spojka-jednohmota

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
martinbotek
Sběrač informací
Odpovědi: 0

spojka-jednohmota

Příspěvek od martinbotek »

Vyměnil jsem dvouhmotu za jednohmotu a hrůza,jsem z toho značně rozladěn.Před tím mě to houpalo při dojezdu a pískalo spojkové ložisko,ale teď to zase špatně řadí,zpátečka jde přes zuby a pedál spojky jde ztuha,nemáte s tím někdo zkušenost,napadá mě spojkovej válec,ale proč tak z ničeho nic,beruška mě asi chce pozlobit a to mám před sebou Chorvatsko,díkec všem předem.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

co jsi tam dal?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

dal si novú alebo jazdenú. ak jazdenú to by vysvetlovalo ten tvrdý pedál, ak novú tak akú, to by bolo asi niečo špatne. dal som novú sadu sachs a starší zotrvák a super ;)
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
martinbotek
Sběrač informací

valeo-komplet nová sada
ladislav.trenka
Sběrač informací

Příspěvek od ladislav.trenka »

robil si to sam, alebo servis? pritlacny tanier by mal byt pri preprave zabezpeceny proti padom aby sa nenarusil pritlacny strunovy system. tiez dotahovacie momenty sroubov taniera musia byt vsetky rovnake (okolo 25N) dotahovane v uhlopriecke po jeden a pol zavite. v neposlednom rade by nemal byt tlaceny system lamely a taniera silou na zotrvacnik.
koco
Aktivista

Příspěvek od koco »

ja by som dal dolu prevodovku a skontroloval či nie je niečo špatne. Inak, aké auto aký motor?
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Buďto špatně složený, nebo vadný přítlačný talíř.
martinbotek
Sběrač informací

tak dnes jsem dal novej spojkovej válec a jde jak po másle,ale ta zpátečka škrtá,dnes jsem zkoušel jinou octu a ta to dělá taky,nemůže být vyběhaný řadič?je tam dosti vůle všude,na tom řadiči,či předvoliči,nebo jak se tomu odborně říka,jinak je to octa 81 kw,99 r.v.
Když dám před zpátečkou 1,tak tam ta zpátečka padne uplně v pohodě,žádné škrtání.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pravda ten válec mne taky napadl, ale už jsem se setkal se špatným Valeo přítlačákem, nebo se taky stává, že když se vymontuje spojkový válec a je míň brzdovky v nádobce tak jelikož je hadička dost nahoře tak systém nasaje vzduch.

Ty máš už novej systém na koule nebo ještě ten starej kterej se blbě seřizuje?
martinbotek
Sběrač informací

mám ten starší,kousek jsem ho vrátil,vlastně až na doraz a taky se to zlepšilo,tam se dá vlastně jen seřídit jen jedno táhlo,ale popravdě mě ta zpátečka škrtala i se starou spojkou,už fakt nevím
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Já měl taky ten starej a zpátečka šla občas blbě ostatně i jednička, tak jsem dal kulisu na novej systém ale měnil jsem i převodovku takže nevím jestli by pomohla změna, ale určitě se to líp šteluje, v originále maj na starej systém přípravek.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“