nabourany passat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

SupermanXXX
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od SupermanXXX »

tu nespokojenost co jste zažili s triglav jsem zažil i s ostatníma pojistovnama. třepa z český to trvalo 5 měsíců, pořád sem něco skenoval a faxoval a kdybych tam nevolal každej tejden nemám nic dodnes (wallbash) sou to všechno kurvy (wallbash) každopádně nadyktuj všechno co máš špatný! i to co předtím už bylo ;)
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od kaad »

Je to asi 3 roky. Stojím v Olomouci na křižovatce a naráz za zadu bomba jako prase. Nějaké ženštině se asi nelíbila červená na semaforu a tak to napálila do golfa co stál za mnou a ten pak naletěl do mého pašíka. Věřte nebo ne ta její felda byla na odpis ten golf za mnou měl zrušený zadek i předek a já měl pouze prasklý zadní nárazník. Bylo to týden před odjezdem do Chorvatska a tak jsem láknul druhý nárazník, vyměnil poslal jsem do Kooperativy fakturu za opravu, protože se to opravovalo v mojí opravně, dodal jsem dokonce i kopie nákupních dokladů a jel jsem se vyhřívat k moři. Za 14 dní jsem se vrátil na účtu nic. Po měsíci nic. Začaljsem se o to tedy zajímat a zjistil jsem, že i ty moje prachy poslali tomu chlápkovi s tím golfem. No, bordel nad bordel. Lítal jsem kolem toho ještě pěkně dlouho než mi ty prachy vyplatili. Takže z toho plyne poučení: nikomu nevěř a pojišťovnám dvojnásob.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

kaad píše:Takže z toho plyne poučení: nikomu nevěř a pojišťovnám dvojnásob.
A moj otec ma este jedno prislovie: kazda poistovna zije z toho, koho na com oj...be!
Pampaliny
Přispěvovatel

Příspěvek od Pampaliny »

me loni v lete nekdo pres noc zrusil na passatu pravy predni blatnik. Policie to sepsala, zajel jsem do kooperativy na foceni, nabidli mi nekolik forem plneni. Zajel jsem do VW, shodou okolnosti byl ten servis od kooperativy autorizovany, takze vse slo mimo me. za tyden jsem si vyzvedl auto jako nove, zaplatil 5000 spoluucast a pohoda.. Nicmene vzdycky je na tom bity ten poskozeny. Tyden bez auta, dovolena z prace kvuli vyrizovani a jeste 5000 za neco co clovek nezpusobil.. zatim na kooperativu nedam dopustit, co jsem tak slysel, tak u cesky to neni kdovi co.. jen pekny reklamy v televizi..
VW Passat Variant 1,9TDI 85KW, AJM, model 1999
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Naštěstí se mi to ještě nestalo ale bráchové na to měli štěstí.Vždy volají 800 331 108.Informace zde http://www.cervenyandel.cz/ Pokud nemáš nic platit tak musíš být TY ten bez viny.Potom je to už sranda.Zavoláš poradí ti,přivezou ti auto aby jsi mohl jezdit po dobu opravy,odvezou tvoje do servisu a po kompletní opravě si ho vyzvedneš.Nejlepší na tom je to že neplatíš ani korunu.Všechno se platí z pojistky vinníka i ten pronájem auta.Odváží auto do smluvních servisů a nevím jak jinde ale oba bráchové měli auta opravená kvalitně i s kvalitním lakem.Na jednom autě se stalo že po opravě chtěl doštelovat zámek dveří u řidiče tak tam brácha zavolal frajeři si přijeli s odtahovkou na náměstí v Plzni,naložili auto a za 2 hodiny mu ho zase na náměstí přivezli.
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

