SHARAN AUY

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

sP píše:
Marek77 píše:Provozovat motor v tak nízkých otáčkách je zločin, zejména pak na tak vysoké kvalty - člověče, kdo Tě učil řídit?

Pravděpodobnou příčinou těch vibrací je dvouhmotový setrvačník, který se díky přetěžování v nízkých otáčkách odporoučel.
Ty jsi nikdy nejel po městě na 5ku 55km/hod a nezačal jsi zvolna zrychlovat za cedulí?
Ne, nikdy. Mně nesmí otáčky pod 1800 rpm, pouze výjimečně pustím trojku na 1500, ale to je opravdu vzácně.

Tvůj problém je jednoznačně prasklý tlumič dvouhmotového setrvačníku - je tam vůle jak prase a rozklepe to celý auťák. Jo, když neumíš jezdit a podtáčíš, nediv se, že to bude něco stát. A to buď rád, že je to "jen" setrvák, u motorů AUY se díky přetěžování v nízkých otáčkách rády podpalují písty.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
sP
Přispěvovatel

Příspěvek od sP »

Marek77 píše:
sP píše:
Marek77 píše:Provozovat motor v tak nízkých otáčkách je zločin, zejména pak na tak vysoké kvalty - člověče, kdo Tě učil řídit?

Pravděpodobnou příčinou těch vibrací je dvouhmotový setrvačník, který se díky přetěžování v nízkých otáčkách odporoučel.
Ty jsi nikdy nejel po městě na 5ku 55km/hod a nezačal jsi zvolna zrychlovat za cedulí?
Ne, nikdy. Mně nesmí otáčky pod 1800 rpm, pouze výjimečně pustím trojku na 1500, ale to je opravdu vzácně.

Tvůj problém je jednoznačně prasklý tlumič dvouhmotového setrvačníku - je tam vůle jak prase a rozklepe to celý auťák. Jo, když neumíš jezdit a podtáčíš, nediv se, že to bude něco stát. A to buď rád, že je to "jen" setrvák, u motorů AUY se díky přetěžování v nízkých otáčkách rády podpalují písty.
Logika v tom je, pokusím se to "uživatelce" vysvětlit. Existuje na AUY jednohmota? Ale proč to nedělá bez kardanu?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

kolik tomá najeto?softver je bez úpravy? ráno po startu jde motor na volnoběh pravidelně? netvrdím že by to dvouhmota nemohla být , ale ta by se takhle chovala na všechny kvalty, a na volnoběh by to měnilo otáčky , a motor by se třepal
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Jednohmota se do AUY seriově nedávala, ale lze ji nahradit z jiného motoru.
sP
Přispěvovatel

Příspěvek od sP »

Marek77 píše:Jednohmota se do AUY seriově nedávala, ale lze ji nahradit z jiného motoru.
Tak jsem kleknul na majitele a ten se pod hrozbou fyzického násilí přiznal, že je to čipnuté. Ale prý to dělalo i předtím :roll: .
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

sP píše:
Marek77 píše:Jednohmota se do AUY seriově nedávala, ale lze ji nahradit z jiného motoru.
Tak jsem kleknul na majitele a ten se pod hrozbou fyzického násilí přiznal, že je to čipnuté. Ale prý to dělalo i předtím :roll: .
zly chip(nalozene vocpoda pyco), podtacanie motora na vysokych kvaltoch, a tu je vysledok :)
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
sP
Přispěvovatel

Příspěvek od sP »

netopier píše:
sP píše:
zly chip(nalozene vocpoda pyco), podtacanie motora na vysokych kvaltoch, a tu je vysledok :)
Tak, tak. Teď jsem s tím udělal zkušební jízdu, současně s počátkem vibrací jde z výfuku tak černý kouř, že auta za mnou zapínají mlhovky, skončí vibrace a kouř zmizí. (LOL)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

A co říká VAG ?
sP
Přispěvovatel

Příspěvek od sP »

Marek77 píše:A co říká VAG ?
VAG říká, žádné závady, v měrených hodnotách se zdá taky všechno v pořádku......
anydraj
Aktivista

Příspěvek od anydraj »

Posli mi upravu, pokud to umis vytahnout.Podivam se na to.Mam to same auto.
sP
Přispěvovatel

Příspěvek od sP »

anydraj píše:Posli mi upravu, pokud to umis vytahnout.Podivam se na to.Mam to same auto.
Dík za nabídku, vydolovat to z toho asi nedokážu, ani nevím čím... A dnes si s tím uživatel odjel k "tunerovi" ten, že se na to podívá jestli se prý něco nepo...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“