problem s G71 u golfa4 TDI (96kw)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ttomas_eu
Nováček
Odpovědi: 0

problem s G71 u golfa4 TDI (96kw)

Příspěvek od ttomas_eu »

Zdravim vsetkych na fore, mam novu skusenost s ktorou by som sa s ostatnymi celkom rad podelil.
[vw golf 4 TDI PD 96kw (ASZ)]
Pred casom mi odisiel snimac tlaku nasavaneho vzduchu "G71" a odhalila to autodiagnostika..
Po zmaznuti zavady z protokolu chyb v riadiacej jednotke to tam v momente znovu zobrazilo, cize ziadna nahodna zavada to nemohla byt!
Riadiaca jednotka sa tak automaticky polozila do nudzoveho rezimu a vykonovo to slo slabo ako stara Embecka.
Jediny problem ktory som po zisteni zavady zacal riesit bol ten, ze som vedel co mam zhanat, ale nevedel ktory zo snimacov "G71" treba kupit, pretoze ich existuje niekolko druhov.. a z mojho nefunkcneho odpadla etiketa, na kt. bol uvedeny potrebny kod ! Inak vizualne bez etikety su G71 na vlas podobne!
V predajni VW Gabriel v Kosiciach mi jeden mily clovek podla mojho VIN okamzite ponukol uzasne riesenie - Ak mu dam svoj stary nefuncny snimac, tak mi predaju novy za 140 Eur a ak mu nedam stary, tak cena noveho moze byt nieco cez 200Euro.. Na otazku "k comu im bude nefunkcny senzor?" obchodnik odpovedal, ze ich posielaju naspet vyrobcovi originalnych dielov! (Naozaj neviem od coho je dobre krmit svojich potencionalnych zakaznikov hlupostami).
Bolo mi jasne ze za ich (alebo jeho) cenu je to neprijatelny kseft a nechcel mi prezradit ani kod suciastky a ani vyrobcu, lebo "len oni vedia najlepsie ze co za senzor tam patri (Je vsetkym uplne jasne ze ten samy tovar maju aj inde za prijatelnejsie ceny)!"
Ak dobre viem, tak vstk. originalne diely od vw su motory, prevodovky, karoserie, podvozky, and that's all! Sami si take veci ako snimace nevyrabaju, ale nakupuju od napr. Bosch a pod takto to funguje i s hromadou dalsich suciastok.. aj v mnohych inych svetovych automobilkach.
Po telefonate do nemecka s odbornikmi od vw som sa dozvedel ze ona utajovana suciastka za vyse 200 Gabrielovych Eur nieje nic ine ako snimac BOSCH s kodom 038 906 051C, ktory sa da aj o 2km dalej kupit v skode - v predajni ASKOF za 35 Eur.
Rad by som vedel, ci tato osoba pracujuca u vw Gabriel je pre firmu prinosom, alebo (tym ze im takto posiela doprdele zakaznikov) sposobuje straty! Ak by bol chlap normalny a nerobil zo zakaznikov idiotov, tak by som si tu suciastku kupil u nich kludne i o 15 Eur drahsie ako v ASKOF, a s 99% pravdepodobnostou by som nehladal nejake lacnejsie riesenia o niekolko Eur!!! (200 Euro cini v starych korunach tak 6tis.SVK alebo cca 5.4tis CZK)
Potom uz jednoznacne nasledoval nakup v skoda ASKOF.
Chyba nebola v komunikacii, pretoze sme sa na predajni Gabriel spolu divali na ETKA katalog a ukazovali obaja na rovnaku suciastku.
Po vymene senzoru ide auto zase vyborne, a teda som s tym uplne spokojny ..Ale s cim vobec niesom je ze si neviem zodpovedat na otazky:
-Kedy sa sluzby u nas priblizia aspon trosku k tym v nemecku, resp. tym v civilizvanom svete?
-Kolko rokov to musi este uplynut, aby ked niekam pridem a obratim sa na predajcu s problemom, tak mi bude mat snahu pomoct a nesnazit sa ma takto hlupo odrbat?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

je to klasický postup Vw značkového servisu kdyby jsi více četl a méně psal víš že ho mám i inzerci originál nový za 500,-czk čau ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

Vo Fiate je to to isté, tu to je proste tak.
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

treba sa vzdy obratit na niekoho, kto tomu rozumie, autorizak to iste nie je.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Misík
Přispěvovatel

Příspěvek od Misík »

Nemyslel si ten predavac nahodou ze chces vahu vzduchu aj ked sa pozeral na snimac tlaku?to ma len tak napadlo bo ta sa da vymennym obchodom poslat na repas a tak je nova potom lacnejsia ale aj tak to bolo niake drahe.
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
ttomas_eu
Nováček

Příspěvek od ttomas_eu »

v zhrnuti :
- lacnejsie by si to bolo zohnat iba za predpokadu, ze by som byval v CR, no nevadi, i 35 eur je podla mna priazniva cena na nase pomery.
V inych predajniach to bolo za 1500Sk, najlacnejsie to bolo mozne objednat od Elit za priblizne 750Sk. Mna to vyslo na cca tisicovku.
Ten 300Sk roziel uz zas tak moc nezavazi, hlavne ze za tym netrebalo cakat.

- u predajcu sme sa zhodli presne na tej samej suciastke, neslo o ziadne nedorozumenie, slo predovsetkym z jeho strany o to, aby niekoho poskodil
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“