aditíva a turbo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kaskader
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od kaskader »

Zdravím,

používam podobný sajrajt, Castrol TDA, tankujem na JET, prípadne nejaký ten kanister a zatiaľ som problém nemal. Možno je to placebo, ale zdá sa mi, že sprvím na nádrži s aditívom cca o 50-80 km viac, ako bez aditíva. niekedy aditívum nepridávam, keď sa ponáhľam, alebo je fakt kur.vská zima a pobyt na vzduchu minimalizujem :-)

btw. testom a novinárom verím asi ako tomu, že silan silanizuje
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Pája 19 píše:Kolega natankoval u ONA a druhej den byla nafta zamrzlá(-15 stupňů). Od tý doby kupuje naftu jen u značkovejch pump, leje aditivum a každý ráno startuje bez problémů.
Těch story o tom, jak kdosi něco natankoval kdesi a pak oprava za desítky tisíc jsem už četl mnoho. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by měl nějaký problémy způsobené palivem. A že kolega natankoval u ONA a pak zamrznul v -15.... Je to auto OK? funguje vyhřívání filtru (ventilek) nemá tam vodu v nádrži?? Kdy měnil paliváč? Za všechno může nafta, to je jasný... :)

Jo, mimochodem k tématu: Story o tom, jak nekvalitní nafta zničila turbo jsem už taky četl... :D
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

stará rotačka jezdí na vyždímanej hadr,PD taky něco vydrží ale až se časem,a to nebude dlouho trvat, budou prodávat jen commonraily,tak budete aditivovat všichni :) Znám lidi,kteří neví co je aditivum a mají 300 tisíc bez problemu,ale znám i takový (můj bratranec) kteří mají polovic najeto,auto od novoty a čerpadlo v háji. A kdo nevěří že je v ČR nafta suchá,tak mu to neberu,ale ať on zas netvrdí že aditvum je bezvýznamná vodička...
stofane
Sběrač informací

Příspěvek od stofane »

Ťažko niekoho o niečom presviedčať, keď tomu neverí, alebo nechce tomu veriť pokiaľ jemu samému nevznikne nejaký problém, ale aj tak tomu potom nebude veriť, že práve aditívum by mu pomohlo keby ho lial do nafty...., každý ma na to svoj názor.........to je ako s advokátmi........dvaja advokáti a tri právne názory .......nech si to každý sám vyrieši..... :roll:
Octavia, 1,9 TDi, 81kW, 2002
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“