A kdyby se někdo ptal, proč je tak drahé povinné ručení a proč se neustále zdražuje taktady je odpověď.
Naštěstí se mi to ještě nestalo ale bráchové na to měli štěstí.Vždy volají 800....Informace zde http://www.cervenyandel.cz/ Pokud nemáš nic platit tak musíš být TY ten bez viny.Potom je to už sranda.Zavoláš poradí ti,přivezou ti auto aby jsi mohl jezdit po dobu opravy,odvezou tvoje do servisu a po kompletní opravě si ho vyzvedneš.Nejlepší na tom je to že neplatíš ani korunu.Všechno se platí z pojistky vinníka i ten pronájem auta.Odváží auto do smluvních servisů a nevím jak jinde ale oba bráchové měli auta opravená kvalitně i s kvalitním lakem.Na jednom autě se stalo že po opravě chtěl doštelovat zámek dveří u řidiče tak tam brácha zavolal frajeři si přijeli s odtahovkou na náměstí v Plzni,naložili auto a za 2 hodiny mu ho zase na náměstí přivezli.
Jelikož všechny kdož profitují na chybách druhých platíme my všichni v pojištění. (wallbash)
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

dury2 píše:A kdyby se někdo ptal, proč je tak drahé povinné ručení a proč se neustále zdražuje taktady je odpověď.
Naštěstí se mi to ještě nestalo ale bráchové na to měli štěstí.Vždy volají 800....Informace zde http://www.cervenyandel.cz/ Pokud nemáš nic platit tak musíš být TY ten bez viny.Potom je to už sranda.Zavoláš poradí ti,přivezou ti auto aby jsi mohl jezdit po dobu opravy,odvezou tvoje do servisu a po kompletní opravě si ho vyzvedneš.Nejlepší na tom je to že neplatíš ani korunu.Všechno se platí z pojistky vinníka i ten pronájem auta.Odváží auto do smluvních servisů a nevím jak jinde ale oba bráchové měli auta opravená kvalitně i s kvalitním lakem.Na jednom autě se stalo že po opravě chtěl doštelovat zámek dveří u řidiče tak tam brácha zavolal frajeři si přijeli s odtahovkou na náměstí v Plzni,naložili auto a za 2 hodiny mu ho zase na náměstí přivezli.
Jelikož všechny kdož profitují na chybách druhých platíme my všichni v pojištění. (wallbash)
Myslím že je to takhle v pořádku.Nechtělo by se mi platit tisíce za chybu druhého.
Yamaha R1 110Kw
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

To je sice pravda,ale mě se zase nechce platit za to, že nějaký viník nehody se nedostavuje půl roku a poškozeného to netlačí, protože si vozí zadek v zapůjčeném autě.
Prostě bych udělal základní pojištění jenom na vzniklou škodu, to by bylo cenově nejnižší. Pro toho kdo nebourá a je poctivý to povětšinou postačí. No a ten kdo riskuje a ještě se vyhýbá úřadům, toho bych pak nechal zaplatit škodu následnou ( způsobenou jeho laxním postojem k problému) no a proti této škodě by se taky dalo pojistit.
Ono to teď zní slibně, že za pouhých 4 tis za rok ( povinné ručení ) máš jistotu toho, že v případě nezaviněné nehody dostaneš náhradní auto a takřka o nic se nestaráš. Jenže až se tohle rozmůže a těchto služeb budou užívat všichni, pojišťovny budou muset zvýšit základní sazby ručení.
Nejedná se tu o cenu za zapůjčení fabie na 14 dní, ale zatím vším jsou další náklady: odtahovka, sevis (který aby mohl být v seznamu cerveného anděla musí pěkně platit - tím pádem je dražší), ale i banda právníků která bude za poškozeného vyřizovat nekonečný kolotoč mezi sevisem, magistrátem a pojištovnou.
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

