Problem s riadenim
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problem s riadenim
Mam problem s riadenim. Ked dlhsie drzim pri jazde volant v nejakej pozicii a potrebujem zmenit smer hoc aj malym pootocenim volantu tak akoby sa volant v tej pozicii zasekol a musim prekonat odpor. Prejavuje sa to tak ze chcem jemne otocit volantom a volant povoli az ked trochu silnejsie zatocim. Vymenil som horne ulozenia prednych tlmicov (dorazy aj loziska) no nepomohlo. Po prekonani toho odporu volantu uz ide volant hladko. Nerobi to stale, akoby sa nieco utriaslo na krivej ceste a jemne zaseklo. Nie je to kriticke, ale otravuje to.
Neviem ci to ma suvis s tym, ze ked sa pohnem z miesta s otocenymi kolesami (napr. vyjazd z parkoviska) tak vpredu akoby nieco luplo, spravi to taky LUP, do volanto to LUP neprejde, cosi si vpredu sadne, alebo vyskoci. Neviem.
Nestretli ste sa s tym uz?
Ide o Leon, 17tky kolesa, pruziny -40/-40 H&R.
Neviem ci to ma suvis s tym, ze ked sa pohnem z miesta s otocenymi kolesami (napr. vyjazd z parkoviska) tak vpredu akoby nieco luplo, spravi to taky LUP, do volanto to LUP neprejde, cosi si vpredu sadne, alebo vyskoci. Neviem.
Re: Problem s riadenim
Ohly hreben řízení nebo pist. Sundej manžety rizení a podivej se jestli ta tyc nejni nekde olestena,jestli ano tak je ohla a dre v pouzdreh a lepí se. Proto se to jakoby seka a pak utrhne.athelas píše:Mam problem s riadenim. Ked dlhsie drzim pri jazde volant v nejakej pozicii a potrebujem zmenit smer hoc aj malym pootocenim volantu tak akoby sa volant v tej pozicii zasekol a musim prekonat odpor. Prejavuje sa to tak ze chcem jemne otocit volantom a volant povoli az ked trochu silnejsie zatocim. Vymenil som horne ulozenia prednych tlmicov (dorazy aj loziska) no nepomohlo. Po prekonani toho odporu volantu uz ide volant hladko. Nerobi to stale, akoby sa nieco utriaslo na krivej ceste a jemne zaseklo. Nie je to kriticke, ale otravuje to.
bol som za mechanikom a povedal mi ze problem je v pokrivenej tyci riadenia, tak ako ste hovorili. Povedal, ze treba vymenit komplet riadenie, ze sa meni cele stale. Nedaju sa vymenit len tyce riadenia a tie manzety tak aby prevodovka riadenia ostala povodna? Nech zbytocne nekupujem komplet riadenie ak nemusim.
ja som mal ten isty problem ako tu pises o tom riadeni.ja som to rozobral zhodil dolu manzety, vytriekal som to pod tlakom riedidlom, vzduchom, dal som vazelinu, olej. a odvtedy to prestalo robit a uz stym nemam ziadny problem.mne sa dostala voda pod manzet a vsetko to ma hrdzavelo a drel tam bordel. ktory som vycisitil a pomohlo.