel

Příspěvek od rfarsky »

Jo jo to jsem pochopil radily mi chladič vyndat a propláchnout octem máte někdo lepší radu
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

rfarsky píše:Jo jo to jsem pochopil radily mi chladič vyndat a propláchnout octem máte někdo lepší radu
calgon :)

prodavaj se i specialni proplachovaky na cooling system ani nemusis vyndavat chladic, rekbych ze to funguje
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

jestli to před tím mělo 70, když byl špatnej termostat tak asi chladič nebude zas tak zasranej když to uchladilo s částečně otevřeným termostatem ne??? co to bylo za značku toho termostatu? už se mi několiktrát stalo, že to s novým nefungovalo.. kup kvalitní a dej ho tam. ze zkušenosti v takových případech hledej chybu tam kde se stala, což v tomhle případě byla výměna termostatu..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Zkontroluj ještě tu slabou hadičku, co vede z vyrovnávací nádobky, stane se, že do ní vlítne bordel a pak to dělá pěknou paseku, ta totiž odvádí vzduch z hadice, co vede do chladiče a pak se tam dělaj bubliny!
2x se mi to už stalo.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
rfarsky
Přispěvovatel

Příspěvek od rfarsky »

Kornout píše:Zkontroluj ještě tu slabou hadičku, co vede z vyrovnávací nádobky, stane se, že do ní vlítne bordel a pak to dělá pěknou paseku, ta totiž odvádí vzduch z hadice, co vede do chladiče a pak se tam dělaj bubliny!
2x se mi to už stalo.
to je v pohodě zkusím to po dovolený rozhodit a vyčistit ten chladič pro jistotu koupím nový termostat.Potm dám vědět ,díkes za rady
vlacek
Přispěvovatel

Příspěvek od vlacek »

to stejne nam delalo firemni LT stacilo vycistit vapkou chladic vyletelo z nej hromada bordelu a je po problemu varovani strikat pouze kolmo k chladici strikani ze strany ohyba ty listy
rfarsky
Přispěvovatel

Příspěvek od rfarsky »

vlacek píše:to stejne nam delalo firemni LT stacilo vycistit vapkou chladic vyletelo z nej hromada bordelu a je po problemu varovani strikat pouze kolmo k chladici strikani ze strany ohyba ty listy
Tak jsem to prostříknul vapkou o cca dva stupne se to se to zlepsilo tak že mě čeká ještě ten chladič.
Jinak dneska jsme posunuli rozvody,protože jezdím asi půl roku o zub a konečně jde poštelovat předvstřik,dali jsme ho na 65,problém je že auto hulí modře ať je předvstřik velkej nebo malej,úbytek oleje zatím nepozoruju od výměny do výměny cca 8000km nedolívám.Vypadá to,že něco bude špatně jaké jsou příčiny modrého kouře.Ještě to není tak výrazný ale abych věděl na co se mám připravit.
rfarsky
Přispěvovatel

Příspěvek od rfarsky »

A ještě jedno zjištění teplota nafty mi ukazuje 147 při 88°C není to trochu moc?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“