dury2 píše:To je sice pravda,ale mě se zase nechce platit za to, že nějaký viník nehody se nedostavuje půl roku a poškozeného to netlačí, protože si vozí zadek v zapůjčeném autě.
Prostě bych udělal základní pojištění jenom na vzniklou škodu, to by bylo cenově nejnižší. Pro toho kdo nebourá a je poctivý to povětšinou postačí. No a ten kdo riskuje a ještě se vyhýbá úřadům, toho bych pak nechal zaplatit škodu následnou ( způsobenou jeho laxním postojem k problému) no a proti této škodě by se taky dalo pojistit.
Ono to teď zní slibně, že za pouhých 4 tis za rok ( povinné ručení ) máš jistotu toho, že v případě nezaviněné nehody dostaneš náhradní auto a takřka o nic se nestaráš. Jenže až se tohle rozmůže a těchto služeb budou užívat všichni, pojišťovny budou muset zvýšit základní sazby ručení.
Nejedná se tu o cenu za zapůjčení fabie na 14 dní, ale zatím vším jsou další náklady: odtahovka, sevis (který aby mohl být v seznamu cerveného anděla musí pěkně platit - tím pádem je dražší), ale i banda právníků která bude za poškozeného vyřizovat nekonečný kolotoč mezi sevisem, magistrátem a pojištovnou.
To jsi špatně pochopil.Nečeká se jestli se vinník někam dostaví.Takže se to auto může opravovat hned jak se určí kdo je vinník.
Yamaha R1 110Kw
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

ROBIG píše:Naštěstí se mi to ještě nestalo ale bráchové na to měli štěstí.Vždy volají 800 331 108.Informace zde http://www.cervenyandel.cz/ Pokud nemáš nic platit tak musíš být TY ten bez viny.Potom je to už sranda.Zavoláš poradí ti,přivezou ti auto aby jsi mohl jezdit po dobu opravy,odvezou tvoje do servisu a po kompletní opravě si ho vyzvedneš.Nejlepší na tom je to že neplatíš ani korunu.Všechno se platí z pojistky vinníka i ten pronájem auta.Odváží auto do smluvních servisů a nevím jak jinde ale oba bráchové měli auta opravená kvalitně i s kvalitním lakem.Na jednom autě se stalo že po opravě chtěl doštelovat zámek dveří u řidiče tak tam brácha zavolal frajeři si přijeli s odtahovkou na náměstí v Plzni,naložili auto a za 2 hodiny mu ho zase na náměstí přivezli.
Tak už chápu, proč kamarád musel zrušit stavebko, protože mu to v pomalý zatáčce uklouzlo. Opřel se do Vita a vzal mu kolo, blatník světlo a poloosu. Zahučel do toho za 200 papírů. Měl teda pod kůží asi půl promile ze silvestra, ale to se může stát ráno kde komu. (crazy)
Oct asv 2000, DieselPower
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Pája 19 píše:
ROBIG píše:Naštěstí se mi to ještě nestalo ale bráchové na to měli štěstí.Vždy volají 800 331 108.Informace zde http://www.cervenyandel.cz/ Pokud nemáš nic platit tak musíš být TY ten bez viny.Potom je to už sranda.Zavoláš poradí ti,přivezou ti auto aby jsi mohl jezdit po dobu opravy,odvezou tvoje do servisu a po kompletní opravě si ho vyzvedneš.Nejlepší na tom je to že neplatíš ani korunu.Všechno se platí z pojistky vinníka i ten pronájem auta.Odváží auto do smluvních servisů a nevím jak jinde ale oba bráchové měli auta opravená kvalitně i s kvalitním lakem.Na jednom autě se stalo že po opravě chtěl doštelovat zámek dveří u řidiče tak tam brácha zavolal frajeři si přijeli s odtahovkou na náměstí v Plzni,naložili auto a za 2 hodiny mu ho zase na náměstí přivezli.
Tak už chápu, proč kamarád musel zrušit stavebko, protože mu to v pomalý zatáčce uklouzlo. Opřel se do Vita a vzal mu kolo, blatník světlo a poloosu. Zahučel do toho za 200 papírů. Měl teda pod kůží asi půl promile ze silvestra, ale to se může stát ráno kde komu. (crazy)
No jo za chyby se platí.Anebo Ty by jsi byl spokojenej kdyby ti někdo zrušil auto a ty bys to platil?Myslím že bys na to koukal z jiného pohledu.Jakou máš jinou možnost když auto potřebuješ každej den už jen k tomu aby jsi se dostal do práce?A to se už nebavím o čase kterej strávíš vyřizováním pojistky a opravy auta.
Yamaha R1 110Kw
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Jen říkám, že je třeba si uvědomit že podobné parazitující společnosti jsou placené pojišťovnou, ta samozřejmě nechce přijít o své příjmy takže se v globále zvýší pojistné. Takovéhle firmy bych zakázal. Odtahovku a auto by ti měla půjčit pojišťovna viníka.
Ono až tvojí pojišťovně přijde za nedobrždění a následný tvůj ťukanec do auta před tebou, kdy se zničí jenom nárazník, přijde faktura na 15 tis oprava + 3 tis odtah + 12 tis zapůjčení auta + 7 tis administrativa a právní servis, tak si pojišťovna spočítá, že tuhle cifru z tebe nedostane malusem +10% k povinnému ručení. To by jsi musel být hodně dlouho jejím klientem a nikdy už nebourat. :(
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

