ide mi slabo klíma-CLIMATRONIC

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

noki
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od noki »

Silnější klima trubka vede do kabiny a před tím, než opustí motorový prostor je matice. Bývá tam i plnící ventil. Tu matici je potřeba povolit, trubku rozpojit a plochýma kleštěma vytáhnout sítko, které je v té trubce. Sítko je dlouhé asi 8 cm a vypadá jako trubička. Když je zanesené, nemůže medium proudit. Takhle to aspoň vypadá u mé A4 a u Passatů.
Radek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek »

noki píše:Silnější klima trubka vede do kabiny a před tím, než opustí motorový prostor je matice. Bývá tam i plnící ventil. Tu matici je potřeba povolit, trubku rozpojit a plochýma kleštěma vytáhnout sítko, které je v té trubce. Sítko je dlouhé asi 8 cm a vypadá jako trubička. Když je zanesené, nemůže medium proudit. Takhle to aspoň vypadá u mé A4 a u Passatů.
No přiznam se že jsem to psychicky nevydržel a šel se do dilny podivat i v neděli mam tam fakt spoustu trubek A4-A6 ale ani v jedne nic neni koukam na to jak debil je spousta špeku okolo climy ale tohle?R
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

Sítka v klimě jsou u starších modelů A80,A90.U novějších modelů jako je A4,A6 adt je nastřikovací ventil a ten je umístěn na mezistěně v motorovém prostoru .U starších modelů se to sítko občas ucpalo,ale u nových jsem to ještě neviděl,občas se stává ,že je ten ventil prasklý,ale to zase uchází klima.Viděl bych to na tu variantu co jsem psal dříve a nebo je tu ještě jedna možnost hodně oleje v klimatizaci to pak také málo chladí.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
noki
Přispěvovatel

Příspěvek od noki »

Fakt jsem to viděl vyndaný, je to vsunutý do trubky a musí se to vytáhnout plochejma kleštěma. Vypadá to jako tyčinka s plochým koncem a za ten se to vyndá.
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

díkes,zajtra idem na to...
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
noki
Přispěvovatel

Příspěvek od noki »

Omlouvám se, podíval jsem se pořádně a ten spoj je na té slabší trubce a je fakt, že sítko asi nemají všechna auta, tak jak někdo psal výše.
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

ja so dohodnuty na 17hod,odcerpat klimu a som zvedavy ci tam nejake sitko je...
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

lubomt píše:ja so dohodnuty na 17hod,odcerpat klimu a som zvedavy ci tam nejake sitko je...
na tvojom passatae bude sitko urcite, napr .golf a octa maju expanzny ventil zalezi aky system je pouzity
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

takze sitko nebolo zapchate... TAKZE MA NIEKTO ESTE NEJAKY NAPAD?
Atlan
Nováček

Příspěvek od Atlan »

Mohol by mi niekto prezradit co meria cidlo G263.

Potrebujem zistit teplotu vzduchu. ktory bude vychadzat vom z celej jednotky kurenia. cize teplotu namixovaneho vzduchu napr 20%teply+80%studeny vzduch.

Dalo by sa pouzit toto cidlo tak ako je umestnene alebio meria len teplotu studeneho vzduchu tj sleduje jeho najspodnejsiu hranicu aby nezamrzol vymenik ?

Dakujem za odpovede...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“