olej v sání

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
frcus
Sběrač informací
Odpovědi: 0

olej v sání

Příspěvek od frcus »

Ahoj lidi,
na svém fiatu doblo 1,9 D jsem zjistil, že mi uniká olej. Zprvu jsem si myslel, že z pod víka ventilů a chtěl jsem ho přetěsnit. Po rozebrání jsem zjistil, že unikal mezi sáním které je napojeno na celé ventilové víko. prostě v tý hadici bylo trochu oleje tak 2dcl a mezi tím spojem to teklo ven. Vyčistil jsem to a pořádně dotáhl. Je to normál ??
frcus
Sběrač informací

Příspěvek od frcus »

Ok jen se chci zeptat jestli je normál aby u atmosférickýho dieselu byl olej v sání. U turba by tam olej mohl jít přes turbo, ale u atmosféráku nee. Odvětrání kliky je tuším přímo do ventilovýho víka a ne do sání. Ještě je do sání napojena nějaká trubka z které by to mohlo jít, ale nevim co to jee. Poradí někdo ??
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

nepreplnil si to olejom??? vypustil si ten stary ked si daval novy??? sory za taku otazku ale stat swa moze vselico (LOL)
frcus
Sběrač informací

Příspěvek od frcus »

Hele olej jsem vypustil a dal do poloviny měrky. Auto startuje i v mrazech -10 na brnknutí. Olej nežere a nekouří akorát mě zmátnul ten olej v sání tak se chci optat esli je to normál....
lektox
Nováček

Příspěvek od lektox »

tento istii problem som mal ja na favorite ze do vzduchoveho filtra mi vitlacilo aspon liter oleja zmiesaneho z nemrzkou tak som vimenil celi motor mam ho v pivnici a este som ho racej ani nerozoberal :-D :-D
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

tak som vimenil celi motor mam ho v pivnici
To my máme v pivnici pivo. A to je lepší, než motor po smrti.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
lektox
Nováček

Příspěvek od lektox »

taak to jo (LOL) (LOL)
albert22
Přispěvovatel

Příspěvek od albert22 »

Malá zkušenost. Uno 1,7d mojí ženymělo před 120tis. také zaolejovaný vzduchový filtr. Vyměnil jsem ho, po dalších 10tis. znova a pak znova a posledních 60 už ne . Nevím kudy tam teče, pravděpodobně nějak přez odvětrání skříně při určitém režimu otáček. Teď už ho jenom vyplachuju v benzínu. Auto je vrak a motor by vydržel ještě jedno. Najeto 320tis. skutečných.
Milo75
Přispěvovatel

olej

Příspěvek od Milo75 »

ten olej se tam bere přez odvetrávání klikové skříně, pro zkoušku: vyčisti sání a odpoj odvětrávání, hlavně ho nezaslepu, stačí když na něj napojíš hadici a konec vyvedeš do malé PETlahve
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“