Cistenie klimatizacie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Cistenie klimatizacie
Zdravim,
mate niekto skusenosti s cistenim klimy svojpomocne? Mam sprej LIQUIMOLLY a mam aj MOTIP cistiacu penu na klimu. Na oboch je navod ze sa maju aplikovat na vyparnik a do odtoku kondenzatu.
Neviem vsak najst ani jedno ani druhe, lezal som pod autom a hladal som. Mam Okt.I 1.9TDI
Pustil som klimu na 5 min. aby som videl kde to bude kvapkat, ale videl som len ze to steka kdesi nad katalyzatorom (?) po tom krycom plechu vyfuk.potrubia.
Nemate niekto schemu klimy na Okt.I ? Alebo foto...
Dik
mate niekto skusenosti s cistenim klimy svojpomocne? Mam sprej LIQUIMOLLY a mam aj MOTIP cistiacu penu na klimu. Na oboch je navod ze sa maju aplikovat na vyparnik a do odtoku kondenzatu.
Neviem vsak najst ani jedno ani druhe, lezal som pod autom a hladal som. Mam Okt.I 1.9TDI
Pustil som klimu na 5 min. aby som videl kde to bude kvapkat, ale videl som len ze to steka kdesi nad katalyzatorom (?) po tom krycom plechu vyfuk.potrubia.
Nemate niekto schemu klimy na Okt.I ? Alebo foto...
Dik
Octavia I, 1.9 TDi, 81kW, 110hp
Ford Galaxy 2.0 TDCI 100kW
svepomoci cisteni klimy neni problem
sou dva zpusoby:
zběžný:
nastříkat při výměne pylovýho filtru do otvor usání penu mít otevřený okruh na nasávání z venku a následne nastříkat do všech ofuků nechat cca 10 min odstát, dýl ne !!!!! jinak pena zvodnatí.
po cca 1O min. zapnout na plno vetrík a otevřit okna v aute a jit pryc z auta.
Dukladnejsi:
Pokud klima smrdi MOC.
je nutný vyčistit výpradník klimy, je za středovým panelem palubky:
stačí odmontovat kryt pod skrinkou pred spolujezdcem odmontovat vlastni skrinku, za par kabelama mas teleso venitlatoru a vlevo velký krytprave vyparniku.
Ventilator se do vymontovat pomoci povolenei dvou sroubu ze spodu ventilatoru.
vyndas ventilator a vidiš část vyparniku
pokud je černej musis ho vyčistit bud ultrazvukem nebo ozonem
doma to trochu lze nahradit ale ne 100% parnim čističema namáčení žeber přípravkem pro dezincekci bazenu nebo pitný vody.
pak udelas ten zjednodušený postup a melo by to chvili nesmrdet.
zakladem je vyponat klimu tak cca 5 min předitm než vypneš motor a ventilaci
sou dva zpusoby:
zběžný:
nastříkat při výměne pylovýho filtru do otvor usání penu mít otevřený okruh na nasávání z venku a následne nastříkat do všech ofuků nechat cca 10 min odstát, dýl ne !!!!! jinak pena zvodnatí.
po cca 1O min. zapnout na plno vetrík a otevřit okna v aute a jit pryc z auta.
Dukladnejsi:
Pokud klima smrdi MOC.
je nutný vyčistit výpradník klimy, je za středovým panelem palubky:
stačí odmontovat kryt pod skrinkou pred spolujezdcem odmontovat vlastni skrinku, za par kabelama mas teleso venitlatoru a vlevo velký krytprave vyparniku.
Ventilator se do vymontovat pomoci povolenei dvou sroubu ze spodu ventilatoru.
vyndas ventilator a vidiš část vyparniku
pokud je černej musis ho vyčistit bud ultrazvukem nebo ozonem
doma to trochu lze nahradit ale ne 100% parnim čističema namáčení žeber přípravkem pro dezincekci bazenu nebo pitný vody.
pak udelas ten zjednodušený postup a melo by to chvili nesmrdet.
zakladem je vyponat klimu tak cca 5 min předitm než vypneš motor a ventilaci
profici použivaji
bud ozon nebo ultrazvuk
tim zabijou většinu mikrobů(mykotoxiny atd...) na výparníku klimy
ale nikdy to neni 100%
jakmile máš na výparníku jednou houbu pak už to nikdy nedostaneš pryc 100% muže to čistit aby se to trochu zlepšilo ale tot vše
jedina vymena vyparniku pomuže ale to je už posledni možnost kdy by opravdu byl zasvine nej mega moc
já to nevypinal a mel jsem tam tolik hub a plisni až se nedalo v aaute jezdit
vymyl jsem savem pak přípravekm na bazeny pak vystříkal párou pak sprejem pěnou na výparník a do ofuku a zatim v poho
tuk tuk :-d
bud ozon nebo ultrazvuk
tim zabijou většinu mikrobů(mykotoxiny atd...) na výparníku klimy
ale nikdy to neni 100%
jakmile máš na výparníku jednou houbu pak už to nikdy nedostaneš pryc 100% muže to čistit aby se to trochu zlepšilo ale tot vše
jedina vymena vyparniku pomuže ale to je už posledni možnost kdy by opravdu byl zasvine nej mega moc
já to nevypinal a mel jsem tam tolik hub a plisni až se nedalo v aaute jezdit
vymyl jsem savem pak přípravekm na bazeny pak vystříkal párou pak sprejem pěnou na výparník a do ofuku a zatim v poho
tuk tuk :-d
Mas na mysli asi tento sprej:gargamelc píše:existuju pripravky ktore funguju ako dymovnica zavres dvere okna a pustis to na vnutorny okruch cca 10 min.
Alebo odporucam profi pripravky napr.wurth pouzivaju to firmy co cistia chladiace boxy a dezinfikuju tzo ale neviem akosa to vola ale je t o spica.
http://wurth.sk/media/katalog/04714_sk_A.pdf
Octavia I, 1.9 TDi, 81kW, 110hp