Na Slovensku (Nitra) jsem si objednal zbozi. Toto mi odeslano dne 9. 8. na dobirku s oznacenim "prioritne" a melo (dle ujisteni odesilajici posty) prijit do 4 dnu od podani.
Po 5 dnech jsem se byl na balicek zeptat a koukali na me jako na ... . Bylo mi doporuceno, abych se zastavil na "centrale", ze nektere baliky tato posta nedorucuje. Tam jsem bezprostredne pote zasel a setkal jsem se se stejnym vysledkem. Toto se v rozestupu 2-3 dnu opakoval doted, pricemz jsem kazdy den kontroloval schranku.
Dnes jsem objevil ve sve schrance oznameni o doruceni s tim, ze to melo prijit 11.8. (dva dny od podani), ze je to ulozeno na me (nikoliv centralni) poste a ze pokud nebude vyzvednuto do 28.8. tak bude odeslano zpet
Volal jsem na postu, tak mi rekli, ze nemaji o takovem baliku pro me ani potuchy. Marne jsem se snazil rozlustit podaci cislo (na postu by precijen meli brat lidi, co absolvovali psani a cteni vramci 1. a 2. tridy).
Postupne si me tam prepojovali - mluvil jsem s 6 lidmi, nez me prehodili reditelce pobocky a ta me ujistila, ze mi da vedet behem pul hodiny, co se stalo a jak se to vyresi. Vskutku par minut pred uplynutim mi volali, ze po ruznych problemech je balik k vyzvednuti (dnes 29.8., tedy den PO terminu, kdy mel byt odeslan zpet odesilateli).
Zasel jsem tedy na postu, kde jsem si vystal 12minutovou frontu (diky tomu "ze na takovy naval nejsou zarizeni"). Balicek byl jiz pripraven na stole urednice. Jake bylo me prekvapeni, ze mi byla dobirka navysena o Kč 50,-- za pozdni vyzvednuti a s tim spojene skladovani!
Jak jsem se po nekolika (jim zjevne neprijemnych) dotazech dozvedel, problem nevznikl tim, ze by odesilatel napsal spatne adresu nebo me jmeno (sam jsem videl uhledne vyplneny dokument), ani tim, ze by dorucovatelka opsala moje jmeno. Ta totiz ani nemela sanci, protoze jmeno bylo spatne opsano jiz na vytisknute pruvodce/seznamu baliku
Dusledky a dopady: moje neucast na Mimonskych valkach, celkove prodlouzeni realizace uprav, odstavka meho auta a s tim souvisejici neprijemnosti se zajistenim nahradni dopravy, neco malo pod 1tis. kacek za odchozi hovory na Slovensko...cas a naklady na dostaveni se na obe (od sebe asi 5km pres centrum vzdalene posty) radeji nepocitam.
Ponauceni si z toho vezmete sami jake chcete, pro me plyne nasledujici:
1) pozadovat vzdy od dodavatele cislo baliku
2) pokud mozno, vyhnout se co nejdusledneji vyuzivani sluzeb Ceske posty, s.p. (statniho podniku