dury2 píše:Jen říkám, že je třeba si uvědomit že podobné parazitující společnosti jsou placené pojišťovnou, ta samozřejmě nechce přijít o své příjmy takže se v globále zvýší pojistné. Takovéhle firmy bych zakázal. Odtahovku a auto by ti měla půjčit pojišťovna viníka.
Ono až tvojí pojišťovně přijde za nedobrždění a následný tvůj ťukanec do auta před tebou, kdy se zničí jenom nárazník, přijde faktura na 15 tis oprava + 3 tis odtah + 12 tis zapůjčení auta + 7 tis administrativa a právní servis, tak si pojišťovna spočítá, že tuhle cifru z tebe nedostane malusem +10% k povinnému ručení. To by jsi musel být hodně dlouho jejím klientem a nikdy už nebourat. :(
Rozdíl je i v tom že ty se v autech vyznáš a umíš si třeba na místě odhadnout aspoň na 80% škodu.Ale co lidi který s autem jenom jezdí?Ty si neodhadnou ani množství oleje v motoru (bráno s nadsázkou)natož výši škody.Pro takové lidi je ta služba k nezaplacení.Navíc nevím proč tak obhajuješ pojišťovny.Tohle je snad jejich náplň?Stěžuje si snad pojišťovna když léta platíš a nebouráš.
Yamaha R1 110Kw
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Neobhajuji pojišťovny, jenom se mi nelíbí, že na neštěstí bude ještě někdo třetí vydělávat. To povede ke zvýšení pojištění.
Dneska,kdy už si snad nikdo nedovolí být nepojištěný ( jelikož konečně funguje centrální registr pojištěných aut ) dal bych prostě dal povinnost pojišťovně viníka aby se postarala o poškozeného. Minimální kvalitu této služby bych stanovil zákonem. Prostě mě váš klient naboural, tak se o mě postarejte! A já nechci mít kolem toho žádné běhání a vydání. Dokud auto neopravíte, budu jezdit vaším. Tosi pak pojišťovna ohlídá, aby nedocházelo ke zmiňovaným PRÚTAHÚM! A o to jde ne?
Ale to je jen tlachání, uvidíme co přinese budoucnost ;)
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

dury2 píše:Neobhajuji pojišťovny, jenom se mi nelíbí, že na neštěstí bude ještě někdo třetí vydělávat. To povede ke zvýšení pojištění.
Dneska,kdy už si snad nikdo nedovolí být nepojištěný ( jelikož konečně funguje centrální registr pojištěných aut ) dal bych prostě dal povinnost pojišťovně viníka aby se postarala o poškozeného. Minimální kvalitu této služby bych stanovil zákonem. Prostě mě váš klient naboural, tak se o mě postarejte! A já nechci mít kolem toho žádné běhání a vydání. Dokud auto neopravíte, budu jezdit vaším. Tosi pak pojišťovna ohlídá, aby nedocházelo ke zmiňovaným PRÚTAHÚM! A o to jde ne?
Ale to je jen tlachání, uvidíme co přinese budoucnost ;)
Neboj oni si tu dobu opravy hlídají už teď.Navíc na každou opravu je v tabulce doba opravy.Když se opravovalo bráchovo auto tak se v servise byli podívat 2x v jednom týdnu.
Yamaha R1 110Kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“