Test Tlumičů
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Test Tlumičů
Jaké s tím máte zkušenosti, někdo říká ze to je k ničemu, protože mu úplně vymlácený tlumič vyhodnotil test jako dobrý atd... někdo říká že je to dobrá věc. Já osobně si myslím že to něco do sebe má. Nevíte kam v Praze a okolí za dobrým testem?
Seat Toledo 1.9 TDI AHF r.v.2000, 81kW + čip
ale poradnej test pocita s presnejma parametrama vozu ne?Smoke píše:jj, testy tl. jsou pouze informativní, a dost záleží na hmotnosti vozu (když sme zkusili nového D. Matiz tak na tom poskakoval a tlumiče 30%). a stará omega s vyteklíma tl. naměřilo 75%
si vzpominam, ze jsem kdysi chtel dat na test Hyundai Elantru a vyhodili me pryc, ze na Elantru nemaj data

VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
My měli ultazvukovou zkošečku. Ta snímala vzdálenost senzorů upevněných na blatníku a senzoru na zemi. Pak se musel tlumič promáčknout co nejvíc, rychle pustit, a vyhodnotilo to ustalení té vzdálenosti( narovnání sinusovky) K tomu bylo lejstro s referenčními hodnotami jednotlivých aut, které se před měřením zadávaly.
Teoreticky dobré, v praxi bych dokázal naměřit a vytisknout oficiální protokol jaký bych chtěl.
Teoreticky dobré, v praxi bych dokázal naměřit a vytisknout oficiální protokol jaký bych chtěl.
T613 V8 > R5 1.4 > Š.Felicia MPi > Š.Octavia Combi ASV
Já mám s testem tlumičů negativní zkušenosti. Byl jsem tam celkem dvakrát. Poprvé mi změřili účinnost na třech tlumičích cca 20% a jeden 40%. Jelikož se mi naskytla dobrá koupě na tlumiče sachs-předek a bilstein-zadek. Tak jsem je vyměnil. A hele, na testu měly všechny tlumiče cca 25%. Takže tomu moc nevěřím. Technik mi na to řekl, že si možná ty tlumiče pořádně nesedly. Každopádně mi teď vrtá hlavou, jestli ty staré nebyly dobré.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
Re: test
No ale to ti v podstatě řeklo, že je KO, protože hranice správné funkčnosti tlumiče podle toho testu je myslím 65 nebo 70%... Já je dělám pravidelně na všech dovezených tlumičích a vždy to odráží realitu a test odpovídá i subjektivnímu dojmu o stavu tlumení...jimo píše:mam takovou zkusenost tlumice ko a na testu 60%
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG

Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Asi taky hodně záleží na jaké mašině se to měří, já sem nejmíň na dovezeném autě měl 64% a to už sem při jízdě věděl, že tlumiče jsou před smrtí, protože auto houpalo jak sviňa... Nedovedu si představit naměřit 25%, jak by to asi vypadalo při jízdě... Navíc sem nikdy neměl větší rozdíl mezi jednotlivými koly větší než tak 5%, spíš tak 3%, takže asi opravdu záleží, na čem se to měřilo...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...

Říkám, ty tlumiče jsou nový a on na mě, že jsou po smrtiRider.23 píše:Asi taky hodně záleží na jaké mašině se to měří, já sem nejmíň na dovezeném autě měl 64% a to už sem při jízdě věděl, že tlumiče jsou před smrtí, protože auto houpalo jak sviňa... Nedovedu si představit naměřit 25%, jak by to asi vypadalo při jízdě... Navíc sem nikdy neměl větší rozdíl mezi jednotlivými koly větší než tak 5%, spíš tak 3%, takže asi opravdu záleží, na čem se to měřilo...

Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB