olej v sání
Moderátoři: šulda, Moderátoři
olej v sání
Ahoj lidi,
na svém fiatu doblo 1,9 D jsem zjistil, že mi uniká olej. Zprvu jsem si myslel, že z pod víka ventilů a chtěl jsem ho přetěsnit. Po rozebrání jsem zjistil, že unikal mezi sáním které je napojeno na celé ventilové víko. prostě v tý hadici bylo trochu oleje tak 2dcl a mezi tím spojem to teklo ven. Vyčistil jsem to a pořádně dotáhl. Je to normál ??
na svém fiatu doblo 1,9 D jsem zjistil, že mi uniká olej. Zprvu jsem si myslel, že z pod víka ventilů a chtěl jsem ho přetěsnit. Po rozebrání jsem zjistil, že unikal mezi sáním které je napojeno na celé ventilové víko. prostě v tý hadici bylo trochu oleje tak 2dcl a mezi tím spojem to teklo ven. Vyčistil jsem to a pořádně dotáhl. Je to normál ??
Ok jen se chci zeptat jestli je normál aby u atmosférickýho dieselu byl olej v sání. U turba by tam olej mohl jít přes turbo, ale u atmosféráku nee. Odvětrání kliky je tuším přímo do ventilovýho víka a ne do sání. Ještě je do sání napojena nějaká trubka z které by to mohlo jít, ale nevim co to jee. Poradí někdo ??
Malá zkušenost. Uno 1,7d mojí ženymělo před 120tis. také zaolejovaný vzduchový filtr. Vyměnil jsem ho, po dalších 10tis. znova a pak znova a posledních 60 už ne . Nevím kudy tam teče, pravděpodobně nějak přez odvětrání skříně při určitém režimu otáček. Teď už ho jenom vyplachuju v benzínu. Auto je vrak a motor by vydržel ještě jedno. Najeto 320tis. skutečných.
olej
ten olej se tam bere přez odvetrávání klikové skříně, pro zkoušku: vyčisti sání a odpoj odvětrávání, hlavně ho nezaslepu, stačí když na něj napojíš hadici a konec vyvedeš do malé PETlahve
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI