octa 4x4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
octa 4x4
zdarec všetci.chlapi potrebujem poradit,octa 4x4 dnes mi začalo dačo tukat od zadnej napravy resp.ked zapnem klučik tak od zadneho diferaku sa ozyva take tukanie asi pol sekundovych intervaloch a zapinanie a vypinanie akoby čerpadielka alebo motorčeka,neviem to presne identifikovat ale ide to od haldexu___
dík.
-
SupermanXXX
- Přispěvovatel
k tem clenum, vagem - test akcnich clenu, cerpadlo ti musi zavrcetvlado15 píše:olej som tam nemenil,kupil som to bez informacii o udržbe a servise tak neviem kedy a či tam bol meneny olej,fachalo to bez problemu tak som sa do toho nevrtal,inak čo s tymi členmi som mimo misu???
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Prisel si na to?vlado15 píše:no ved to je ta vec,ked zapnem klučik tak počujem ako to čerpadlo stale zapína a vypína a prestane až ked vypnem kluč a to doteraz nerobilo,takže vymenit olej a filter,tu vymenu na dvore bez jamy alebo dvihaku asi neurobím o tom pristupe som si to naštudoval,vymyslené velmi špekulansky...
Znamej ma to stejne po zapnuti klicku to porad bezi a neprestane :-/
Ted to resim porad sviti ABS.
Bosch kts 570,vcds,Beeprog
Nejlépe půjčit za úplatu v nějakém servise,je to taková hokejka a i s ní je to jak ježek v kleci. Podle mě,co jsem hledal a prošel sem toho hodně,tak se mění olej v haldexu po 30 000km a každou druhou výměnu i filtr aspoň u starších generací. Ted sem ho zrovna taky měnil po 30tis vypadal strašně jedna třetina nějakej maglajs jak roztopená grafitka filtr toho byl taky plnej ale na prstech se to krásně rozpustilo piliny nebo drobky v tom nebyli. Netuším proč,hadička přepadu tam je nasazená a napojená do nosníku tak jak má.A to sem to cca 1,5 roku zpět poctivě sám vyměnil. Nechám to chvíli jezdit a vyměním ten olej znova,pro jistotu.
GOLF 4 96 Kw asz Var. 4Motion
Re: octa 4x4
Tipoval bych na KO jednotka haldexu, resp. budič CAN sběrnice. Bohužel pokud vím, tak opravit to stejně nelze jinak než výměnou jednotky. Na diagnostice /gateway, abs, awd/ bude zapsaná sporadická chyba komunikace.vlado15 píše:zdarec všetci.chlapi potrebujem poradit,octa 4x4 dnes mi začalo dačo tukat od zadnej napravy resp.ked zapnem klučik tak od zadneho diferaku sa ozyva take tukanie asi pol sekundovych intervaloch a zapinanie a vypinanie akoby čerpadielka alebo motorčeka,neviem to presne identifikovat ale ide to od haldexu___![]()
![]()
dík.
To ťukání je nastavovač tlaku, kmitá mezi stavy hi-lo, stejně tak čerpadlo.
Olej, filtr vyměnit můžeš ale zbytečně vyhozené peníze, pokud ještě nenastal čas na výměnu = 60t km filtr, 30t km olej, alespoň u OI to tak bylo.